Dvorana gotova do 2020. godine

J. Dinčić

ponedeljak, 05. 03. 2018. u 07:15

Дворана готова до 2020. године

Sportska sala u Grockoj / Foto Opština Grocka

Gročanska hala sportova biće završena uz podršku Grada. Objekat će imati 1.500 mesta, cena 90 miliona dinara

ZA završetak radova na izgradnji sportske hale u Grockoj, grad Beograd je iz svog budžeta izdvojio 90 miliona dinara. Do juna biće odvojeno 30 miliona, a nakon rebalansa još dodatnih 60, kako bi se radovi priveli kraju.

- Nakon transfera prvog dela sume i završetka postupka javne nabavke, započeće radovi. U planu je da se poslovi izvode po fazama, kako budu pristizala sredstva - objašnjavaju nadležni iz GO Grocka. - Početak prve faze očekuje se u avgustu ove godine.

Hala, na kojoj je do sada urađena samo osnovna konstrukcija, trebalo bi da se zatvori, ali i da se obave unutrašnji radovi, postavi osvetljenje, sedišta na tribinama i sportski mobilijar. Ostalo je i da se izgrade i prateći objekti i sadržaji, ali i da se urede prilazi. Kada bude konačno uređena, predviđeni kapacitet gročanske sportske dvorane biće 1.500 mesta.

SVE POČELO 2006. GRADNjA dvorane počela je 2006. godine, ali bez građevinske dozvole. U međuvremenu je prikupljena sva neophodna projektna dokumentacija potrebna za izvođenje radova. Parcela na kojoj se odvija gradnja u vlasništvu je Opštine Grocka.

- Očekujemo da radovi budu završeni do kraja 2019. godine, ali dok ne krenemo u rekonstrukciju ne možemo tačno govoriti koliko će sve trajati - ističu iz Grocke. - Reč je o sveobuhvatnoj investiciji, koju moramo uraditi kvalitetno, tako da je krajnji rok za završetak sportske hale na proleće 2020. godine.

Završetkom hale najviše dobija stanovništvo sa teritorije opštine, budući da opština decenijama ne raspolaže namenskim objektima i prostorima ni za sport, niti za kulturne događaje.

Osposobljavanjem sportske hale bi se omogućilo održavanje raznovrsnih sadržaja i događaja, uključujući i sportske i kulturne manifestacije.



Komentari (3)

zzzzz

05.03.2018. 08:18

A u povezanim vestima vest od pre manje od mesec dana da će biti gotova do kraja 2018...

fica

05.03.2018. 13:59

Ako ima dobre volje i pametnih ljudi..i ako ne preovlada sujeta...ovo ce se zavrsiti za dobrobit svih...a ne kao objekat na Crnom vrhu niti ga zavrsavaju niti ga prodaju a on propada sve vise..na stetu svih.