Beograd: Nađeno telo drugog nestalog alasa, očajan otac napao novinare

V. Radulović - K. Malešević

13. 09. 2014. u 15:17

Posle sedam dana intenzivne potrage na Dunavu, pronađen Nemanja Nestorović

BEŽIVOTNO telo alasa Nemanje Nestorovića (26), pronađeno je u subotu na Dunavu, kod skele u Ritopeku. NJega je identifikovao otac Aleksandar Nestorović, koji je, vidno uznemiren, potom bez razloga napao i foto-reportera „Novosti“ Zorana Jovanovića. Čovek je priveden, a foto-reporter poslat u Hitnu pomoć.

Telo, koje je voda izbacila oko 14 časova, kako nezvanično saznajemo, primetili su tamošnji alasi i odmah obavestili policiju i Hitnu pomoć, a kod Ritopeške skele, u blizini Vinče, ubrzo je došao i otac utopljenog mladića.

MUP je u saopštenju objavio da je pronađeno telo N. N. (26) koje je izvađeno iz Dunava u blizini Vinče. Nakon identifikacije, utvrđeno je da se radi o nestalom Nemanji Nestoroviću.

Za nestalim alasima Zoranom Petkovićem Kizom (43) i njegovim prijateljem Nemanjom Nestorovićem (26) tragalo se od 6. septembra. Oni su u četvrtak uveče krenuli čamcem s pančevačke strane ka Adi Huji. Trebalo je da izvade senkere za lov ribe iz Dunava. Tada im se izgubio svaki trag. Zoranovo beživotno telo Dunav je izbacio dva dana ranije, dva kilometra uzvodno od Vinče.

Miloš Matejić, koji živi u blizini Ritopeške skele, kaže da nije prvi put da ovde pronalaze davljenike.

- Postoje velike krivine kod Vinče koje davljenika lako prebace na ritopešku stranu - kaže Matejić.

Ubrzo nakon izvlačenja beživotnog tela i policijskog uviđaja skupilo se desetak meštana, ali i poznanika nesrećnog mladića.

Otac utopljenog alasa Nemanje Nestorovića bio je iznerviran zbog načina na koji su neki mediji pratili ovaj nesrećni događaj, ali je ni kriv ni dužan nastradao naš foto-reporter.ISKUSNI ALAS, ALI LOŠ PLIVAČ

ALASI iz marine „Ivan Milutinović“ su za nesrećnog Nemanju Nestorovića imali samo reči hvale. Po njihovim rečima, on je bio iskusan alas koji je ribarski zanat nasledio od oca i dede. Senkere je držao kod broda „Stara Srbija“. Nakon nekoliko dana pretrage, posumnjali su na najgore, jer je te noći duvao jak vetar na Dunavu, a, kako kažu, Nemanja je bio loš plivač.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

helena

16.09.2014. 00:16

Mučeni čovek je izgubio sina, a vama je samo bitno ko će pre da napiše priču i da uhvati bolju fotku. Imajte malo poštovanja i saosećanja.