BICIKLISTI i pešaci iz prigradskog naselja Crvenka, koji su proteklih dana preko Pupinovog mosta prelazili do Zemuna, tvrde da su bili meta napada divljih svinja! Kako sugrađani navode, napadao ih je veliki vepar, istrčavajući iz visoke trave i kukuruza na put trčeći u njihovom pravcu!

Dok zečevi i fazani, pa čak i poneki jelen, nisu nepoznanica meštanima Crvenke, bliski susret sa divljom svinjom, kako kažu, nisu imali.

PROČITAJTE JOŠ: Novi Sad: Uzbuna zbog divljih svinja

- Sišao sam sa bicikla i zastao pored neasfaltiranog puta da se odmorim od vožnje, kada me je prenulo šuškanje i režanje, koje je dopiralo iz žbuna nekoliko metara od mene - priča Milan P. - Seo sam na bicikl i počeo da bežim i pre nego što sam ugledao pobesnelu životinju koja je išla prema meni. Uspeo sam da se sklonim što sam brže mogao. Nije mi jasno otkud ona nadomak grada, ali se nadam da se više nećemo susretati.

Kako ističe direktor "Veterine Beograd" Budimir Grubić, ovo javno preduzeće ima odgovornost, ali ne i nadležnost da interveniše prilikom ovakvih i sličnih situacija.

PROČITAJTE JOŠ: Divlje svinje im obraše zasade

- Divlja svinja kao i druga divljač u nadležnosti je šumarskih gazdinstava - priča Grubić. - Ipak, da je ona slučajno zalutala u centar grada, mi bismo izašli na teren, uspavali je i pokupili, posle čega bi bila vraćena u prirodno stanište. Tako smo činili i ranije u slučaju jelena i drugih divljih životinja - naglašava Grubić.


VEPAR SA LIDA

PRE samo tri godine, mladi divlji vepar došao je sa Lida i ušao u garažu "Energoprojekta", gde su ga zatekli radnici. Oni su odmah pozvali policiju, ali i lovačko društvo, koji su, koristeći zamke, pokušali da ga uhvate.

Međutim, trud nije urodio plodom, pa je divlja svinja posle nekoliko sati skočila kroz prozor i pobegla prema hotelu "Jugoslavija" i preplivala Dunav.

PROČITAJTE JOŠ: Lovili divlje, ubili mangulice