Vožnja od Zemun Polja do centra traje 2 sata

S. B. M.

12. 06. 2017. u 22:15

Вожња од Земун Поља до центра траје 2 сата

Linija 704E je ukinuta na molbu privatnika

Zemunci se žale da im se ukidanjem linije 704E pogoršao javni gradski prevoz. Glavobolju putnicima zadaju stari autobusi, koji se često kvare

SKORO dva sata potrebno je žiteljima Zemun Polja da stignu do centra grada! Od ukidanja direktne linije 704E, za koju su bili zaduženi privatnici, i izmene trase linije kako bi prolazile pored novootvorenog tržnog centra "Zemun park", stanari ovog dela prestonice do Zelenog venca putuju sat i po. Osim izgubljenog vremena u putu, žale se i na autobuse koji svakodnevno iskaču iz reda vožnje.

- Prevoz do Zemun Polja nikada nije bio lošiji - žali se Mirjana Popović, žiteljka ovog naselja. - Sat i po vremena se klackam u autobusu do centra, a kada su gužve i duže. Pa do Novog Sada bih za to vreme stigla! Pre smo imali linije 704E i 707E, pa ko je žurio mogao je da iskoristi taj prevoz. Sada su ih ukinuli. Ujedno, i autobusi koji idu ovuda poput 707 kruže preko Altine, što nama oduzima vreme, a na tu stranu idu i drugi autobusi.

Ništa bolja situacija nije ni sa linijama 708, 709. Vozila na linijama su stara pa je iskakanje iz reda vožnje često. Tako su samo prošlog utorka, na putu do Zemun Polja ostala četiri autobusa na liniji 704, koja su se pokvarila zbog pregrevanja.

Iz Sekretarijata za javni gradski prevoz navode da je linija 704E, koja je direktno išla iz Zemun Polja do Zelenog venca ukinuta na molbu privatnika koji su je održavali.

- Na toj liniji nije bilo putnika, pošto se karta plaćala, pa su nas privatnici, koji su je držali, mesecima molili da je ukinemo - ističu iz Sekretarijata. - Značila je očigledno mnogima zbog smanjenja vremena izgubljenog u putu, ali je bila neisplativa. Sekretarijat će ponovo da prekontroliše kakvo je stanje na linijama GSP koje voze ka Zemun Polju, kao i to kakve i koliko stare autobuse šalju na te linije. Kad budemo imali kompletan uvid u situaciju, videćemo šta je moguće da se uradi da se prevoz poboljša.


KOLAPS U NAJAVI

- ĐACI, studenti i svi zaposleni svakog dana kasne na posao, i bespotrebno gube dragoceno vreme u prevozu - ističe Milena Stošić. - Vozila su puna, a kada su polasci proređeni na 20 minuta, nedolazak jednog autobusa izazove kolaps. Kada bi barem 707 vratili na staru trasu, da ne kruži kroz Altinu, autobusi bi stizali mnogo brže.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

usa

12.06.2017. 23:30

Ziveo tamo 5 god kao podstanar i nikad vise prevoz jako los daleko posle 12 uzas ,nascrecu otisao iz Srbije .

zmau

13.06.2017. 13:24

Pružite neku liniju od Batajnice "autoputem" pored Zemun Polja i Altine. Može da nastavi i na autoput pored Grmeča, pa na Gazelu. Kod Grmeča na petlji je vazda kolona automobila koji se uključuju na autoput, dakle publike ima dosta, a nemaju drugu mogućnost.

Посматрач

14.06.2017. 13:32

У 704 контрола не улази, да би "угрожена мањина" имала повлашћену вожњу. Е сад, не може и јаре и паре, кад је џабе и сирће је слатко, или ћутите и уживајте у гратис вожњи, или почните да плаћате превоз као остатак града.