Most Zemun - Borča u decembru

FoNet

13. 06. 2014. u 18:39

Мост Земун - Борча у децембру
Most preko Dunava između Zemuna i Borče je jedini infrastrukturni projekat koji se realizuje u predviđenim rokovima, a njegovo otvaranje biće u decembru

BEOGRAD - Most preko Dunava između Zemuna i Borče je jedini infrastrukturni projekat koji se realizuje u predviđenim rokovima, a njegovo otvaranje biće u decembru, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, koja je danas obišla to gradilište.


Prema njenim rečima, do kraja jula most će biti spojen u potpunosti, a do kraja godine biće izgrađene pristupne saobraćajnice od Novosadskog puta u Zemunu do Zrenjaninskog puta.


Most će u decembru biti otvoren u skladu sa svim standardima i više se neće dešavati da se otvaraju mostovi samo zato što nekome to odgovara, istakla je Mihajlović, koja je danas obišla gradilište zajedno sa predstavnicima izvođača radova, podizvođača, nadzora i Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.


Ona je dodala da bi pristupni put od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta trebalo da bude izgrađen do septembra naredne godine, napomenuvši da je na tom potezu pristupne saobraćajnice bilo problema sa eksproprijacijom zemljišta.


Kako se navodi u saopštenju Ministarstva građevinarstva, Mihajlović je podsetila da su projekti koji se realizuju u oblasti saobraćajne infrastrukture u Srbiji vredni nekoliko milijardi evra, od čega projekti u Beogradu, koji se realizuju u saradnji sa državom, više od 600 miliona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

RadeCG

13.06.2014. 19:18

A smiješno mi nekako ovo sa zaštitnim kacigama... Znam da kao tako treba, al meni ovo ipak vuče na nekakvo foliranje... kao da ce ova ekipa na slici zasukati rukave i uprljati ruke...

care ja sam grobar

13.06.2014. 19:36

Radio kod mosta kao fizikalac. Razume se na crno... Ljudi tamo pocrkase uslovi nikakvi. Da se razumemo fizikalija kao svaka druga, nema previse mudrosti, ali VODA nije obezbedjena a posalju vaz duz njivu 5 km, vrucincina neverovatna nigde zaklona svaki radnik pregoreo neki i plihove VEC imaju. Ma haos

AkiTaki

13.06.2014. 20:42

Mene interesuje iz kojih razloga placam porez? jel da bi se gradili mostovi po beogradu a nama u "unutrasnjosti" nema para za prskanje protiv komarca, nema para za protiv-gradne rakete, nema para za asfaltiranje puteva itd??? Samo se nadam da ce evropa doneti decentralizaciju sto pre, jer nam je sve teze da hranimo Beogradjane, za bagatelu, i da vam i pare saljemo.

Rade

16.06.2014. 19:40

@AkiTaki - Pa ti lepo dodji u Beograd, kao i ostali. Možeš da prelaziš preko beogradskih mosta po ceo dan.

zorans

13.06.2014. 22:05

Za neupućene,taj most je tranzitni ako se pusti pre zavrsetka puta od tog mosta do Pančeva biće katastrofa na Zrenjaninskom putu.Mi sa leve strane Dunava svakog dana smo svedoci da je Zrenjaninski put mali da primi preveliki broj vozila jos sad kad se pusti ovaj most putovacemo do posla duplo duze jer ce Pancevacki put biti pretrpan kamionima sa most Zemun-Borca.Drudo ovaj most nema veze sa Borcom jer i ne prolazi pored nje.To je klao kad bi se Brankov most nazivao Mostom preko Ade.