Beograd porodiljama daje po 10.000 dinara

D. V. N.

15. 08. 2017. u 16:45

Grad počeo da primenjije odluku, po kojoj Beograđanke posle porođaja dobijaju jednokratnu pomoć; Marija Smiljanić prva mama koja je ostvarila pravo na novčanu subvenciju

Београд породиљама даје по 10.000 динара

Siniša Mali čestita Mariji Smiljanić

JEDNOKRATNU pomoć od 10.000 dinara dobila je juče od Grada Beograda Marija Smiljanić, prva porodilja koja je ostvarila pravo na ovu pogodnost. Porodici Smiljanić je na rođenju kćerke Dunje čestitao gradonačelnik Beograda Siniša Mali, istakavši da Grad iz godine u godinu izdvaja sve više iz budžeta za tu namenu, a to, kako je rekao, znači da imamo sve veći broj beba i porodilja u gradu.

- Svaka porodilja na teritoriji grada Beograda od 8. jula ima pravo na pomoć od 10.000 dinara, a svaka koja je iz socijalno ugroženih kategorija ima pravo na 25.000 dinara, tako da od odgovorne socijalne politike ne odustajemo - rekao je Mali. - Oni koji su socijalno ugroženi, imaju pravo na 35.000 dinara, i to je još jedna potvrda da pomažemo onima kojima je naša pomoć najpotrebnija.

Kako je gradonačelnik naveo, od 8. jula pristigao je 141 zahtev porodilja za jednokratnu novčanu pomoć. On je ujedno pozvao sve mlade majke da se prijave u gradsku upravu.

- Para u budžetu ima, tako da o tome ne brinu - rekao je Mali. - Želimo da na ovaj način pomognemo mladim roditeljima i da ih ohrabrimo za neko sledeće dete, jer to je budućnost našeg rada, i za tu decu se, na kraju krajeva, svakog dana i borimo.

REGISTAR BEBA OD 8. JULA

JEDNOKRATNU novčanu pomoć porodilja može da dobije za svako dete rođeno od 8. jula ove godine, bez obzira na broj prethodno rođene dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)