Mali: Početak izgradnje Kule Beograd do kraja godine

Tanjug

10. 03. 2014. u 14:01

Мали: Почетак изградње Куле Београд до краја године
Mali je rekao da će Kula biti ponos Beograda i dodao da će svako ko je zainteresovan da se upozna sa maketama tog projekta, moći to da uradi u zgradi Stare zadruge
BEOGRAD - Radovi na izgradnji Kule Beograd na Savamali počeće do kraja godine, najavio je danas predsednik Privemenog organa grada Beograda Siniša Mali, rekavši da očekuje da će nova kula, kao deo projekta "Beograd na vodi" biti završena za tri godine.
Prilikom obilaska Savamale, odnosno Bar venecije, Mali je rekao da su brodovi koji se tu nalaze "ruglo grada" i da se postavlja pitanje zašto bi bilo ko bio protiv toga da se ovaj deo rasčisti i da se uradi projekat "Beograd na vodi", pa da ovaj deo grada "zasija punim sjajem".
Mali je rekao da će Kula biti ponos Beograda i dodao da će svako ko je zainteresovan da se upozna sa maketama tog projekta, moći to da uradi u zgradi Stare zadruge.
"Danas kreće restauracija Strare zadruge koja će biti novi centar svih promotivnih aktivnosti i neka vrsta reklamnog centra za "Beograd na vodi". Ko je danas prolazio pored te zgrade može da vidi da su skele već postavljene", rekao je Mali i objasnio da se restauracija radi od novca arapskog investitora.
On je rekao da je to jedna od najlepših i najstarijih zgrada u Beogradu i dodao da će i ona posle restauracije zasijati punim sjajem.
"I da nema 'Beograda na vodi' trebalo bi očistiti ovaj deo, rešiti se olupina a ljudima koji ovde žive, od kojih neki u vagionima, naći smeštaj", rekao je Mali.
Obilasku je prisustvovao sekretar Privremenog organa Goran Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Ojler

10.03.2014. 14:39

Ipak nisi bile prazne price kao sto se pricalo da jesu. Verujem da ce od ovog biti ipak nesto, i veliki broj firmi ce biti uposljen na ovom projektu...

Nu Šić

10.03.2014. 15:00

I stanica Beograd - Centar, u narodu poznatija kao "Prokopije", je počela da se gradi pre 250. godina i dan danas se uspešno gradi. Tako će i za 250. godina, neki novi Ljubiša Veliki da najavi svečani završetak radova na Beogradskoj kuli.

Aranđel

10.03.2014. 15:32

Zašto ne usvojite generalni plan Beograda , da i mi koji nismo u ,, kombinacijama '' za ,, Beograd na vodi '' , najzad možemo da gradimo .

MatijaBeograd

10.03.2014. 17:28

Sta cete smestiti u nju kad nam pola poslovnih objekata vec sagradjenih zvrlji prazno...ako vec peljesite te Arape,zasto ih niste zamolili da daju novac za obnovu narodnog Muzeja koji 14 godina stoji pod skelama ili recimo ostatke porusenih zdanja sirom grada...definitivno podrzavam gdn.Malija po pitanju uklanjanja starih olupina sa reke...upravo te olupine su jedini Djilasov poraz u prethodnom periodu.Ajde da se naviknemo sto vaalja podrzati,a sto ne valja zajedno kritikovati,nestranacki...

PEKaR

10.03.2014. 18:42

ovo je za svaku pohvalu,konacno neko ko se angazuje da u ovoj drzavi ekonomija napreduje.