PROSLAVA ROĐENDANA: Mašta roditelja prevazišla dečju

K. Malešević

14. 09. 2016. u 20:23

Nesvakidašnje proslave rođendana za mališane koštaju od 10.000 do 50.000 dinara. Slavlja u pozorištima, igraonicama, bioskopima, bazenima, brodovima...

ПРОСЛАВА РОЂЕНДАНА: Машта родитеља превазишла дечју

NA brodu, u pozorištu, muzeju, bioskopu, luna-parku... Nekadašnja okupljanja dece u porodičnoj kući slavljenika povodom proslave rođendana preselila su se najpre u igraonice, kojih samo na teritoriji grada Beograda ima više od 170 na lokacijama od Surčina do Petlovog brda. Najnoviji trendovi ipak prevazišli su njihove raznovrsne ponude, pa se roditelji sve češće odlučuju za "jedinstvenu" varijantu.

Dečija pozorišta već su se uhodala u organizovanju i proslavi dečjih rođendana, koji za grupu koštaju od 12.000 do 20.000 dinara. Njihova ponuda osim izvedene predstave najčešće obuhvata i animatore, posluženje, pa i ugošćavanje određenog broja roditelja u dečijoj pratnji.

- Proslave rođendana moraju da se zakažu dosta ranije i veoma su popularne, posebno među decom mlađeg uzrasta - kažu u Teatru 78. - Rođendanski paketi podrazumevaju od pozivnice, ulaznica za predstavu, posluženja u vidu sokića i pice do korišćenja muzičih uređaja u posebnom prostoru za to predviđenom. Usluga animatora se posebno naplaćuje, kao i posluženje za roditelje.

Slično je i u drugim dečijim pozorištima poput Pan teatra, Teatra Talija, a na ovu praksu "navukli" su se i bioskopi. Biskopske sale imaju posebne pogodnosti za grupne, rođendanske posete uz koje deca dobijaju i poklončiće, što u zavisnosti od broja dece košta i po nekoliko hiljada dinara. Ipak zabava sledi tek nakon toga.

- Praksa je da decu nakon bioskopa uvek vodimo na posluženje u neki od restorana brze hrane, na hamburgere ili palačinke, što košta duplo skuplje od samog gledanja filma - priča Jelena Miailović, majka dvoje osnovaca iz Beograda. - Poslednja želja bila je rođendan u luna-parku, koji nas je za osmoro dece izašao oko 10.000 dinara. Iako i u luna - parkovima imaju pogodnosti na grupne karte, nije mali iznos.

U širokoj ponudi dečijih slavlja nalaze se i ponude proslave na brodovima, koje podrazumevaju muzički program, animatore, vatromete i dekoracije po želji. Ovaj hir ipak zavući će roditeljima ruku dublje u džep pa će za proslavu morati da izdvoje i po 400 evra.

PROFESIONALNI ANIMATORI

PROSLAVA posebno za decu mlađih uzrasta podrazumeva i angažovanje profesionalnih animatora, klovnova pa čak i kostima za sve goste.

Cena animatora po satu kreće se od 1.200 do 4.000 dinara, koliko koštaju i klovnovi. U ponudi grada Beograda na raspolaganju je više od 20 animatora, mađioničara pa čak i pozorišnih trupa, koji dolaze na adresu.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

dd

14.09.2016. 22:09

Pretpostavljam da te proslave plaćaju isti oni roditelji koji leleču nad cenom vrtića, udžbenika za prvake, sportskih treninga i sličnih "nepotrebnih sitnica" za odrastanje njihove dece.

SMOKI

15.09.2016. 08:36

Nas narod je POLUDEO. Decu naravno treba voleti i cuvati ali praviti ovakve budalastine da bi videli drugi kako ste bogati i ludi je smesno. Ja bih uveo posebne poreze na to besnjenje a novac usmerio za decu bez roditelja,sa posebnim potrebama i decu kojoj treba lecenje. Nije moje dete zlatno a tvoje sugavo.Treba zakonom ograniciti izzivljavanje i bahatost roditelja.

MILA

15.09.2016. 09:02

Neka niko nikada ne kaze da je ovo siromasna drzava.Ovoliki novac nemaju mnogi ni za mesecni rad.Ovakav bes oko rodjendana malog deteta je van pameti.Svi smo kao mali imali rodjendane bez ovoga i postasmo ljudi mnogi dobri i skolovani..Koliko dece raste,citamo ovde,koja nemaju za osnovne potrebe,zeljni svega.

Endzi

15.09.2016. 17:53

@ddbas takostalno nesto kukaju kao tesko zive a onda kad vidis ovakva besnjenja i foliranja, da se pokazu...

deksa

16.09.2016. 15:20

Teorija moje supruge jeste: Makar nemali para za ratu stambenog kredita ali rodjendan mora da se slavi.