NAŠA prestonica se pridružuje ovogodišnjoj proslavi Svetskog dana sladoleda, koja će se održati u četvrtak oko 18 časova u Tašmajdanskom parku, na platou iznad spomenika Desanki Maksimović.

U kvalitetu, ali i konzumaciji sladoleda, Srbija apsolutno prati svetski trend. Sladoled je jedna od retkih poslastica koju svi vole, a najteži izbor je odabir omiljenog ukusa.

Za Beograđane i goste grada Frikom je obezbedio puno besplatnog sladoleda, a uz omiljenu poslasticu decu svih uzrasta očekuje niz zanimljivih sadržaja: igra Jagodići i dinosaurući, Krofnica, igra memorije, trka u džakovima i predstava „Jagodići i dinosaurusi“. Za verne kolekcionare “Jagodića i dinosaurusi“ biće organizovana i menjaža sličica, stoga ne zaboravite svoje duplikate.

Svetski dan sladoleda biće obeležen širom sveta konzumacijom omiljene letnje poslastice. Ustanovljen pre 33 godine u Americi, praznik sladoleda stekao je milionske poklonike širom meridijana. Inicijativa za proslavu ovog dana potekla je sa najvišeg nivoa: od američkog predsednika Ronalda Regana, koji je 1984. treću nedelju jula proglasio za zvaničnu nedelju praznika sladoleda.