Zemun dobija pristaništa

S. V.

utorak, 08. 05. 2018. u 23:07

Земун добија пристаништа

Budući izgled pristana na Dunavu

Uskoro dve međunarodne luke za turističke brodove na Dunavu

OPŠTINA Zemun će narednu nautičku sezonu dočekati sa dva nova pristaništa. Pored male luke za čamce, planirana je izgradnja velikog međunarodnog pristaništa za putničke brodove na Dunavu u blizini "Stare Kapetanije".

Ugovor vredan 150 miliona dinara potpisali su predsednik Opštine Zemun Dejan Matić, direktor Agencije za upravljanje lukama Vuk Perović i direktor JVP "Beogradvode" Nenad Đinđić.

- Izgradnja pristaništa za međunarodne putničke brodove jedan je od prioriteta GO Zemun, čijom realizacijom će naša lokalna samouprava dobiti još veći značaj na turističkoj mapi Evrope - izjavio je predsednik Opštine Dejan Matić.

PROČITAJTE JOŠ - Turistički kruzeri od sledeće sezone pristaju u Zemun

- Turistički kruzeri koji su do sada samo plovili pored Zemuna, sada će se tu zadržati, a putnici će se iskrcati i upoznati sa kulturno-istorijskom baštinom.

Planirana lokacija za međunarodna putnička plovila do 120 metara dužine i 15 metara širine je kod "Stare Kapetanije", na mestu gde se nekad nalazio pristan, a predviđena su dva dolfina. Putnici i oprema će se iskrcavati i ukrcavati preko čeličnog pontona dugog 50 i širokog četiri metra. Izgradiće se i prilazna konstrukcija koja će povezati obalni deo sa pontonom od čelika.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Guardia

09.05.2018. 07:57

ciganija na rekama, a reke tekuće kanalizacije. To je kratak opis srpskih vodotokova

Mihailo Vuković

09.05.2018. 13:50

Ploveće pristanište ispred arheološkog nalazišta u Vinči , je čini mi se čak i plaćeno pre desetak godina .