Dobili izlaz na auto-put kod Zuca posle 60 godina

S. B. MILOŠEVIĆ

05. 05. 2018. u 22:15

Добили излаз на ауто-пут код Зуца после 60 година
Žitelji Zuca ali i drugih podavalskih mesta imaće direktnu vezu sa međunarodnom saobraćajnicom. Rekonstruisana Ulica 13. nova do robne kuće "Ikea". Investicija vredna 40 miliona dinara

POSLE više od šest decenija, naselje Zuce dobilo je vezu sa auto-putem! Završetak radova na rekonstrukciji Ulice 13. nova, koja spaja ovo mesto i podavalska sela sa auto-putem kod kompanije "Ikea", obišao je juče i gradski menadžer Goran Vesić.

- Izgradnjom petlje kod "Ikee" žitelji ovog dela Beograda koji koriste Avalski put mogu da dobiju brži izlaz na auto-put, kraći i pet kilometara nego dosad. Uradili smo kilometar i po Ulice 13. nova u Zucu, a ona je sada široka pet metara, dok je širina trotoara metar i po. Na taj način smo omogućili direktnu i kraću vezu, što bitno olakšava život ljudi - rekao je Vesić.


PROČITAJTE JOŠ:
Nove kocke i stubići u Knezu

On je istakao da je ovaj zahtev građana koji postoji decenijama, ali da nije mogao da bude ostvaren jer je trebalo prvo da se uradi petlja, a ona ne bi bila završena da nije bilo kompanije "Ikea".

Vrednost investicije je 40 miliona dinara, a JKP "Beograd-put" uradilo je i kompletnu ulicu kroz Zuce dužine 2,5 kilometara sa trotoarima sa obe strane.

- Ovo spajanje sa auto-putem direktna je posledica dolaska ove kompanije koja je uradila sve prilazne saobraćajnice u vrednosti od oko deset miliona evra i predala ih Gradu - podsetio je gradski menadžer i dodao da su građani ovog kraja posebno zadovoljni izgradnjom "Ikee" i da mnogo njih već i radi u ovoj kompaniji. - Mi kao grad pokušavamo da svuda i na svakom mestu olakšamo život ljudi. Negde je to dečje igralište, negde pristupna saobraćajnica ili uređenje ulaza u zgradu. To su naizgled male stvari, ali za ove građane i te kako velike.


PROČITAJTE JOŠ:
FOTOGRAFIJE NOVOG BEOGRADSKOG BULEVARA: Spajaju se se Karađorđeva i Bulevar vojvode Mišića

RADOVI U KUMODRAŽU

NOVE radove na opštini Voždovac najavio je član Veća Relja Ognjenović. Kako je kazao, uskoro bi trebalo da se radi i glavna saobraćajnica u Kumodražu.

Osim Zuca, velike investicije bile su i u naseljima Pinosava, Beli Potok i Ripanj, gde su takođe ulice izgrađene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Pera

06.05.2018. 09:54

@Рашо - IKEA je platila te pristupnice, a grad nije hteo da troši pare za ta naselja. U tome je razlika. A ranije nije postojala politička volja da se pomogne i reše problemi tih sugrađana...

Ненад

06.05.2018. 10:44

Калуђерица и Велики мокри луг и даље чекају да се надлежни сете да се изгради петља за излаз/улаз на аутопут.То су једина насеља у Београду која се налазе поред аутопута а то немају.