Umivaju terazijske prolaze

N. V.

26. 10. 2016. u 16:28

Умивају теразијске пролазе
Raspisan javni tender za kompletno uređenje tri velike podzemne pešačke staze u srcu prestonice

ZAPUŠTENI i oronuli podzemni prolazi u centru grada više neće predstavljati ruglo Beograda. Raspisan je tender za izvođača koji će da rekonstruiše i uredi tri lokacije - kod Igumanove palate, kod "Albanije" i "Moskve". Zainteresovani mogu da se jave do 23. novembra, a rok da "našminkaju podzemlje" na Terazijama je šest meseci.

Projekat uređenja podzemnih prolaza podrazumeva obnovu enterijera, ulaznih nadstrešnica, pokretnih liftova, elektro, vodovodno-kanalizacionih i telekomunikacionih instalacija.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, podzemni prolazi trebalo bi da budu moderni, jednoobrazni i jedinstveni. Projekat mora da bude usklađen sa Idejnim rešenjem "Tri centralna trga u Beogradu", kao i sa podzemnim prolazom iz Idejnog rešenja "Terazijska terasa".

Projekat će obuhvatiti rekonstrukciju podzemnog pešačkog prolaza kod Palate "Albanija" na ušću ulica Knez Mihailove, Kolarčeve, Sremske i Terazija, ukupne površine oko 1.330 metara. Zatim, prolaz kod robne kuće "Beograd", u Ulici Terazije, ukupne površine oko 860 metara i podzemni kod restorana "Atina", između Ulice Terazije i Trga Nikole Pašića, ukupne površine oko 750 metara.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije