Neka svi znaju da Sandra voli Mirka

S. J. Matić

11. 01. 2015. u 22:30

Najrazličitije ljubavne poruke sve češće završavaju na bilbordima, zakup na nedelju dana košta 120 evra

TI si vazduh koji dišem, ti si vazduh koji unosim u sebe. Ja sam samo tvoja Sandra, a ti si čovek koji voli samo mene. Volim te Mirko.“

Nekada se ko koga voli saznavalo iz strogo poverljivih izvora. Zatim se to iskazivanje ljubavi masovno proširilo na fasade, pa je ceo kraj znao da Dragan voli Milicu, Nataša Luku i da je Miloš zaljubljen u Maju. Sada se sve više ljubavne poruke „kače“ na bilborde, pa pola grada koji prođe ulicom Jurija Gagarina postane svedok ljubavi Sandre i Mirka.

Tako su mnogi prolazeći Autokomandom mogli da vide srce i u njemu S+M. Bilo je tu i prosidbi kao „Kaćko moj, udaj se za mene“. Neko je preko bilborda pokušao i da voljenu ubedi u svoju vernost, pa je jednog dana osvanulo „Danice, volim te najviše na svetu i nikada te nisam prevario“. Da li mu je poverovala, Beograđani su ostali uskraćeni za informaciju.

Nedavno se i u Kumodražu preko bilborda jedan mladić izvinjavao devojci što je zabrljao i nadao se pomirenju. Dugo vremena se i Antonio na Voždovcu preko bilborda udvarao Ljubici.

PORUKE NA FASADAMA ZALjUBLjENI koji ostavljaju poruke po fasadama zadavali su velike muke gradskim vlastima, jer je godišnje za čišćenje zidova iz budžeta odlazilo i po osam miliona dinara. Pokojni gradonačelnik Nenad Bogdanović znao je da javno zamoli „Dragane, Gorane, Jovane i Maje da skupe hrabrost i onome koga vole kažu to u lice, umesto da krišom pišu po fasadama i time gradu stvaraju troškove“.

Tatjana Stanisavljević iz agencije „Medija maks“ koja iznajmljuje bilborde, kaže da s vremena na vreme dobijaju zahteve za postavljanje privatnih poruka. Uglavnom su to čestitke za rođendan, diplomski ili poziv za veridbu.

- Imali smo slučaj da je na bilbordu bila slika prstena i da je svojoj devojci mladić isti takav poklonio. Ona se obradovala. Ipak, česte su i samo poruke „Da li želiš da se udaš za mene?“ - priča Tatjana. - Nedavno je jedan momak hteo da uz pomoć bilborda zaprosi devojku, ali nam je posle javio da odustaje, jer je prolongirao veridbu. Nešto se premišlja.

Bilborde uglavnom zakupljuju na nedelju dana, a cena za to je 120 evra, mada nekad kuće daju i mali popust.


DEBELjKO SVE ZAKOMPLIKOVAO

POČETKOM prošle godine osvanuo je i bilbord „Miljane, srećan rođendan. P. S. Ne znam ja ništa, ja te samo volim, Debeljko“, sa sve Miljanovom slikom. Gej aktivisti su odmah na internetu počeli da šire ovu poruku, a Miljan se posle pravdao da nije gej i da je bilbord poklon jedne devojke kojoj je nadimak Debeljko.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije