Svet mašte od kockica

N. Vukić

13. 09. 2015. u 17:19

"Lego" planeta sa svojim poklonicima uselila se u subotu u Dečji kulturni centar u okviru Međunarodne izložbe kreacija od kockica "Gradimo zajedno"

Свет маште од коцкица

Svaki detalj, od najsitnijeg do najvećeg, privlačio je pažnju znatiželjnih posetilacaFoto N. Fifić

"LEGO" planeta sa svojim poklonicima uselila se u subotu u Dečji kulturni centar u okviru Međunarodne izložbe kreacija od kockica "Gradimo zajedno". Okupljanje zainteresovanih za ovaj neprolazni fenomen kao i graditelja ne samo iz zemlje već i regiona, tradicionalno je organizovao Klub ljubitelja "lego" kockica "Beokocka".

Svaki detalj, od najsitnijeg do najvećeg, privlačio je pažnju znatiželjnih mališana, koji su sa oduševljenjem proučavali redom svaku postavku. A izbor je bio veliki, pa na većinu kreacija ni odrasli nisu ostali ravnodušni.

Na izložbi su predstavljene originalne kreacije koje su napravili članovi kluba "Beokocka" članovi prijateljskih klubova iz regiona i okolnih zemalja, kao i tridesetak samostalnih izlagača iz Bugarske, Rumunije, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Danske, SAD, Indonezije, Holandije, Danske, Velike Britanije, Kine, Južne Koreje i drugih zemalja.

Organizatori su uspeli da razigraju maštu i male i velike dece sa junacima "Ratova zvezda", gusarima, robotima, Diznijevim junacima...

U zavisnosti od uzrasta, devojčice su najviše zanimale princeze i zamkovi, naročito "Čarobni zamak" sa više od hiljadu mini-figurina i sa tornjevima od čak četiri metra visine. Pažnja dečaka bila je usmerena na robote, anđele, tamne "Dro" vilenjake, vodopade, scene iz filmova "Gospodari prstenova" i "Hobit", čarobnjake i dinosauruse.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije