Žičara na Adi

M. Lj. POPOVIĆ

utorak, 02. 06. 2015. u 11:37

Жичара на Ади
Uskoro nova adrenalinska atrakcija na "Beogradskom moru". Sa jedne na drugu obalu "voziće se" na specijalnoj sajli

BEOGRAD će dobiti žičaru i brže nego što se mislilo! Istina, neće povezati Košutnjak i Blok 44, ali hoće dve obale na Adi Ciganliji!

Od ove sezone "beogradsko more" će, posle bandži džampinga i skijanja na vodi, dobiti još jednu rekreativno-adrenalinsku atrakciju - "zip lajn". Reč je o svojevrsnoj žičari kojom će posetioci moći da se "prevezu" sa jedne na drugu obalu.

Pre nekoliko dana radnici su počeli da postavljaju betonske ankere sa obe strane jezera. Do polovine juna, na tom mestu trebalo bi da bude postavljena platforma.

- "Zip lajn" je svojevrsna vožnja, odnosno spuštanje niz sajlu sa jednog na drugi kraj reke, odnosno jezera - kaže Saša Mandić, iz firme "Zip lajn", koja je zadužena za postavljanje ove atrakcije na "beogradskom moru". - Građani će imati priliku da specijalnom žicom pređu oko 350 metara, i to na visini od 18 metara, sa posebnim panoramskim užitkom. Biće instalirane dve trake iz oba smera sa po dve linije.

Bezbednost je - zagarantovana.

- Radi se o najsavremenijoj opremi i materijalima - kažu u "Zip lajnu". - Bezbednost konstrukcije proveriće pripadnici Vojske Srbije i policije, a svi korisnici biće osigurani.

Žičaru će, kako navode organizatori, moći da koriste i deca od sedam godina.


PRVA POSTAVLjENA NA KOPAONIKU

Poslednjih nekoliko godina "zip lajn" je postao svetska atrakcija. Širom planete se na najatraktivnijim lokacijama postavljaju linije koje privlače na stotine hiljada turista. Od pre nekoliko godina jedna je postavljena na Kopaoniku.


ZA 500 DINARA SNIMAK I FOTOSI

Zainteresovani će ovo zadovoljstvo morati da plate oko 500 dinara, a uz to će dobiti besplatne fotografije i snimke svoje vožnje. Posetioci će biti obučeni u specijalnu opremu, a o njihovoj bezbednosti će brinuti profesionalci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Мабус

03.06.2015. 13:15

@Ivan - Могли су и 100 рсд да ставе па би се онда би долазило консатнтно до нереда због гужви и навале. Овако ипак ће бити мало реда за то.

Dima

02.06.2015. 12:46

Ada je mala površina,da bi se grad bavio glupostima,kao postavljanje "žičare".Bolje da spreči dovođenje kerova na Adi,od strane nesavesnih posetilaca i to u zoni izvorišta pijaće vode.

thegirlnextdoor

02.06.2015. 14:07

@Dima - Ne znam šta ti smetaju psi, po mom mišljenju ne treba zabraniti dovođenje pasa nego treba nesavesne vlasnike kazniti. A to je druga tema, nema veze sa žičarom!

Миљојко

08.06.2015. 08:19

@Dima - Већ је забрањено, само што то наравно нико не поштује, а комунална полиција не ради свој посао и не кажњава оне који доводе псе на Аду, чак и на купање.

Бојан

02.06.2015. 13:03

Лепо је то, али мислим да би било боље да прво отворите неку производњу, да народу дате прилику да заради и преживи, па онда једног дана кад будемо имали пара на бацање правите жичару. Још куће нису обновљене од прошлогодишњих поплава, моје насеље удаљено од Теразија 25 км нема школу, путеве, пошту..... а броји 6000 становника. Немамо ни канализацију а током целе године имамо проблем са подземним водама, па кад киша обилније пада не могу ни да се туширам јер је септичка препуна... Срамота!

thegirlnextdoor

02.06.2015. 14:04

Ti iz naselja pored Beograda bi mogao da zoveš službu za pražnjenje septičke jame, a ne da kukaš, a žičara je sjajna ideja samo što je realno cena malo viša nego što bi trebalo!A svi ovi što su se nabili u Beograd pa kukaju što imaju septičke jame neka se lepo vrate u svoja mala mesta i budu gazde na sopstvenoj zemlji!!!

Бојан

02.06.2015. 22:11

thegirlnextdoor Немојте причати о нечему што не знате. На основу чега сте ви закључили да ја нисам Београђанин и да сам дошао не знам ни ја од куда, али Ви знате? Мислите да је пражњење септичке бесплатно??? Пражњење НИЈЕ бесплатно већ кошта око 2500 дин.и нема никакву сврху кад се за пар мин. напуни изнова због подземних вода. Није у реду да се код нас граде будалаштине и то на кредит који не знам ко ће враћати и од чега а људи у Србији немају ни најосновније за живот.

Beogradjanin

11.06.2015. 15:21

@Бојан - Aha,znaci zbog svih vas koji nemate posao(a necete ni da ga trazite) mi ovde u Beogradu da ispastamo. Zaista lepo od Vas. Ja recimo bas hocu ovu zicaru i platicu tu kartu da je i koristim a Vi koji nemate tu mogucnost a i puni ste zavisti, uradite nesto,poradite na sebi pa da i Vi mozete jednog dana da koristite zicaru a i da zivite bolje. Ima svugde posla samo je potrebno potraziti ga malo bolje, ko hoce da radi, ne boji se gladi!