SA skoro mesec i po dana zakašnjenja Beograđani su u sredu, zahvaljujući saopštenju "Infostana", saznali da je voda u prestonici poskupela za pet odsto i da će njihovi računi po ovoj stavci prosečno biti veći za 60-70 dinara.

- Odlukom "Beogradskog vodovoda", na koju je saglasnost dala Gradska uprava, nova cena vode iznosi 53,93 dinara po metru kubnom, dok je cena odvođenja otpadnih voda - kanalizacija 21,80 dinara. Na julskom računu nova cena je obračunata za period 1-21. jul - poručuju iz "Infostana".

Pre nekoliko nedelja iz "Beogradskog vodovoda" su potekle priče o poskupljenju, ali su čelnici grada to decidirano demantovali. I jedni i drugi su, međutim, prećutali to poskupljenje od pet odsto koje je već bilo overeno.

- Nova cena vode i za odvođenje otpadnih voda, koja je viša za pet odsto u odnosu na prethodnu, predstavlja samo godišnje usklađivanje sa rastom troškova života i u skladu je sa preporukom Vlade Republike Srbije o mogućnosti da se koriguju cene komunalnih usluga - poručuju iz "Beogradskog vodovoda". - Odbornici Skupštine grada ovu korekciju su potvrdili rebalansom programa poslovanja za 2015. na sednici od 2. aprila.

Cena vode i kanalizacije u Beogradu sada iznosi 75,73 dinara po metru kubnom. To je više nego, na primer, u Nišu (58,35) ili Kragujevcu (67,80), ali nešto manje nego u Novom Sadu (88,96).

IZVINjENjE

KAO direktor "Vodovoda" mogu da se izvinim građanima jer nisu bili obavešteni pre korekcije cena da su odbornici doneli tu odluku. Ubuduće se takvi propusti ne smeju dešavati - izjavio je direktor "Vodovoda" Svetozar Veselinović.