TRAGEDIJA KOD MIRIJEVA: Dva muškarca stradala u nesreći u lovu

D. V. N.

14. 01. 2018. u 18:19

U lovu kraj Mirijeva u nedelju stradao Božidar M. (75). Vremešni lovci napravili kobnu grešku

ТРАГЕДИЈА КОД МИРИЈЕВА: Два мушкарца страдала у несрећи у лову

Ilustracija /Foto D. Dozet

Božidar M. (75) nastradao je u nedelju ujutru u Mirijevu, pošto ga je, tokom lova, I. V. (77) nehotice usmrtio hicem u glavu. Nesrećni lovac preminuo je nešto posle 9 časova, na mestu događaja, dva kilometra od vrha Ulice LJubiše Miodragovića.

Član Lovačkog udruženja "Beograd" u kojoj su bili Božidar i Ivan, inače i vođa grupe u kojoj su u nedelju bili, tvrdi da je do ranjavanja došlo slučajno, te da su obojica bili prekaljeni i iskusni lovci sa višedecenijskim iskustvom.

- Dobro su se poznavali, pošto su se lovom bavili preko 30 godina, a u istom lovačkom udruženju su više od decenije - priča lovac, koji je želeo da ostane anoniman. - U grupi je bilo osam članova, a njih dvojica bili su izdvojeni od ostalih, pošto smo se kretali u "razvučenoj" koloni, daleko jedni od drugih. Niko nije bio u njihovoj neposrednoj blizini, niti smo videli šta se tačno dogodilo.

Kako vođa lovačke grupe ističe, I. V. pozvao ga je odmah posle nesrećnog događaja, nakon čega je momentalno alarmirao policiju i Hitnu pomoć.

- Prema rečima I. V. razgovarali su o smeru kretanja grupe, a Božidar ga je pitao kuda treba dalje da idu. Povukao ga je pritom za ruku, a prilikom naglog okreta, puška je opalila i pogodila Božidara pravo u glavu.

Mesto na kome je došlo do nesrećnog slučaja sa tragičnim ishodom izolovano je i udaljeno od naselja, a nalazi se u njivi na potesu između Mirijeva i Slanaca, na terenu koji je teško pristupačan za vozila. Potes koji obuhvata Mirijevo, Slance, Višnjicu i Veliko Selo važi među lovcima za odličan teren za lov na sitnu divljač i predatore.

RANJEN I LOVČUVAR

Do druge nesreće došlo je u njivama u Zaklopači u popodnevnim časovima, ali ona nije završena fatalnim ishodom. Naime, iz nehata je opalila puška lovca M. L. (33), a hitac je ranio u nogu lovočuvara V. Đ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije