Pančevo: Pao plafon u vrtiću

I. Preković

25. 04. 2014. u 02:40

Plafon od čak 30 kvadrata srušio se u jednoj od prostorija vrtića "Švrća". Nema povređenih, pre godinu dana sličan incident u kuhinji

PLAFON od čak 30 kvadrata srušio se u četvrtak rano ujutru u jednoj od prostorija vrtića "Švrća" u Ulici doktora Svetislava Kasapinovića u Pančevu! Na svu sreću, obrušavanje se dogodilo pola sata pre dolaska grupe mališana, pa niko nije povređen.

Zaposleni u predškolskoj ustanovi bili su na samom ulazu u prostorije, gde je bila inače smeštena mlađa jaslena grupa. Na svu sreću, pred pragom je ostalo 12 mališana kada se začuo tresak maltera sa plafona površine od oko 30 kvadrata.

- Obratićemo se lokalnoj samoupravi za obezbeđivanje sredstva da se to sanira i završi u narednih dvadesetak dana - rekla je Ljiljana Vojnović, pomoćnica direktorke PU "Dečija radost", kome pripada i vrtić "Švrća".

Iako u otežanim uslovima zbog manjka prostorija za svu decu, zaposleni u ovoj ustanovi poručili su da neće biti prekida u radu. Takođe, Vojnovićeva je dodala da se ovakav događaj nije mogao predvideti niti sprečiti. Međutim, pojedini roditelji čija su deca ranije pohađala ovaj vrtić, pa zatim sada njihovi novopridošli mališani provode vreme u istoj ustanovi, tvrde da je plafon star više decenija.

Ovo nije ni prvi put da se ovako nešto dogodilo u istoj zgradi. Pre godinu dana obrušio se plafon u kuhinji, takođe, na svu sreću bez povređenih. Kuhinjski elemenati i uređaji bili su zarobljeni dva dana pod malterom od plafona površine čak 60 kvadrata, pa su tako mališani na meniju imali samo suve obroke.


IZAŠLA GRAĐEVINSKA INSPEKCIJA

Deca su, posle nemilog događaja, raspoređena po drugim grupama i prostorijama u vrtiću. Tu bi trebalo da ostanu do daljeg, dok ne bude urađena sanacija oštećenog plafona.

Na lice mesta izašla je i građevinska inspekcija, koja je sačinila zapisnik, dok će se nakon izveštaja Direkcije za izgradnju Pančeva znati i datum početka radova na rekonstrukciji oštećenog dela prostorije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije