Nova Beogradska autobuska stanica na proleće

Beta

25. 10. 2016. u 23:59

Izgradnja nove autobuske stanice na Novom Beogradu, kao zajedničko ulaganje sa Beogradskom autobuskom stanicom (BAS) počeće na proleće 2017.

Новa Београдска аутобуска станица на пролеће

Siniša Mali

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da će izgradnja nove autobuske stanice na Novom Beogradu početi na proleće 2017. godine.

"Očekujemo saglasnost Vlade Srbije za zajedničko ulaganje sa Beogradskom autobuskom stanicom (BAS) kao preduzećem", rekao je Mali novinarima na Beogradskim investicionim danima.

On je naveo da je izgradnja nove autobuske stanice veoma važan projekat koji će "rešiti i probleme saobraćajne gužve u starom delu Beograda".

"Sa razvojem nove autobuske stanice Grad Beograd će ponuditi na prodaju okolne parcele, gde će biti izgrađeni stambeni i poslovni kompleksi", kazao je on.

Mali je najavio i da će u drugoj polovini 2017. godine početi obnova Starog savskog mosta, koji će biti prilagođen i za pešake i za automobile.

Gradonačelnik Beograda je kazao i da će u novembru ili decembru sledeće godine početi izgradnja gondole od Kalemegdana do Tržnog centra "Ušće".

Mali je izjavio i da je Beograd prvi put dobio kreditni rejting B1 sa pozitivnim izgledom, što će uticati i na veće interesovanje investitora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Novi MOST na UŠĆU

26.10.2016. 01:01

Beograđanima je potreban novi MOST na UŠĆU, jer je sada na mostovima ogromna gužva pogotovo u vreme jutarnjih i popodnevnih špiceva, kada se vozi prvom i drugom, što izaziva veliko zagađenje vazduha, dodatne troškove, nervozu građana,.....

Marko

26.10.2016. 03:48

Nisu svesni kakav ce kolaps da nastane na "Gazeli" kad se BAS-ova i Lastina stanica premeste.. Svi ti ljudi, svaki dan preko mosta

Hetfild

26.10.2016. 08:29

zasto niko ovog coveka, pa ni Vodju, ne pita sta je sa projektom Deltinog trznog centra na Autokomandi. a satro im je bitna svaka investicija