Mali: Vrtić u Altini biće gotov u aprilu sledeće godine (FOTO)

Tanjug

28. 06. 2017. u 14:01

Мали: Вртић у Алтини биће готов у априлу следеће године (ФОТО)

FOTO TANJUG/ BEOINFO

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali danas je obišao radove na izgradnji novog vrtića u zemunskom naselju Altini i naveo da će koštati 650.000 evra, predviđen je za 200 mališana

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali danas je obišao radove na izgradnji novog vrtića u zemunskom naselju Altini i naveo da će koštati 650.000 evra, predviđen je za 200 mališana, a radovi će biti završeni u aprilu sledeće godine.

Gradonacelnik je izjavio da je inicijativa da se privatni vrtići uključe u sistem refundacije rezultirala time da "imamo skoro 9.700 novih mesta za mališane samo u prethodne tri godine u privatnim vrtićima".

Mali se nada da će se kroz povećane kvote u vrtićima povećati i broj mesta za 1.400, a kroz mrežu osnovnih škola i sređivanja prostora u osnovnim školama, otvoriće se 1.200 novih mesta za par meseci.

"Očekujemo da će privatni vrtići otvoriti još 2.000 do 3.000 novih mesta", naveo je Mali i dodao da je to najbolji rezultat u poslednjih nekoliko godina u smislu najmanjeg broja nedostajućih mesta u vrtićima.

Kako kaže, nastaviće sa pružanjem podrške privatnim vrtićima, ali, takođe, "i mi ćemo sami tražiti nove lokacije za naše vrtiće".
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije