Niče i kula od 180 metara

T. Spalević

18. 01. 2014. u 11:54

Ниче и кула од 180 метара
U Vladi Srbije predstavljeno idejno rešenje za projekat „Beograd na vodi“ vredan između 2,5 i 2,8 milijardi evra. Uz Savu će se izgraditi milion i po kvadrata. Srbija daje zemljište i dozvole, investitor iz Emirata novac i kupce

SRBIJA ulaže zemljište i dozvole, a investitor - „Igl hils“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata početnih 2,5 do 2,8 milijardi evra za projekat „Beograd na vodi“. Izgradnja prvih ekskluzivnih kvadrata na najatraktivnijoj lokaciji u glavnom gradu kreće do kraja godine. Oko 80 odsto predloženog idejnog rešenja kompleksa partneri su već usaglasili. Srbija u narednih nekoliko nedelja „Beograd na vodi“ treba da proglasi nacionalnim projektom kako bi se eksproprijacija završila u najkraćem mogućem roku. U istom periodu potrebno je da se uskladi još oko 20 odsto idejnog rešenja kako bi mogla da počne izrada odgovarajuće planske dokumentacije. Partneri će imati zajedničku firmu i deliće profit.

Ukratko, ovo su rezultati dogovora postignutog u Vladi Srbije, gde je Muhamed Alabar, direktor novoosnovane kompanije „Igl hils“ iz Emirata prezentovao koncept „Beograda na vodi“ Aleksandru Vučiću, prvom potpredsedniku Vlade Srbije. Promociji su prisustvovali i Nebojša Stefanović, predsednik Skupštine Srbije i Siniša Mali, predsednik privremenog veća Beograda. Alabar je, inače, vlasnik kompanije „Emar propertiz“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja je podigla najvišu zgradu na planeti - Burdž Kalifa.

- Izabrali smo partnera, trenutno najboljeg u svetu - kaže za „Novosti“ Siniša Mali. - I mi ćemo u narednom periodu formirati preduzeće „Beograd na vodi“. Potom će „Igl“ postati suvlasnik našeg preduzeća. Uz novac, koji ulaže u projekat, zadatak našeg partnera je i da nađe kupce za poslovni i stambeni prostor, a Alabar već zna ko su potencijalni budući vlasnici kvadrata. Projekat će se realizovati u fazama, biće ih pet ili šest i to ćemo znati kada se kompletno usaglasi master plan odnosno idejno rešenje. Kako sada stvari stoje, reč je o izgradnji oko 1,5 miliona kvadrata. Gradnja počinje prvo u delu priobalja Save, koje je i najatraktivniji deo lokacije. Ceo projekat može da bude realizovan u roku od pet do sedam godina. Inače, kompleks će krasiti kula od 180 metara, ali joj još nismo odredili namenu. Možda hotel, možda kombinovano, poslovni i stambeni prostor... Na igradnji „Beograda na vodi“ biće angažovana domaća građevinska operativa. Dakle, pokrećemo građevinarstvo, privredu, otvaramo nova radna mesta i zato „Beograd na vodi“, uz auto-industriju i poljoprivredu, znači siguran izlazak Srbije iz krize. Takođe, „Beograd na vodi“ biće i turistička atrakcija.

Četrnaestočlana delegacija Alabarovih ekspreta zadržaće se u Beogradu desetak dana. Inače, „Igl hils“, kompanija sa sedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, fokusira se na velike projekte u oblasti nekretnina, na međunarodnim tržištima. Kompanija je saopštila da počinje sa radom na projektu „Beograd na vodi“ i gradi centar svetske klase za Srbiju. Naš partner je najavio planove za finansiranje i razvoj velikih projekata u oblasti nekretnina na ključnim međunarodnim tržištima, sa ciljem da ubrza rast lokalne ekonomije.

