Nova legitimacija će zaustaviti švercere

M. S.

20. 07. 2017. u 23:59

Нова легитимација ће зауставити шверцере
Od 1. avgusta olakšan ulazak na perone glavne autobuske stanice za vlasnike i nepersonalizovanih "bus plus" karata; Za 800 dinara zainteresovani putnici na prigradskim linijama će moći da izvade povlasticu

IZMEŠTANjE više od 150 prigradskih polazaka sa "Lastine" na autobusku stanicu, osim putnicima, zadalo je glavobolje i zaposlenima na BAS. S obzirom na to da su sugrađani, koji putuju na ovim linijama, propuštani besplatno na perone, zbog mogućnosti da se iza rampe "provuče" i neko ko se ukrcava u međugradski autobus, sa BAS su rešili da uvedu mesečnu peronsku kartu po ceni od 800 dinara.

Kako tvrde iz Beogradske autobuske stanice, za pojedine odluke u vezi sa premeštanjem prigradskih polazaka kod njih, informisani su iz medija. A kako bi izašli u susret putnicima koji se voze do Mladenovca, Barajeva, Sopota ili Lazarevca, tokom jula nisu naplaćivali bilo kakvu staničnu uslugu. Budući da nemaju mogućnost da kontrolišu one sa nepersonalizovanim karticama, rešili su da za njih uvedu mesečnu kartu za ulaz na peron. Kad ova novina bude stupila na snagu, od 1. avgusta putnici sa personalizovanim kartama i dalje neće plaćati staničnu uslugu.

- Velikim naporom "danas za sutra" organizovali smo više od 150 polazaka i prihvatili se nezahvalne uloge da se nađemo na eventualnom udaru nezadovoljnih putnika iako ni na koji način nismo doprineli situaciji u kojoj su se korisnici našli - kažu iz BAS. - Naši sistemi za kontrolu pristupa peronskom prostoru i autobusima nisu kompatibilni sa sistemima institucija koje su nadležne za izdavanje prevoznih isprava u prigradskom saobraćaju - navode iz BAS. - Dok se to ne reši, u stanju smo da ponudimo sugrađanima sa nepersonalizovanim karticama mesečnu peronsku kartu, koja će koštati 800 dinara.

NA ŠALTERU JEFTINIJE

KARTA i stanična usluga jeftinije su ukoliko ih sugrađani kupe na šalteru, tvrde iz BAS.

- Od maja smo značajno spustili cene staničnih usluga kako bismo izašli u susret putnicima koji putuju na kraćim relacijama. Ako je vožnja do 40 kilometara stanična usluga je 30 dinara, a za relacije do 70 km iznosi 60 dinara. Ukoliko putnik, na primer, ne poseduje personalizovanu mesečnu legitimaciju, niti dopunjenu personalizovanu "bus plus" karticu, za jedan od 20 polazaka do Mladenovca može da kupi kartu na šalteru po ceni od 300 do 310 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)