Niče zamena za smrdljive zgrade

M. Lj. P.

19. 03. 2016. u 22:14

Ниче замена за смрдљиве зграде
Počela izgradnja dva nova objekta u Naselju Dr Ivan Ribar, u koje će se useliti 53 porodice

IZGRADNjA dva nova objekta u naselju Dr Ivan Ribar na Novom Beogradu, u koje će se useliti 53 porodice iz "smrdljivih zgrada", počela je pre tri dana, a rok za završetak radova je 30. jun 2017.

Građevinska direkcija Srbije dobila je početkom meseca dozvolu za zidanje dve nove zgrade u Bloku 72, tik iza objekata zagađenih otrovnim fenolom.

- U toku su pripremni radovi na gradilištu - kažu u GDS. - Tu će se useliti stanari koji su se ugovorom opredelili za tu opciju, a biće izgrađeno ukupno 212 stambenih jedinica.

Stanari ovog naselja koje smo u petak zatekli, međutim, plaše se da zbog izgradnje novih objekata neće imati gde da ostavljaju svoje automobile, jer će nove zgrade nići na sadašnjem parkingu. u GDS, pak, tvrde da projekat predviđa dovoljan broj parking mesta za sve žitelja ovo naselja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Hisar 008

19.03.2016. 22:49

Ovo iz razloga državnog vlasništva nad GDS,a da su kupili "otrovne" stanove kod privatnih firmi ,država ne bi ima ačina da to ostvari.

male.

20.03.2016. 21:50

a što su prevarne ku'ci okolnih zgrada? kupili su stan po jednom planu, parking ispred zgrade do kanal a dobili zgradu ispred nosa. i umesto obećanog lepog pogleda država im je oduzela parking i gradi novu zgradu baš na tom mestu. i to 212 stanova za 52 prodice. u stvari grade se da bi se zaradilo a ne da bi se rešio problem. bilo je logičnije mesto u nastavku naselja kako se redom i pravilo ali tamo je postavljen gasovod za beograd na vodi, plus zašto i sada stanovnici okolnih zgrada ispaštaju