Struja spalila ceo „Depo“

J. NOVAKOVIĆ

28. 08. 2014. u 14:47

Струја спалила цео „Депо“
Neispravne električne instalacije uzrok požara na robnoj pijaci u Bulevaru kralja Aleksandra. U petak konačna odluka: rekonstrukcija ili rušenje

NEISPRAVNE električne instalacije, kako se i pretpostavljalo, prouzrokovale su požar u kome je izgorelo 160 tezgi u tržnom centru „Depo“, saopštili su juče nadležni organi zakupcima tezgi. „Dunav osiguranje“ formiralo je komisiju u vezi sa ovim slučajem i procenjuje materijalnu štetu, a da li će se spaljena zgrada rekonstruisati ili srušiti, pa zatim nešto novo na njenom mestu izgraditi, znaće se u petak.

- Načelnik odeljenja za požare MUP Srbije nas je ljubazno primio i rekao da je završen policijski izveštaj u kome piše da su instalacije glavni uzrok nesreće - kaže predstavnik zakupaca Milan Papić.

- Predmet je uredno predat u Prvo osnovno tužilaštvo, pa ćemo pratiti šta će se dešavati dalje.

Dunav osiguranje“ se zalaže za brzo rešenje ovog problema i već dva dana šalje svoje radnike na teren.

- Vesna Gašparović, predsednica njihove osmočlane komisije koja je zadužena za naš slučaj, rekla nam je da se još nisu sastali sa predstavnicima GSP koji je vlasnik izgorelog objekta - dodao je Papić.

RADNICI IMAJU SAMO JEDAN ZAHTEV Svakoga dana radnici se okupljaju ispred zgarišta „Depoa“ tražeći ispunjenje samo jednog zahteva - da im se obnove radna mesta, naglašavajući da će i sami „zasući rukave“ ako treba. - Čistićemo sami i pomoći ćemo da se ovo mesto dovede u prvobitno stanje - ističe zakupac Vesna Knežević.

Druge nadležne ustanove još „rade na ovom slučaju“.

- Obratili su nam se ponovo i iz rukovodstva „Pijaca“ - kaže Papić. - I oni su aktivni, bili su u Skupštini grada i opštini Vračar na čijoj teritoriji se nalazi „Depo“.

I dok državni i drugi organi „kroje sudbinu“ trgovaca, nepoverenje raste sa nervozom zbog čekanja na konačnu odluku.

Petak je „dan D“.

NEMA DOVOLjNO MESTA U HALI 3

Ideja o preseljenju u halu tri „Depoa“ ponovo se preispituje.

- Tamo je pre nekoliko godina kada je izgrađena bio kapacitet 80 tezgi - priča nam Vesna Ilić. - Plašim se da ćemo ako odemo u taj skučeni prostor, gde ćemo morati da delimo tezge, tamo i ostati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije