NOVE saobraćajnice biće izgrađene na Autokomandi, a spojiće auto-put sa Ulicom Triše Kaclerovića. Direkcija za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju raspisala je tender za izradu tehničke dokumentacije za izvođenje radova, a rok za prijavu je 3. maj. Ponuđač koji bude izabran u procesu javne nabavke imaće rok od 360 dana za izvršenje usluge.

Tehničkom dokumentacijom obuhvaćena je ulica Nova 4, od Triše Kaclerovića do Tabanovačke, koja će biti dugačka oko 26 metara i ukršta sa ulicom Nova 7. Biće široka 11 metara, imaće trotoare sa obe strane i dve saobraćajne trake. Takva će biti i Nova 7, koja će biti duga oko 138 metara. Obe ulice omogućiće pristup i opsluživanje komercijalnih sadržaja planirane zone.


PROČITAJTE JOŠ: Završen potporni zid na Resničkom putu

Ulica Nova 7 završava se priključenjem na servisnu saobraćajnicu, ulicu Nova 8, koja bi trebalo da prihvati sav saobraćaj koji dolazi iz Tabanovačke, Triše Kaclerovića i ostalih novoplaniranih saobraćajnica, pri uključenju na auto-put. Biće duga 670 metara, a planirano je i izmeštanje nekadašnjeg priključka na E-75 u pravcu Niša, nekoliko stotina metara niže. Priključak će biti dug oko 50 metara i širok šest metara.


NEKOLIKO FAZA IZGRADNjE

U PRVOJ fazi trebalo bi da se gradi Nova 4, od Tabanovačke ulice do ukrštanja sa saobraćajnicom Nova 7, a zatim i Nova 7. U sledećim fazama izgradiće se deo od Tabanovačke do Triše Kaclerovića, pa onda Nova 8 i njen priključak na auto-put E75.