„Igl hils“, koji trenutno radi na više sličnih velikih projekata širom sveta, ima cilj da postane jedna od najuglednijih svetskih kompanija za razvoj tržišta nekretnina, što doprinosi povećanju građanskog ponosa i tržišne konkurentnosti gradovima u kojima posluje. Geografski fokus kompanije su tržišta sa visokim potencijalom rasta. Partner iz UAE radi na razvoju velikih projekata o oblasti nekretnina, od dizajna do izgradnje i upravljanja imovinom uključujući i poslovne objekte u ugostiteljstvu i trgovini, usvajajući najnovije tehnologije za stvaranje snažnih motora rasta na tržištima na kojima posluje. „Igl hils“ očekuje da njeni projekti doprinesu do pet odsto bruto domaćeg proizvoda u gradovima u kojima realizuje svoje megaprojekte. Grade moderne centre sa objektima mešovite namene, uključujući stambene i komercijalne, trgovačke, objekte maloprodaje, ugostiteljstva, obrazovanja i zdravstva.

ISKUSTVO SVETSKE KLASE

MUHAMED Alabar će, kako se navodi u saopštenju, voditi novootvorenu kompaniju „Igl hils“ sa svojim timom, koji ima iskustva u projektima orijentisanim prema rastu urbanih centara i koji stimulišu ključna područja ekonomskog rasta. Alabar donosi svoju stručnost u razvoju gradskih centara svetske klase. To iskustvo stekao je u razvoju urbanih centara na Bliskom istoku i Aziji, koje je osmislio i izgradio.

Takvi gradski centri, ističe se u saopštenju, postali su najposećenije turističke atrakcije u svetu, koje vide milioni ljudi godišnje i koje otvaraju hiljade radnih mesta, ne samo u izgradnji već i nakon toga.

ALABAR: POKREĆE SE EKONOMIJA SRBIJE

„Beograd na vodi“ pokrenut je u pravom trenutku, kada je u pitanju budućnost Srbije, kaže Muhamed Alabar. Sa ovim projektom pokreće se ekonomija Srbije.

- Oko 90 odsto projekta smo završili, a treba još da odradimo detalje poput lokacija za parkove, ambulante, tržne centre i ostale objekte na kojima će se odvijati život na rekama - ističe Alabar. - Kada imate tako obiman projekat kao što je ovaj, zaista pokrećete ekonomiju napred, jer podstičete gotovo sve njene sektore - ugostiteljstvo, turizam...

Prema njegovim rečima, „Beograd na vodi“ je smešten na zanimljivoj lokaciji, čime se „može stvoriti moderan grad, uz nove tehnologije, dizajn i građevinarstvo“. On je najavio da će predstavnici njegove kompanije narednih nekoliko meseci biti u Beogradu, a u zavisnosti od onog što se bude dešavalo, u saradnji s lokalnim vlastima će raditi kako bi projekat bio završen u što kraćem periodu.

- Veličina i značaj su takođe bitni - ističe Alabar. - Dolazimo u interesantno vreme u životu i budućnosti zemlje i zaista je neverovatna veličina prostora na kom možemo da napravimo grad, koji će odisati modernim izgledom, imati unapređene usluge, gde će biti korišćene najmodernije tehnologije, dizajn, konstrukcije, a istovremeno omogućiti stil života kako bi trebalo da izgleda za ljude u budućnosti. Podrška koju dobijamo iz vlade i na lokalu je neverovatna i mislim da je ovo odlična prilika za sve nas.

Projekat je veoma zahtevan i za njega je potrebno vreme, navodi Alabar. Kako kaže prilikom realizacije mora se misliti i na zaštitu životne sredine.

- Kao kompanija koja ulaže u projekte, važna nam je zarada i poslovanje, ali istovremeno, ne bismo uspeli i napredovali ako ne doprinosimo lokalnoj zajednici i ekonomiji, jer to je i naš uspeh - ističe Alabar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (379)

a Dzamija?

18.01.2014. 12:11

Procitao sam da je centralno mesto projekta izgradnje najvece Dzamiije u evropi, da li je to tacno? Poznato je da su rusi planirali da Beograd bude jedna od 4 prestonice Evroazijske unije, zar nije logicno da tamo potrazimo investitore medju prijateljima koji nam istovremeno brane drzavnost.

