U NOĆI između nedelje i ponedeljka nepoznata osoba ili osobe otrovale su pet pasa u samom centru Mladenovca, od kojih su neki bili vlasnički. I dok iz mladenovačke Komunalne inspekcije tvrde da nije bilo nikakvih prijava u vezi sa uginulim psima, gradom se pročulo da je u naselju Međulužje otrovano još dvadesetak četvoronožaca.

Nepoznata osoba ostavila je otrov žute boje, najverovatnije kreozan, širom grada. Osim na ulicama, kako tvrde upućeni, otrov je bacan i u dvorišta Mladenovčana.

- Svog psa Blentu, prelepog crnog retrivera, našla sam mrtvog u dvorištu porodične kuće - priča Jelena Stanković, koja stanuje u centru Mladenovca. - Sa tragovima žute smeše na njušci pronašla sam ga nedaleko od vrata. Nije mu bilo pomoći. Nedugo potom, saznala sam od komšinice da su i njenog ljubimca otrovali iste večeri. Posle smo našle još tri otrovane lutalice. Svi su imali žutu smešu na njuškicama.

Blenta i jedna lutalica su uginuli, dok se ostala tri psa bore za život. O njima brinu ove dve komšinice.

- Ne znam ko je to mogao da uradi, ni zašto. Mom ocu je pozlilo kada je saznao šta se dogodilo. U međuvremenu, čuli smo da je u Međulužju, u drugom delu grada, otrovano dvadesetak pasa. Priča se da je neko bacao otrov i ljudima u dvorišta, a ne samo da je žuta smesa ostavljena na ulici.

Kako navode iz "Veterine Beograd", njihovoj službi prijavljen je samo jedan slučaj trovanja, i to vlasničkog psa. Apeluju na Mladenovčane da prijave sve uginule četvoronošce, ili pokušaje trovanja, kako bi njihove službe mogle na vreme da reaguju.


KOMUNALNA INSPEKCIJA

GRAĐANI koji uoče otrovane pse prijave mogu da upute Komunalnoj inspekciji Mladenovca na broj 011/8231-866 ili direktno Javnom komunalnom preduzeću "Veterina Beograd", službi komunalne zoohigijene i hitnih intervencija na broj 011/329-30-99. Nakon prijave, ekipe izlaze na teren kako bi uklonile uginule životinje, ali i pomogle psima koji su živi, ali otrovani.