Neizvesna sudbina ugostiteljskog lanca Kosta kofi

J. N. - S. B. M.

21. 11. 2016. u 12:20

Zaposleni se boje da će preko noći ostati bez svojih radnih mesta, čeka se novi vlasnik

Неизвесна судбина угоститељског ланца Коста кофи

Foto P. Mitić

OBAVEŠTENjE u kafeteriji "Kosta kofi", da zbog isteka zaliha kafe ne služe ovaj crni napitak, zabrinulo je sve zaposlene da će ostati bez posla. Sudbina ovog lanca i dalje je neizvesna, jer Društvo za trgovinu i zastupanje "Ritejl grup Balkans" još nije saopštilo šta će biti sa ovim ugostiteljskim objektima.

Sve ovo podgrejalo je razne čaršijske priče o budućnosti, mnogim sugrađanima, omiljenog mesta za ispijanje kafe.

- Niko od šefova nije nas upozorio da će se lanac zatvoriti - priča jedna prodavačica. - Uplašili smo se kad smo videli obaveštenje. Tek tada smo saznali da možemo da ostanemo bez posla preko noći. Kada smo pitali menadžera šta će biti sa nama, prvo nam je rekao da će nas preuzeti druga firma, neka iz Turske. Sada se šuška da će ipak da nas zatvore. U oba slučaja, verovatno ostajemo bez posla. Možda nam i s stigne obaveštenje o raskidu radnog odnosa.

Dok se radnici boje da će morati uskoro da skinu uniforme, zaljubljenike u kafu iznenadila je činjenica što sada tu ne mogu da uživaju u šoljici omiljene arome.

- Na pauzi smo stalno sedeli u "Kosti" - kaže studentkinja Pravnog fakulteta koja sa kolegama redovno posećuje lokal u Bulevaru kralja Aleksandra. - To nam je omiljeno mesto za okupljanje i baš smo se iznenadili kad smo videli obaveštenje. Navikli smo tamo da se odmaramo, pa smo jutros morali da naručimo toplu čokoladu. Kafe nije bilo.

Iz "Ritejl grup Balkans" "Novosti" nisu dobile odgovore na pitanje šta će biti sa kafeterijama širom grada.

DOBRI PAZARI

ZAPOSLENI u lokalima "Kosta kofi" tvrde da im nije jasno zašto se lanac zatvara kada su uvek imali dobru zaradu.

- Pazari su nam bili ogromni, a stolovi stalno puni. Goste smo imali od ranog jutra, a često se dešavalo da sva mesta budu zauzeta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

miksx

21.11.2016. 13:18

Kad neko drzi kafeteriju a nema kafu 2 meseca i treba da zatvori, tek skoro su nabavili kafu ali jako losu.

suncica

21.11.2016. 22:00

Ima i drugih i boljih mesta gde se moze popiti dobra kafa. Zao mi je jedino (kao i u bilo kojoj firmi)zaposlenih koji mogu ostati bez posla.

LOGOS

22.11.2016. 09:40

Ma kakav Costa - dovedite Starbucks i bice sve u redu ! Starbucks je prisutan bukvalno u celom svetu(sem kod nas), a Costu sam samo u jednoj drzavi video -u Grckoj ! Da,ima ga i u Engleskoj,ali.......Dosta putujem po svetu i zaista Starbucks je neprikosnoven !

Aleksandar

23.11.2016. 21:36

Vec nekoliko puta se desilo da nemaju kafu, sto je smesno. Inace, ofucali su se. Toaleti su im uzasni, kolaci cesto bajati, enterijer nije obnavljan godinama, mislim da im je kvalitet generalno mnogo losiji nego ranije. Objektivno, ili treba da se mnogo poprave, ili da se zatvore. A sto neko rece, bolje da dodje Starbucks! Krajnje je vreme.