Redar

18.01.2014. 14:53

@a Dzamija? - Džamija neće biti izgrađena i ne skreći priču sa ovako dobre vesti.Zavist tvojih "žutih osećanja" neće ništa promenuti. Ovo sa džamijom jasno nam je na šta ciljaš. Ciljaš na osećanja pravoslavnog stanovništva sa ciljem da kod njih izazoveš odbojnost prema ovom projektu,a nas ponovo da baciš u mrak korupcije i kriminala koji ti tako zdušno ovde braniš.Pa da ti kažem taj film nećeš gledati samo da znaš.

Predrag Nikolic

19.01.2014. 12:55

@a Dzamija? - Investitore treba traziti medju svima koji imaju pare. Ne smrde ni ruske, ni americke, ni evropske, pa ni arapske pare. Ali ako cemo vec o nasim "prijateljima", ako Arapi budu upravljali ovim projektom kao sto Rusi upravljaju svojim projektima u Srbiji, prvi cu da stojim ispred te zgrade i da je gadjam jajima i paradajzom. A, da, gde si citao da je centralno mesto projekta izgradnje najvece dzamiije u Evropi?

Dimitrije

18.01.2014. 12:13

Kakve su ovo naprednjacke predizborne sarene laze...Pola Srbije je na ivici gladi, dok ovi najavljuju bombasticne projekte u prestonici. To sto ste opljackali narod naduvanim racunima za struju I gas treba da zaboravimo citajuci ove bajke?

Danica

18.01.2014. 12:16

Gdje i kad Vučić, doskorašnji opozicionar, upozna sve te bogate ljude?Ne sumnjam u njihov kapital ali ko je glavni akter u ovim pričama. Dačo moj, ne žali puno ako SPS ne bude u vladi.

kekic

18.01.2014. 12:19

Vucicu uopste mi nisi jasan, narod nema sta da jede. A mi se razbacujemo kojekakvim fantazijama, i projektima Beograd na vodi. Pa mi nemamo ni za gradski prevoz novca a kamoli za vodene projekte. Meni sve to lici na jednu dobru kampanju za predstojece izbore. I otkada nama Ujedinjeni Emirati postadose toliki prijatelji???

Beogradjanka

18.01.2014. 12:19

Ako upste bude, bice to jos jedna promasena investicija. Apartmani, hoteli, molovi, opera - da li ce ih koristiti ovaj napaceni, siromasni, nezaposleni narod? Pogledajte kolkiko poslovnih objekata zvrji prazno u centru grada, pola Novog Beograda...

petar

18.01.2014. 12:43

Dok oni pricaju o Beogradu na vodi, ostatak Srbije je odavno na vodi> Svaki dan posti na vodi jer za nesto drugo nema para posto su plate srozane na minimum u odnosu na cene.

Srbistanac

18.01.2014. 12:44

Idu izbori u Beogradu, uskoro će krenuti lokalni pljuskovi pečenih ševa. S kojom privredom, s kojom proizvodnjom će se otplatiti ovaj Skadar na Savi?

Kraljica Natalija

18.01.2014. 12:48

Kada su pre stigli da urade projekat. Obična prazna priča Nazadnjaka, tj. Naprednjaka. Za izradu idejnog projekta u koji će biti investirano više od 3 milijarde evra potrebno je mnogo, mnogo više vremena. O glavnom projektu neću ni da govorim. Sve su to obične gluposti koje služe za sluđivanje ovog osiromašenog i jadnog naroda.

Arhitekta

18.01.2014. 19:46

@Kraljica Natalija - A ko ovom narodu da objasni sta je projekat? Gradjivinska struka je potpuno potonula jer nema posla. Koliko mogu da shvatim oni ni zoniranje nisu uradili, a kamoli Idejni projekat. Prirodno i normalno je da ova kompanija saradjuje sa Zavodom za urbanizam, a ne sa Vladom Srbije. Pa ne donosi Vlada Urbanisticke planove!!! U centru grada stoje prazne poslovne zgrade, jer niko nista ne radi, a ovi pred izbore obecavaju stotine hiljada kvadrata bez plana i ideje.

mimi

18.01.2014. 12:50

Kod nas izgleda i moze samo tako, tj licnim odnosima jer drzava tj sistem i dalje ne funkcionise. Previse birokratije i nesposobnih kocnicara i ugradjivaca. Zato onaj seljak palma i uspeva da dovede investitore koliko god bio neobrazovan i primitivan. Uhvatis nekoga za ruku i pokazes mu da je ovo dobro mesto za investicije i preskocis sve zute ugradjivace, birokrate i nesposobnjakovice sa "drzavnim poslom". Inace sam glasac DSS-a (samo zbog principijelnosti) i nikako ne podrzavam sadasnju vlast.

