Nevreme pogodilo Beograd i Lajkovac, nezapamćena oluja uništila selo kod Lazarevca, čupala drveće, obarala kamione

Tanjug

25. 06. 2014. u 18:47

U Beogradu je palo 20 litara kiše po metru kvadratnom, a najobilnije padavine zabeležene su u Ripnju, Makišu i Petlovom brdu. I Topolu i Aranđelovac pogodilo je nevreme praćeno kišom i olujnim vetrom

BEOGRAD - Jako nevreme pogodilo je u popodnevnim satima teritoriju Beograda, ali i područje oko Lajkovca, gde je padao grad.

Prema podacima Republičkog hidrometreorološkog zavoda, u Beogradu je palo 20 litara kiše po metru kvadratnom, a najobilnije padavine zabeležene su u Ripnju, Makišu i Petlovom brdu.

U nekim delovima Beograda padao je i grad.

Kišu je pratio vetar, koji je, prema podacima RHMZ-a, duvao brzinom od 16 metara u sekundi.

U Hidrometeorološkom zavodu je rečeno da je jako nevreme, praćeno gradom, u popodnevnim satima pogodilo i teritoriju Lajkovca.

I Topolu i Aranđelovac oko 18:30 pogodilo je nevreme praćeno kišom i olujnim vetrom koji je nosio krovove sa kuća, drveće i bandere, zbog čega su pojedina mesta ostala bez struje, a magistralni put ka Beogradu trenutno je neprohodan, izjavio je predsednik opštine Topola Dragan Jovanović.

"Nevreme je trajalo nešto više od pola sata i veoma jak olujni vetar odneo je krovove sa pojedinih kuća u selima Belosavci, Krćevac, Zagorica i Jelenac u opštini Topola i oni su trenutno bez struje", rekao je Jovanović.

On je dodao da je i jedan deo Aranđelovca bez struje, kao i sela Kopljari i Orašac u toj opstini.

Jovanović je objasnio da magistralni put Topola - Beograd trenutno nije prohodan, jer je olujni vetar drveće i bandere naneo na pojedine delove te saobraćajnice.

"Radnici Preduzeća za puteve ukljanjaju drveće i bandere sa puta i on će vrlo brzo biti prohodan", rekao je Jovanović i dodao da se takođe radi i rešavanju problema snabdevanja strujom sela koja su bez nje ostala, a usled obaranja bandera.

Jovanović je dodao i da u nevremenu nije bilo grada, a u radarskom centru Bukulja je rečeno da su dejstvovali.
OLUJA UNIŠTILA SELO NADOMAK LAZAREVCA

Olujno vreme u sredu uveče je nanelo veliku štetu selu Šopić nadomak Lazarevca. Na ulicama ovog mesta je vladala prava scena iz horor filmova jer su se kamioni prevrtali na Ibarskoj magistrali, a vetar je nosio i krovove.

Meštani sela Šopić tvrde da je selo potpuno uništeno za samo tri minuta. Zvonik seoske crkve je srušen, krovovi su leteli, a kamioni prevrtali po Ibarskoj magistrali.

Da podsetimo, pre neto više od mesec Lazarevac je stradao u poplavama, a u sredu uveče je nova nesreća pokucala na vrata stanovnika ovog grada.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (15)

momcilo

25.06.2014. 23:47

Srbija predsedava OEBSom. velika cast za srbiju, ALI ko zna sta je u pitanju, Bog, djavo, nauka, politicari, ali Srbi placaju cenu. Bog rece blagosloveni su oni koji umiru u Gospodu.

Толе

26.06.2014. 00:00

Људи, у Београду дефинитивно нешто не функционише.

БГД - 011

26.06.2014. 00:19

@Толе - Толе, у Београду дефинитивно јако мало тога уопште функционише.

Sofija

26.06.2014. 00:16

Šta se ovo više dešava? Samo nam je ovo nevreme trebalo nakon onih silnih poplava. Priroda se opasno igra sa nama, ovo se nikada do sad nije dešavalo kao što se dešava u poslednje vreme...

Miro I.

26.06.2014. 17:23

@lepi - @ lepi, nazlost nije harp, nego BOG zato sto ima mnogo bezboznika ,vracara I gatara, koji veruju u cuda a ne u Boga.

Gojko

26.06.2014. 00:28

U ponoc nad Krushevcem svetli iz oblaka kao da radi ogroman lajt shou.Neprekidno s leve pa desne strane.Sprema se opasna oluja,Bog da nam je upomoc.

nikola

26.06.2014. 21:14

@Zoran1 - Mozda zato nevreme postoji oduvek.A kad je nevreme istovremeno u vise drzava dal se to svi narodi upozoravaju i da li to ukjlucuje manjine tih drzava?A kad nevreme pogodi nevine jel to kolateralna steta?Kad je kisa normalna a kad je upozorenje od Boga?Sta nas upozorava kako da znamo sta nas upozorava iz nevremena?Jel ima neki tumac prorok koji ce da tumaci kad nismo dobri?

deki357

26.06.2014. 02:23

Nije mi jasno kako nijedan medij u Srbiji ne objavljuje da je tacno u ponoc nebom protutnjao ogroman svetleci objekat, verovatno kometa, nakon pada video se oblak (polukrug) svetlosti na horizontu 2-3 minuta, objekat je isao pravcem severoistok-jugoistok, nije sala, video svojim ocima..