Mali: Grad nije učestvovao u rušenju dela Savamale

Beta

27. 04. 2016. u 15:57

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da nijedna gradska služba nije učestvovala u rušenju dela Savamale na uglu Hercegovačke i Mostarske ulice, saopšteno je iz gradske uprave

Мали: Град није учествовао у рушењу дела Савамале

Foto N.Skenderija

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da nijedna gradska služba nije učestvovala u rušenju dela Savamale na uglu Hercegovačke i Mostarske ulice, saopšteno je iz gradske uprave.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić uputio je u utorak pismo gradonačelniku i pozvao gradske vlasti da objave sve informacije o okolnostima pod kojima je u noći 25. aprila porušen deo Savamale.

Mali je u odgovoru Šabiću naveo da je po dobijanju pisma, kojim je poverenik ukazao na sumnju u nezakonito postupanje, odnosno kršenje ljudskih prava zatražio informacije od nadležnih gradskih službi povodom tog događaja.

"Nakon dobijenih povratnih informacija mogu da vas obavestim da nijedna gradska služba nije postupala navedene večeri, niti su predstavnici neke od gradskih službi bili na terenu te večeri na navedenoj lokaciji. Dakle, potvrđujem da grad Beograd nema nikakve veze sa događajem o kome ste obavešteni od strane građana", naveo je Mali.

On je dodao da lično smatra da navodi iz Šabićevog dopisa upućuju na to da je potrebno obratiti se državnim organima u čijoj je isključivoj nadležnosti postupanje po ovakvim informacijama.

Šabić u pismu gradačelniku naveo da je od građana dobio informaciju da je "oko 30 ljudi koji su bili maskirani, sa fantomkama na glavama i naoružani palicama, sprovelo, sa tri bagera, rušenje objekata koje su koristili privatni korisnici u površini od oko 1.000 kvadratnih metara" i da su prethodno "vezali noćnog čuvara i oduzeli mu mobilni telefon".

Dodaje se da je prema tim informacijama, policija, odbila da izađe na uviđaj, upućujući građane na Komunalnu policiju, uz obrazloženje da je Komunalna policija u tom rušenju i učestvovala. Komunalna policija je demantovala navode policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Branko

27.04.2016. 16:27

Zanimljivo, građevinski radnici sa fantomkama i palicama. Kao u Čikagu tridesetih XX veka. A fotka g.Malog kao u Hirošimi 45. istog veka.

Petar

27.04.2016. 16:27

Pretpostavljam da su oni kamioni za smeće koji su blokirali ulice onda bili iz nekog drugog grada?

Ma verujemo sve verujemo

27.04.2016. 16:49

Znamo Mali znamo doleteli neki "mali zeleni" sa fantomkama na glavama i sve porusise.Isto kao i one splavove koji se sami popalise i potonuse.

Ljuja1

27.04.2016. 18:02

Ne znam zasto mi je cudno ponasanje obe*Policije*.Jedni nemaju pojma, a drugi *nece*da izadju na uvidjaj. Mozda ni ja ne bih smeo protiv takvih gradjevinaca. Da su imali lopate, pa ajde, ali uz ovakva radna odela!? Za..bano!.

Pitanje za gradonacelnika

27.04.2016. 19:05

Gradonacelnice ruse ti nocu grad a ti neznas ko? A mi veverice pa verujemo.

Sloba

27.04.2016. 20:12

Uzivajte u svojoj glasackoj volji.Bice jos svega i svacega. Molicete Siptare,Hrvate ili bilo koga da vam posalju nekoga da vlada Srbijom.

Milan

28.04.2016. 09:58

Kada je Čeda rušio Šilerovu , nikome nije smetalo ! Svim kriminalcima treba sve porušiti ! Što meni niko nije dao 1000m2 u centru Beograda , a moj Deda , Moj Otac , Moja Majka , pa i Ja sam ga gradio ,da bi koje kakve bande grabile idealne lokacije ,a sada im kriva država kada im neko sruši !