Bojan @@

18.01.2014. 12:52

Veoma mi je zao sto se Vucic mlati oko ovog mog naroda.Koji je nekada davno bio dobar,vredan,radan, poslusan, stedljiv,skroman. Nazalost to sto on hoce, nema od toga nista.Moj narod vozi u jednosmeru, baca djubre gde god stigne,sporete i gume u reku, fekalije u reku,kese,pikavce, smece na ulicama. Voze na trotoar,ne postuju parking ,kradja ,lopovluk, droga,alkohol, prostitucija, nerad, lenjost. Strancarenje,kafenisanje po ceo dan. Tesko Aleksandre da nama ima pomoci uz svo postovanje prema tvojim namerama.

раја

18.01.2014. 13:13

Градиће центар светске класе, а ко ће то да плаћа. Баш нам је до луксуза кад се једва прехрањујемо. Еј народе овај је решио да нас докрајчи.

Tomislav Belcevic

18.01.2014. 14:30

@раја - Kako ko ce da placa, pa investitor ulaze 3 milijarde, on placa, a nase firme ce da grade i prodaju nase metrijale itd, plus nasi ljudi ce da se zaposle u tim objektima. Stvarno, komentar vam je odraz neznanja ili neinforisanosti, ili samo zlonamerniosti.

Goran, Srbin, Hrvat i Musliman

18.01.2014. 13:55

@Dveri018 - Bolje da prodamo sve izvore nego da u te izvore, reke i jezera bacamo stare sporete, olupine kamiona, smece, sipamo sadrzaje kanalizacija, otpadne vodi iz fabrika, crknutu stoku i zivinu, olovo od kvazi-pecarosa ribokradica, smece onih koji prave kucice na obalama save i dunava i zagadjuju od vazduha koji disemo do vlastitih misli koje su nakaradne da gore ne mogu biti. Bolje da Arapi upravljaju vodama nego Srbi i njihova ocigledna nekultura zivljenja.

Bosko Obradovic

18.01.2014. 14:06

@Dveri018 - Nije lepo biti tako pun jeda i iznositi neistine bez konkretnih argumenata.To nije u duhu Dveri, ne koristite to ime sireci neistine.

Sumadinac

18.01.2014. 14:51

@Zoki - Slazem se, ali treba od nekog grada i da se zapocne... Beograd je deo Srbije, nemojte to da zaboravite. Samo da ulaganja krenu... I Slovacka je krenula od Bratislave, a sad je solidno odradjena decentralizacija i ljudi ok zive...

zoran

18.01.2014. 16:31

@Zoki - ZOKITo je tachno, ali gradonachelnici tih gradova, unutar Srbije, trebaju pokrenuti svoje zadnjice sa svojih fotelja i krenuti u "lov". Tragati, inspiristai investitore da dodju u njihov grad. tragati za idejama. Ispitati sta bi to bilo primamljivo graditi, otvarati u podruchju te destinacije. Od sedenja i kukaanja nema nista.Svaki veci grad, regija da organizuje tim maldih struchnjaka sa idejama i zeljom da se gradi. tek tada ce biti bolje. Komunizam nas je satro, psiholoshki,emotivno,umno.

KI0230

18.01.2014. 20:08

@Zoki - Slažem se da gradonačelnici treba da pokrenu svoje zadnjice ali kao što znamo Beograd trenutno nema ni gradonačelnika pa je opet dobio veliku investiciju....znaci, drzavni vrh je po ko zna koji put stao uz njega a mi "provincijaci" opet izvisili! Beograj jeste deo srbije ali није цела Србија!!!! ;)

Kosovo i Metohija

18.01.2014. 13:25

Prvo onaj Đilasov most sad ovo pa ima samo da živimo od vode i malo hleba...

