Razrovane Busije: Ili je blato, ili je prašina

N. VUKIĆ

utorak, 22. 04. 2014. u 22:23

Разроване Бусије: Или је блато, или је прашина
Stanovnici naselja Busije kod Batajnice muku muče sa razrovanim ulicama zbog kojih deca u školu idu u čizmama

STANOVNICI naselja Busije kod Batajnice više ne mogu da prođu ulicom od blata - kada je kiša, i od prašine kada je suvo, pa deca u školu idu u gumenim čizmama.

- U našem naselju majstori su postavljali instalacije za gas. Od kada je kompletna mehanizacija povučena prošlo je oko mesec dana, međutim ulice još nisu vraćene u prvobitno stanje - žali se sugrađanin Svetozar Dančuo koji živi u Ulici Živka Stojisavljevića.

- Žalili smo se opštinskoj inspekciji, ali osim što su nam rekli da izvođač sve mora da vrati u prvobitno stanje, druge reakcije nije bilo. Naša ulica pre gasifikacije nije ni bila asfaltirana, već smo mi, stanovnici, sami sakupili novac i put nasuli kamenom i struganim asfaltom. Sada je i to uništeno jer je izvođač radova kopao sa obe strane ulice i za sobom ostavio ruglo.

Prema Dančuovim rečima, u naselju ima oko 1.000 kuća i 5.000 stanovnika, a osim ulica kojima prolazi gradski prevoz, nijedna druga nije asfaltirana. Žitelji Busija, iako zadovoljni zbog gasifikacije, žale se jer je njihov novac i trud, koji su uložili da bi do svojih kuća mogli da stignu kao sav normalan svet - pregazio bager.

OD MESNE ZAJEDNICE DO OPŠTINE

PUTARI rade na osnovu naloga Direkcije za puteve, što je slučaj i kada je u pitanju asfaltiranje ulica prvi put. A da bi mehanizacija stigla u neki deo grada, neophodno je da građani upute mesnoj zajednici koja će je proslediti Opštini, a ona Direkciji za puteve po čijem nalogu "Beograd put" izvodi radove. Takođe, građani i direktno mogu da se obrate Direkciji.


POPRAVLjAJU "NAMERNE KVAROVE"

EKIPE "Beograd puta" svakodnevno popravljaju takozvane "namerne kvarove" u deset i više ulica. Putari na osnovu ugovora sa komunalnim preduzećima prate raskopavanja kolovoza i trotoara. Da bi radnici prionuli na posao, neophodno je da preduzeće koje je intervenisalo završi radove. Ipak, brojne su pritužbe sugrađana na koordinaciju radova komunalnih preduzeća, pa su ulice raskopane i više sedmica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

zoran

22.04.2014. 23:07

@ - Ko je izdao gradj.dozvolu..kada Busije nema plan detaljne regulacije!!!

Charlie

23.04.2014. 03:54

pa sramota nego sta....ja odras'o na Dusanovcu/Brace Jerkovic na blatnjavoj ulici ...sve negde do kraja 1990 tih nije bila asfaltirana....o kanalizaciji da nepricam. Cela Zaplanjska ulica je jedno ogromno kliziste....ali senkrupa... sve je to zalosno.....

rale022

23.04.2014. 09:06

Ma da kako ih nije sramota .A i gde salju Ikarbusove autobuse da se lome po letnjim putevima.Zasto ne posalju neki Djilasov Solaris...

Mira

23.04.2014. 10:37

Sta reci,zivim u tim Busijama i gazim ovo blato i udisem prasinu svaki dan. Ali s obzirom da je ceo sistem u haosu boljem se valjda mozemo jednog dana nadati. Ovim putem pozdravljam ekipu Vecernjih Novosti sto se potrudila i iznela nas problem. Nadam se nekom boljitku,ako je uopste moguce... Zali Boze autobusa po kakvom putu idu,jer ulaze u Busije na pomocni ulaz koji ce uskoro biti unisten jer nije predvidjen za saobracaj,a glavni rade kao da cele Busije asfaltiraju! Strasno. Srdacan pozdrav.

Milica

24.04.2014. 19:18

Ovo je velika sramota, hvala Vecernjim novostima sto su izdvojili vreme da bi saopstili ovako groznu vest. Nadamo se da ce neko od nadleznih procitati novine...