HUMANITARNA akcija pod nazivom "Čuti i razumeti" organizuje se šestu godinu zaredom povodom svetske nedelje gluvih i nagluvih osoba. Akcija u okviru koje je planiran kulturno-umetnički program namenjen deci sa oštećenim sluhom održaće se sutra u KC "Čukarica" sa početkom u 12 sati.


Cilj akcije je da se skrene pažnja javnosti na osobe, a posebno na decu sa oštećenim sluhom i na njihove probleme sa željom da se kao ravnopravni članovi integrišu u naše društvo.


Očekuje se prisustvo mališana sa oštećenim sluhom iz raznih gradova Srbije.


Ambasadori humanitarne akcije, mađioničari Piksi i Zeka, pripremili su predstavu pod nazivom "Magična predstava bez reči".


* Mađioničari Zeka i Piksi


Pored mađioničara nastupiće glumac Feđa Stojanović, inkluzivni hor "Ison", a učesnike će školom glume animirati glumci Katarina Gojković i Nebojša Glogovac... Prisutnima će se obratiti i dr Branka Mikić.


Nakon završetka programa deca će specijalnim "Veselim tramvajem" u kojem će ih zabavljati klovnovi, biti prevezena do Kalemegdana. Mališani će imati priliku da prošetaju beogradskom tvrđavom, gde će na specijalnim štandovima biti posluženi hranom i pićem.


Akciju su pored stručnjaka iz ove oblasti i velikog broja kompanija podržali i prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina, Inspektor Blaža, Feđa Stojanović, Vlado Georgiev, Aleksandar Šapić, odbojkašice, Željko Vasić, Ivan Ivanović, mađioničari Piksi i Zeka i mnogi drugi.


Oni će svojim prisustvom skrenuti pažnju na decu sa oštećenim sluhom i na njihove probleme.