NN

18.01.2014. 14:15

@lily - Ovo nesto sve kockasto, treba malo európske arhitekture. Al bolje i to nego ovo sto imamo.

vitez

18.01.2014. 13:40

Ovo nam je idealna prilika da se pokazemo. ne sumnjam da ce sadasnja vlada dati sve od sebe da ovaj projekat i realizuje. Zelim im puno srece i uspeha,jer je ovaj projekat od sustinske vaznosti,kako za gradjane Beograda,tako i za sve gradjane Srbije.

Altruista

18.01.2014. 13:55

Impozantno nema šta. Mislim da je vreme da prestanemo da razmišljamo kako kod nas nikad ništa neće moći da se sredi. Pa verovatno i neće, ako samo budemo sedeli i to pričali. Osvestimo se ljudi!! Svaka metropola ima svoju luks zonu, pa zašto je ne bi imao i Beograd.

Seljak covek

18.01.2014. 13:59

To zaposljavanje mladih! Jer je to najdokoniji i i od drugih najzavisniji deo stanovnistva. Cak i penzioneri imaju neko svoje dotojanstvo.

Krasiva

18.01.2014. 13:59

Mnogi su izgubili volju za zivotom pa tako i veru u bolje sutra. Sta su nam sve radili, dobro i postojimo. Jedva cekam da zaista osvane dan oporavka ove zemlje i nadam se da ce to biti uskoro...Ko god da ucini ovu zemlju makar malo lepsim mestom za zivot, imace podrsku naroda.

Hvala Bogu da ovo nije zavisio od nas

18.01.2014. 14:00

A pametni Arapi nisu cekali nas za projekte mi bismo to obavili za 10 godina. Steta pa nas za ostale kredite pitaju imamo li projekat koji mi obavezn nemamo, pa se onda smisljamo na brzinu sta da radimo. I kad smislimo treba ju nam jedan strucnjak na tv u rece 4 godine da da naprvimo projekat.

Vasilisa

18.01.2014. 14:05

Polako ali sigurno pokazuje svoju doslednost i sporim ali sigurnim koracima ide ka ispunjenju obecanja.

Balkanika

18.01.2014. 14:08

Beograd na vodi, lepo zamisljeno, veoma tesko ostvarljivo. Ako stvarno realizuje taj plan kako je odlucno i tvrdoglavo resio. Na putu sam da misljenje o njemu promenim na bolje. Do tada cekam rezultat.

1985

18.01.2014. 14:10

Najbitnije da ima plana a posle sve ide lako.Iskreno u to verujem.A ovako nešto je samo dokaz da kada Vučić nešto kaže da će da uradi on to i uradi.Ovo je samo početak dolaska investitora u Srbiji.Koliko ima vehih investitora toliko ima i manjih koji dolaze u Srbiju ali ne vodi se politička hajka oko njih.Mislim da su svi pojdednako bitni za razvoj i prosperitet Srbije

Slavko Lazovic

18.01.2014. 14:12

Ovaj projekat je super koliko sam video po ovome sto je predstavljeno i mislim da treba podrzati naprednjake ako nista , ono zbog toga.

Gegula

18.01.2014. 14:17

Cestitke Vucicu na trudu da ispuni i predizborno obecanje za gradonacelnika Beograda. Beograd na vodi ce biti jedan od kvalitetnijih projekata.

Gloginja

18.01.2014. 14:20

Interes gradjana je pre svega. Vucic pokazuje ogromnu dozu ozbiljnosti i zelje da izgradi svoj projekat Beograd na vodi.

Taralic

18.01.2014. 14:23

Drago mi je da u bitnim trenucima za nas Beograd, se zaboravljaju stranacke boje. Beograd na vodi je jedna od boljih ideja ulepsavanja nase prestonice.

