Papreni zakup u Knez Mihailovoj: Kokice ponovo 25.000 evra!

V. Radulović

utorak, 08. 03. 2016. u 23:59

Папрени закуп у Кнез Михаиловој: Кокице поново 25.000 евра!

Kiosci će biti postavljeni i u Knez Mihailovoj

Gradska opština Stari grad raspisala je javni konkurs za tezge i kioske

SLADOLEDžIJE, kokičari, čistači cipela i drugi sa radnim mestom na nekoj od centralnih gradskih ulica, moraće dobro da ulože u svoj biznis. Opština Stari grad objavila je početne cene po kojima će biti licitirane atraktivne lokacije, a zbog cifre od tri miliona dinara, koliko košta godišnji zakup mesta za aparat za kokice u Knez Mihailovoj ulici, mnogima će se zavrteti u glavi.

"Kokičari" će biti postavljeni na 13 lokacija, a da je ovaj posao i te kako unosan, govori i najviša početna cena od skoro 25.000 evra za mesto u Knez Mihailovoj 20. Malo dalje, u istoj ulici, kiosk za kokice biće postavljen po ceni nižoj za milion dinara.

Najviše lokacija ove godine će, kao po običaju, imati vlasnici frižidera sladoleda. Ledene zanimacije prodavaće se na čak 33 lokacije. Najskuplja je ona u centralnom gradskom šetalištu - Knez Mihailovoj ulici. Početna cena je vrtoglavih 2.000.000 dinara, dok lokacije nešto dalje od centra (Dunavski kej, Maršala Birjuzova, Džordža Vašingtona), koštaju "svega" 20.000 dinara.

Za čistače cipela rezervisane su Makedonska i Dečanska ulica, pa će oni koji uredno izmiruju svoje obaveze, a zarađuju u kancelariji na otvorenom, za godišnji zakup izdvojiti najmanje 12 hiljadarki.


JEDNO MESTO I ZA KESTENDžIJU

I PORED mnogobrojnih "kestendžija" u gradu, u ponudi lokacija opštine Stari grad za prodavce kestena i kukuruza obezbeđeno je samo jedno mesto - Knez Mihailova i to po početnoj ceni godišnjeg zakupa od čak milion dinara!


VAGA ZA MERENjE 12.000 DINARA

ZANIMLjIVO je da je mesto izvojeno i za vage za merenje telesne težine, i to jedno, na početku Knez Mihailove ulice i njegov zakup košta 12.000 dinara. Za kiosk za hot-dog u Sremskoj ulici treba najmanje 1.500.000.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Pados

09.03.2016. 01:19

Ovo je skuplje nego u Americi.Treba nahraniti one silne neradnike koji sede po opstinskim kancelarijama.

Strašno sam ljut

09.03.2016. 11:24

Pljačkaši sa predumišljajem! Treba čistači cipela, ulični muzičari, prodavci kokica idr.da Arapima i malom bati sufinansiraju BG na vodi. Zato izađite svi na izbore pa im se "zahvalite" za ovu najavljenu i sve drugde već realizovne pljačke. Drugu priliku nećete imati tako brzo. A do sledeće prilike će nas ove vlasti, ako opstanu na izborima i nastave kao do sada, totalno uništiti.

LOGOS

13.03.2016. 17:49

Идиоти бре,не сме ништа да буде у Кнезу - НИШТА !!! Један модеран киоск и то је то ! Сељачине једне примитивне,правите вашар од најлепше улице у Београду .Само су вам паре важне и да их трпате у ваше смрдљиве гузице ! Уместо да очистите улицу,да поскидате оне залепљене плакате и флајере,да зададите цвеће,да очистите фасаде,ви дозвољавате овај циркус ! Страшно,страшно....