SALA za porođaje juče je, ispred GAK "Narodni front", zamenjena putničkim automobilom. Majka Meklaudija I. čija beba nije mogla da sačeka da se ona popne do porodilišta, rodila je devojčicu tešku 2.650 grama na zadnjem sedištu auta u kojem se dovezla do bolnice.

Prema rečima Katarine Đurić, pi-ara GAK "Narodni front", sve je prošlo u najboljem redu, a majka i beba su dobro. Devojčica, koja je drugo dete u porodici, dobila je ocenu devet.

- Sve se desilo oko 10 sati, kada se auto sa porodiljom zaustavio ispred bolnice - kaže Đurićeva. - Porođaj je već počeo. U prizemlju su bile doktorka i sestra, koje su videle šta se događa i odmah su pritekle u pomoć. Uzele su hirurške rukavice i sterilne makaze, istrčale iz zgrade i presekle pupčanu vrpcu. Beba je rođena u terminu i odmah je sa majkom prebačena na odeljenje.

Zajednička slika medicinskog osoblja na čelu sa doktorkom Milicom Skrobić sa bebom i majkom, kao uspomena na ovaj nesvakidašnji porođaj, ubrzo se našla na "Fejsbuku", a usledio je veliki broj čestitki i hrabroj mami, ali i visprenom osoblju.


"AKCIJA" NA PANČEVAČKOM MOSTU

Ovo nije jedini porođaj van bolnice ove godine. Tako su, u martu, lekari Hitne pomoći obavili porođaj na sredini Pančevačkog mosta. Saobraćaj je bio obustavljen, devojčica je došla na svet pod rotacionim svetlima, a sve je prošlo bez problema.