AMBICIOZNO zamišljena kao najsavremeniji građevinski poduhvat u prestonici, poslovna zgrada "B23 ofis park", osam godina nakon početka radova, još zvrji prazna i nezavršena. Kakva je budućnost velikog objekta smeštenog na auto-putu, preko puta "Kombank arene" danas ne znaju ni investitori, ni predstavnici gradske i opštinske vlasti.

Prva poslovna zgrada vrhunske "AAA" klase koju je Beograd trebalo da dobije i dalje je u građevinskom vakuumu. Izgradnja ovog luksuznog zdanja počela je još 2008. godine i trebalo je da bude završena za godinu dana. Prema projektu zgrada je trebalo da ima deset spratova, da se prostire na 52.000 kvadratnih metara, a da je opslužuje 13 liftova. Predviđeno je i postavljanje prvog privatnog heliodroma na krovu jedne prestoničke višespratnice.

Kada je urađen najveći deo posla, projekat je, međutim, obustavljen. Već osam godina na gradilištu nema radnika, niti mašina, a plac na kome se nalazi i dalje je ograđen.

Ni od investitora "Verano grupe", ni od izvođača radova, preduzeća "Projmetal", nismo uspeli da dobijemo odgovore na pitanja u vezi sa sudbinom "B23 ofis parka". Pre dve godine predstavnici ovog preduzeća izjavili su da imaju plan da prodaju ceo kompleks. U igri su, navodno, bile kompanije iz Izraela, Amerike i Rusije, ali dogovor, očigledno, nije postignut.

Šta se dogodilo sa ambi­ci­oznim poslovnim zda­njem nisu znali da nam ka­žu ni u Opštini Novi Beo­grad, gde tvrde da nisu nadležni za objekte veće od 800 kvadratnih metara.

Dozvole za izgradnju ovakvih zgrada izdaje Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove, ali smo i na ovoj adresi ostali uskraćeni za odgovor na pitanje šta će se dogoditi sa nezavršenom višespratnicom.

PLANOVI

OSIM kancelarija, u okviru kompleksa "B23 ofis park" trebalo je da budu izgrađeni i nalaze se razni prateći sadržaji. Projekat je podrazumevao prostor za restorane, kafeterije, kongresni centar i sale, fitnes i spa-centar, banke, poštu, knjižare, auto-perionicu, vešernicu...

"TELEKOM" HTEO PAMETNU ZGRADU

ZBOG krize mnoge moderne građevine u prestonici su i dalje neuseljene. Nikada nije obelodanjeno ni ko bi mogao da koristi "B23 ofis park". U jednom trenutku spominjala se mogućnost da u nju bude preseljen "Telekom", ali se od toga odustalo.