Pijan ukrao autobus, zgazio ženu i pobegao

S. VIDAČKOVIĆ / M. T. KOVAČEVIĆ

14. 05. 2017. u 21:59

Beogradska policija uhapsila je pijanog muškarca koji je ukrao autobus GSP i njime udario ženu koja je vozila bicikl

Пијан украо аутобус, згазио жену и побегао

Foto P. Mitić

PIJANI muškarac N. G. (41) ukrao je sinoć oko 19 časova autobus koji je bio parkiran na okretnici kod Bogoslovije. Bežeći u pravcu Pančeva, prvo je kod petlje u Krnjači pregazio ženu (49), a onda, ispred Poljoprivredne škole na Pančevačkom putu, udario biciklistu. Žena, bez vitalnih povreda, prebačena je u Urgentni centar, biciklista je samo ugruvan, a N. G. je priveden nekoliko stotina metara dalje od mesta incidenta.

Kako nezvanično saznajemo, drama je počela na okretnici GSP kod Bogoslovije. Bahati vozač je priredio pravu scenu iz akcionih filmova - neopaženo je seo za volan "japanca", autobusa u rezervi na prvoj stanici kod Omladinskog stadiona, i počeo da vozi preko Pančevačkog mosta. Iskoristio je situaciju dok je vozač bio u toaletu.

- Teturajući se, ušao je u prazno vozilo koje saobraća na liniji 105. Startovao je mašinu i jurnuo niz ulicu - u dahu prepričva jedan od očevidaca.

Prilikom sulude vožnje, nije se obazirao na svetlosnu signalizaciju. Počela je potera za njim. Na prvom semaforu u Krnjači, u punoj brzini, zakačio je ženu koja je čekala na pešačkom prelazu. Nastavio je dalje. Ispred Poljoprivredne škole na Pančevačkom putu prošao kroz crveno svetlo. Udario je biciklistu, koji srećom nije povređen.

Patrola policije iz Borče krenula je u poteru za njim. Policija je zglobni autobus "japanac" zaustavila u smeru ka Pančevu. Preprečili su mu put. Agresivno, N. G. je istrčao iz vozila, i teturajući pokušao je da pobegne organima reda. Ubrzo su mu stavljene lisice na ruke, ali on je nastavio da se opire.

Staklo na šoferšajbni autobusa je naprslo od siline udarca, a vidno alkoholisani "vozač" je ležao na putu, između ograde i policijskog auta, sve vreme psujući i vičući.

Dok su reporteri "Novosti" bili na terenu, saobraćajna policija je vršila uviđaj, a prisutan je bio i radnik GSP, šofer koji inače duži ukradeni autobus.

Srećom, sem vozača lopova, niko od putnika nije ušao u ovaj autobus.

MILKOVIĆ BEZ KOMENATA

"NOVOSTI" su kontaktirale i sa direktorom GSP Željkom Milkovićem.

- Obavešten sam o incidentu, ali ništa konkretno ne mogu da kažem, jer sam u inostranstvu - kratko je rekao Milković, navodeći i da je potrebno da dobije zvaničan izveštaj o incidentnu na Pančevačkom putu.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Pedja P

15.05.2017. 00:06

Ako ovog skota, koga nepotrebno kriju inicijalima ne okrive punom merom, onda ce se bahato ponasanje sa mogucim ubistvima nastaviti i nikada ovakvim pojavama necemo stati na put.

Kuburilos

15.05.2017. 00:53

Meni samo nije jasno kako autobusom udariti biciklistu a da on/ona ostane nepovređen... A ovamo u naslovu zgazio ženu.. A na kraju zgažena a nepovređena.. Stvarno mi nije jasno.