Prave novi put zbog Ikee

J. DINČIĆ

03. 07. 2017. u 15:30

Праве нови пут због Икее
Opštine Zvezdara i Grocka zajedničkim snagama treba da izgrade saobraćajnicu

OPŠTINE Zvezdara i Grocka najavile su izgradnju nove saobraćajnice koja će spojiti naselja Mali Mokri Lug i Kaluđericu, od Ulice Narodnog fronta do Ulice Željka Milivojevića. U planu je da se ova saobraćajnica osposobi za kretanje autobusa koji će ići do tržnog centra "Ikea".

Nadležni planiraju da trasu, koja je trenutno neprohodna, probiju i očiste od korova, a zatim naspu kamenjem kako bi je pripremili za asfaltiranje. Ovaj put će u bliskoj budućnosti, kako je najavljeno, biti jedna od najvažnijih saobraćajnica između ovih opština. Linija gradskog prevoza, koja će spajati ova naselja, kretaće se na relaciji Kaluđerica - Mali Mokri Lug, da bi se naknadno izvršilo povezivanje do tržnog centra "Ikea". Početak radova planiran je za septembar, a završetak se očekuje do kraja istog meseca.

Novi ivičnjaci biće postavljeni u Beogradskoj ulici, koja je granica ovih opština, ali i ključna tačka spajanja ovih puteva. Istovremeno planira se asfaltiranje Avalske ulice i uređenje podvožnjaka koji je spaja sa Velikim Mokrim Lugom. U planu je i da se uredi i asfalt u Ulici Franje Kluza, na dužini od oko 400 metara.

Deo naselja Klenak nalazi se u ataru opštine Grocka, a deo pripada Zvezdari, pa je neophodno da se zajedničkim snagama dveju opština doprinese uređenju i rekonstrukciji ulica u ovom delu grada.

Predstavnici opština će u narednom periodu potpisati Protokol o zajedničkoj poslovno-tehničkoj saradnji kako bi se utvrdile i precizirale nadležnosti radi bržeg i efikasnijeg ostvarivanja nameravanih projekata i ciljeva.

BEŽANIJSKA KOSA

ŽITELJI prestonice će početkom avgusta, za kada je planirano otvaranje robne kuće "Ikea", dobiti novu autobusku liniju koja će saobraćati do ovog tržnog centra.

Polazna stanica biće na Bežanijskoj kosi, a autobus će dalje saobraćati Tošinim bunarom, Bulevarom Zorana Đinđića, Auto-putem i preko petlje kod "Tranšpeda" stizati do "Ikee".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Pelle

03.07.2017. 20:08

Sve što se gradi je dobro i treba da se ulice u prigradskim naseljima proširuju i asvaltiraju, da bi GSP odobravao nove autobuske linije i kroz ova naselja. No, nesvatam kakva je računica GSP ili Gradskog sekretarijata za saobraćaj koji otvara novu liniju gradskog prevoza od Bežanijske kose do ,,Ikee,, ta je trasa verujem preko 30 km i to dobrim delom ide autoputem bez stajališta, umesto da liniju 306 iz Leštana produže do ,,Ikee,, Svi bi bili zadovoljni. Deo naselja Leštane dobili bi liniju.

Pelle

03.07.2017. 21:02

Lepo je i korisno kad se u prigradskim naseljima grade nove saobraćajnice. I treba što više linija da povezuju prigradska naselja, ali nerazumem kakva je računica nadležnih u Beogradu da puste liniju od Bežanijske kose do,, Ikee,, a linija ide većim delom autoputem bez stajališta, umesto da produže liniju 306 i iz Leštana produže je u onim delovima naselja koji nemaju autobuska stajališta do ,,Ikee,,. Korisno i dobro.