"DEPO" zvanično više ne postoji - kao naziv! Šoping centar na pijaci Smederevski đeram vodi se kao zanatski deo tržnice, a mesečna kirija za boks u njemu snižena je za više od šest hiljada dinara. Zakupci nestrpljivo iščekuju nove mušterije.

Posle odlaska većine trgovaca koji su radili u izgorelom tržnom centru u Bulevaru kralja Aleksandra 142, u šatorastom "Depou" ostala je Svetlana Mihajlović. Ona je odmah posle požara, koji joj je zbrisao radno mesto, nastavila da radi. Pre nego što se izgradio kupolasti objekat, sedam meseci prodavala je na pijaci Kalenić, pa onda isto toliko na Cvetkovoj, potom dva na Đermu.

- Svaki početak je težak, ali borim se - kaže nasmejana Svetlana. - Uprava nam je prvo dala tri meseca besplatno korišćenje bokseva, a sada je smanjila kiriju sa 22.281 dinara na 15.750, zbog čega sam zahvalna. Postepeno nam poboljšavaju uslove. Ni u izgorelom "Depou" nije bilo idealno.

Mihajlovićeva priželjkuje da se u preostale bokseve usele kolege, pa da promet skoči. I ističe da ovo mesto i dalje krase prednosti starog "Depoa" - povoljne cene i mešovita roba na jednom mestu.

- Komplet tursku trenerku prodajem za 2.500 dinara, a jedan deo za 1.300 - ističe Svetlana.

Nedaleko od nje, okačene muške i ženske potkošulje po ceni od 250 dinara za komad, farmerke za "hiljadarku"...

SLOBODNA MESTA

TRENUTNO je trećina bokseva šatorastog objekta zakupljena, a oglas za popunu preostalih slobodnih mesta uskoro će biti postavljen na sajtu "Gradskih pijaca", poručuju iz ovog gradskog preduzeća.

POD KROVOM TEZGE SA POVRĆEM I ODEĆOM

KAKO navode iz "Gradskih pijaca", tržnice koje nisu predviđene za potpunu rekonstrukciju biće predložene za natkrivanje. Postoji zamisao da se pokrije i pijaca na Đermu tako da predstavlja celinu sa postojećim montažnim objektom. Ako se usvoji predlog, idejno rešenje i projekat trebalo bi da budu gotovi do kraja godine.