BEOGRAD - Opština Voždovac saopštila je da će danas početi rušenje dečije igraonice "Pazl grad" na Banjici, koja je pre nekoliko godina podignuta bez dozvole.

"Pazl grad na Banjici podignut je 2008/2009. godine. U vreme vladavine Demokratske stranke na Voždovcu, na zemljištu koje pripada Ministarstvu odbrane, na najprometnijoj raskrsnici na Voždovcu i bez ikakve mogućnosti da se izda lokacijska dozvola za njega", saopštila je oa beogradska opština.

Dodaje se da, za izgradnju "Pazl grada" nije postojala nijedna građevinska dozvola.

Ova igraonica radila je kratko. Sve sprave predviđenje za igranje dece su delimično ili potpuno uništene, zidovi išarani, a po podu se, pored flaša i otpadaka, mogu videti i tragovi paljenja vatre. Prestalo je njegovo održavanje i korišćenje i grad je preuzeo nadležnost nad njim.

"To je bila jedna od najvećih investicija u opštini Voždovac, započeta u vreme kampanje za lokalne izbore 2008. godine, kada je trebalo da posluži Demokratskoj stranci u političke svrhe. Ova zamisao koštala je poreske obveznike tadašnjih 30.000.000 dinara ili, po kursu iz 2008. godine – 350.000 evra", navodi se u saopštenju.

Saopšteno je da će danas u 12.30, po nalogu Odeljenja za inspekcijske poslove GO Voždovac, početi rušenje Pazl grada na Banjici (ugao Borske i Crnotravske ulice).

Kako je najavljeno, rušenju će prisustvovati predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić.