PROTIV Predškolske ustanove "Dečja radost" iz Pančeva, kao i protiv grada osnivača, roditelji mališana koji su plaćali veću cenu vrtića od one utvrđene zakonom, podneli su 11 tužbi dosada. Na narednoj sednici Skupštine grada Pančeva biće razmatrana viša ekonomska cena vrtića, dok će postotak koji roditelji plaćaju biti dodatno umanjen, potvrdio je "Novostima" gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov.

Posle Beograđana i nezadovoljni Pančevci podneli su tužbe protiv vrtića, a, umesto zakonom predviđenih 20 odsto od ekonomske cene, oni su, odlukom grada Pančeva plaćali 26 odsto. Najveća ekonomska cena u pančevačkim vrtićima iznosi 21.600 dinara, a, prema tvrdnjama direktorke PU "Dečja radost" Ružice Beč, razlika zbog koje ih roditelji tuže je od 250 do 900 dinara mesečno, u zavisnosti od uzrasta.

- Veoma mi je žao zbog ovih tužbi, jer se već godinama trudimo da ne povećavamo ekonomsku cenu, iako je ona ispod realnih troškova - objašnjava Pavlov. - Ono što ćemo razmatrati već na sledećem zasedanju Skupštine je nova, viša ekonomska cena. Zasada sve zavisi od odluke javnog prvobranilaštva, pa i moguće vansudsko poravnanje. Prva ročišta zakazana su za novembar.


U 17 OBJEKATA 2.700 MALIŠANA

PREDŠKOLSKU ustanovu "Dečja radost" pohađa oko 2.700 malih Pančevaca, raspoređenih u 17 vrtića. Mesečna cena za jaslice iznosi 5.650 dinara, za obdanište od 3.500 do 4.650 dinara, u zavisnosti od vremena boravka i uzrasta, a za zabavište 1.200 dinara.