Majka i sin stradali u požaru

K. MALEŠEVIĆ

09. 03. 2016. u 07:35

Nadežda (89) i Milomir Atanacković (60) se ugušili u stanu u Ulici Milutina Milankovića u Novom Beogradu. Vatru najverovatnije izazvala sveća. NJihov pas jedini preživeo

Мајка и син страдали у пожару

Foto: Milena Anđela Mišić

MAJKA Nadežda (89) i sin Milomir Atanacković (60) nastradali su u stravičnom požaru, koji je u noći između utorka i srede izbio u njihovom stanu na osmom spratu u Ulici Milutina Milankovića broj 40, u Novom Beogradu. Vatra je progutala ceo stan zahvativši još dva sprata, a pukom srećom spasao se samo pas! Prema prvim informacijama, požar je izazvala sveća u kuhinji, koju su koristili jer u stanu nije bilo struje.

Požar je buknuo u ranim jutarnjim časovima u stanu broj 31 na osmom spratu, a vatrogasne ekipe primile su poziv u 5.13. Vatru je prvi primetio nesrećni Milomir, koji je odmah otišao kod prve komšinice i pozvao vatrogasce.

- Kako su mi ispričali, lupao je na vrata oko 5 sati tražeći da telefonira. Tada je pozvao vatrogasce i izašao na hodnik, gde je stao i zapalio cigaru. Komšije su ga izgrdile da uđe unutra i izvede majku. Otvorio je vrata, pustio psa napolje i ušao unutra. Više nije izašao - u neverici prepričava komšinica Koviljka B.

Nezvanično, telo starice Nadežde pronađeno je u sobi u kojoj je spavala, a Milomirov leš u kuhinji gde je požar i izbio. Uzrok požara najverovatnije je sveća, koju su koristili za osvetljenje, jer im je elektična energija isključena pre nekoliko meseci zbog neplaćanja računa. Služba Hitne pomoći potvrdila je da su se i majka i sin ugušili od dima.

- Nada je bila nepokretna i živela je sama sa Milomirom i njegovim psom - kroz suze priča komšinica.

- Milomir je imao psihičkih problema. Ali bio je dobar čovek. I on je bio u invalidskoj penziji. Nada ima još jednog sina, ali on nikada nije dolazio da ih obiđe.

Vatrena stihija brzo se proširila i na stanove na devetom i 10. spratu, ali su se meštani ove zgrade na vreme evakuisali. Na lice mesta izašlo je 30 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila.

PAS CVILEO ZA GAZDOM

IZ zapaljenog stana porodice Atanacković spasao se samo pas, mešanac koga je Milomir oslovljavao sa Sivac. Uplašena životinja sve vreme tokom akcije evakuacije zgrade i gašenja požara stajala je ispred ulaza i glasno zavijala. Kada su pripadnici policije izneli telo nastradalog Milomira, pas je sve vreme pratio trag "crne kese" cvileći.

Ekipa "Veterine Beograd" došla je po nesrećnog psa i odvela ga u azil.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Pitanje?

09.03.2016. 08:06

Uvek sam se pitao ko placa opravke stana koji je potpuno ili delimicno izgoreo zbog pozara u nekom drugom stanu ciji vlasnik nije preziveo pozar?!

DJ

09.03.2016. 12:34

@Pitanje? - Plaća osiguranje ako je oštećeni stan osiguran. Ako nije osiguran nikom ništa tj. plaća svako svoje.

Kole

09.03.2016. 10:29

Grejali se na svecu, kao slucaj sa glumcem Ljubom Tadicem od pre pola godine. A u istoj toj zgradi u 23. bloku, bio slican pozar pre godinu dana, samo na nizem spratu.

Željko

10.03.2016. 08:20

Opet je zatajila porodica i drustvo.Kakvi su to komentari o naknadi stete.Da li ste svesni da je stradalo dvoje ljudi!