Na ulicama Beograda samo jednoobrazni kiosci

M. T. K.

28. 11. 2015. u 22:54

Skupština grada od naredne godine planira da uvede novu standardizaciju i za privremene objekte

На улицама Београда само једнообразни киосци

KIOSCI u Beogradu ubuduće će biti jednoobrazni i razlikovaće se samo po veličini koja neće moći da premaši 10,5 kvadrata, najavio je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

- Tri centralne opštine, Savski venac, Vračar i Stari grad, tu odluku će morati da sprovedu do kraja sledeće godine, a ostalima se ostavlja rok do kraja 2018. Beograd će imati jednoobrazne kioske vrlo modernog dizajna - naglasio je Nikodijević.

Podsećamo, ovo nije prva standardizacija mobilijara u prestonici. Prema ranijoj odluci odbornika gradskog parlamenta, od 2016. u Beogradu će u ugostiteljskim objektima moći da se vide samo beli, žuti i crni suncobrani.

Gradskom odlukom s početka ove godine zabranjeno je postavljanje zatvorenih bašta u centru grada, a takođe je određeno i do koje mere otvoreni objekti mogu da se zatvaraju, tako da zimski prostori neće moći da budu objekti na otvorenom.

BEZ FRIŽIDERA ISPRED TRAFIKA

BEOGRAĐANI ubuduće više neće rashladne napitke i sladolede kupovati iz frižidera i zamrzivača koji se nalaze ispred kiosaka. Oni ubuduće neće moći da stoje ispred trafika, već samo u njima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Čika Jova

29.11.2015. 01:03

Niti držim trafiku, niti planiram, ali ovo je čisto iživljavanje. Kome smeta kako izgleda trafika? Meni se svidja raznovrsnost. Ne bi trebalo grad da vodi biznis nikome. Čemu služi ovo? Trafikanti uz vas sam!

alien

29.11.2015. 03:32

Sviđa mi se što se sklanjaju i frižideri ispred kioska, jer mi je muka više da pored svih rupa, bara, bašta kafića, psećeg ''otpada'' i sličnog zaobilazim još i njih.

MatijaBG

29.11.2015. 10:01

Upravo tako i dajte više zabranite kioske sa frižiderima.Pa to nigde nema na svetu.To je neviđeno ruglo...skalamerija sa dva frižidera i svakojakim gluparijama okolo...trafika samo za štampu,duvan i sl.,a prodavnice se zna čemu služe.

Dragan P.

29.11.2015. 11:13

@MatijaBG - Ma daj da sve pozatvaramo, pa da svi lepo živimo na socijali. Ups, toga nema u Srbiji. Ništa, onda da svi odemo zajedno sa migrantima u Nemačku. Ko poslednjii izađe, nek povuče vodu, da g... odu!

RRPANTELA

30.11.2015. 10:18

@MatijaBG - Tako je MATIJA.Proterajmo našeg čoveka sa njegovih ulica i dovedimo belosvedske fukare uz što povoljnoije uslove i još ih donirajmo da nam prodaju njihovo ĐUBRE iz EU. Zašto ne bi grad BG pomogao te iste trafikante sa na primer poklonjenim trafikama prilagođenim poslu i nameni kojom se oni bave? Zato što to nema u belom svetu jel? Ne zaboravi da u belom svetu nema ni ovakvog bezvlašća i uništavanja domaćih resursa. Da tamo vredan čovek(NE LOPOV) od svog rada može više od normalnog da živi. A MI

opanci.com

30.11.2015. 04:55

Ma trazite i da trafikantkinje isto izgledaju!Koliko na vase tri opstine ima wc-a za taksiste na taksi stanicama?Kad trafike nisu iste,to je ruglo a kad taksisti moraju da mokre iza drveta to je u redu!!!