Načelnik sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Predrag Marić rekao je da će bomba, koja je pronađena na gradilištu Beograda na vodi biti deaktivirana u nedelju 5. februara.

-Građani koji žive u blizini će već danas dobiti obaveštenje kako da postupaju da njihova bezbednost ne bi bila ugrožena - istakao je Marić u Jutarnjem programu na TV Pink.

Bomba je najverovatnije zaostala iz vremena Drugog svetskog rata.

On je naglasio da zbog položaja bombe nju nije moguće transportovati i na nekom drugom mestu deaktivirati.

-Pronađena bomba je težine 250 kilograma, na devet metara je dubine i u takvom je položaju da je nemoguće da se izvrši transport i njeno uništavanje na drugom mestu. Njeno uklanjanje biće na licu mesta uz preduzimanje svih neophodnih mera bezbednosti - kazao je Marić.

On je dodao da će na mestu pronalaska biti posipan pesak koji će prigušiti eksploziju, navodeći da će biti zaustavljen saobraćaj u Savskoj i u okolnim ulicama, a stanari iz tog kraja će u toku današnjeg dana dobiti obaveštenja kako da postupaju u tom periodu, i pre svega da ne izlaze iz zgrada, kao i da bi trebalo da se sklone od prozora.

Marić je naveo da će biti promenjen i režim saobraćaja na mostu Gazela i da će sve u radijusu od 500 metara od mesta gde je pronađane bomba biti zaštićeno.

(Pink)