Rale

18.01.2014. 14:24

pomalo se realizuje medjunarodni projekt BG pasaluka. Beograd kao glavi grad za business za jugoistok evrope. Pripitomljen zapadnim standardima. Sa blistavom infrastrukturom, sa grandioznim hotelima i madam's u njima. Sta ostane od ostataka Srbije ce da bude boso ili u najboljem slucaju u opancima. Kosovo muslimanima, Vojvodina pola Nemcima, pola Arapima, a Beograd multinacionalni, multikulturni, takoreci Jugoslovenski. Svaciji i niciji.

Bane

18.01.2014. 14:30

Ovaj projekat je od ogromnog znacaja za Srbiju i impuls koji ce pokrenuti ekonomski oporavak nase zemlje. Sve cestitke na ovom izuzetno znacajnom projektu

katarina

18.01.2014. 14:31

Sa tim projektom Beograd ce dobiti sasvim novo oblicje, nova radna mesta, poziv i za druge ozbiljne investitore, jer to znaci da vise nismo trusno podrucje gde se moze samo izgubiti i nista ne dobiti, samo da nesto ne krene po zlu, jer kod nas nista nije iskljuceno.Uvek se nadje neki "pametnjakovic" da kritikuje nesto sto moze biti na dobrobit Beograda i cele Srbije.

joska

18.01.2014. 14:33

Klasicna razmena interesa...E pa posto Arapi ocigledno imaju jak interes da prosire svoju industriju i privrednu delatnost na jos neka polja kao sto su pre svega ugostiteljstvo, onda neka i nasa drzava od toga ima neku korist...Zaista dugo egzistira ova prica i o hotelima i o premestanju zeleznicke stanice i o Prokopu...Posto jedna stvar pokrece drugu, onda bar ne propustimo priliku za investiranje u neku od njih kad ta mogucnost vec postoji.

никица

18.01.2014. 14:38

Само да се реализује све од овога што је нацртано, и београђани ће брже стизати с једног на други крај града.

Flora

18.01.2014. 14:41

Ovaj projekat mi deluje od izuzetnog znacaja,jer ce zaposliti ljude i doprineti razvitku Srbije!

mala juca

18.01.2014. 14:42

Sam projekat "Beograd na vodi" znaci otvaaranje novih radnih mesta kako tokom same izgradnje tako i kada izgradjeni objekti pocnu sa raadom. Taj momenat je najbitniji za celu zemlju.

mala juca

18.01.2014. 14:43

Dolazak novih investitora ukaazuje na porast poverenja i stabilnosti u jednoj zemlji, sto Arapi samo potvrdjuju.

Robin Hud

18.01.2014. 14:52

Uradice Vucic nesto sa ovom nasom zemljom, svojim radom i zalaganje polako ce nas izvuci sa dna, na koje su nas doveli zuti.

Popaj

18.01.2014. 14:54

Ovo je zaista jedan ogroman projekat koji ce od nase prestonice napraviti lep moderan grad, primamljiv za inostrane turiste. Doprinos njegove izgradnje moze biti visestruk u raznim segmentima.

makica

18.01.2014. 15:00

Ovakvi potezi pokazuju da se nesto menja u Srbiji i da postajemo interesantni za investitore, jer do skoro smo bili ocenjivani kao izuzetno rizicno podrucje za ulaganja.

trolovski degenerik

18.01.2014. 15:02

Tako je, novi projekti, nova radna mesta, i Srbija izlazi iz krize, nema nam zime, idemo, ozezi, ubodi, samo orno.

Menka

18.01.2014. 15:03

Dugi niz godina kao da su se strani investitori bojali da ulazu ili saradjuju sa nama. A kako i ne bi kada smo bili nesigurno trziste. Sada ostavljamo sliku ozbiljne zemlje, vredne paznje i poslovnog prijateljstva. Veliko iskustvo Al Abara nam moze mnogo pomoci, pogledajte samo njegove projekte na istoku i sve ce vam biti jasno.

Boško

18.01.2014. 15:15

"Prodaja" JAT-a arapima nas košta 200 miliona evra. Još nismo stigli da počnemo da otplaćujemo prvu tranšu od 200 miliona evra a Vučić zadužuje praunuke sa besmislenim luksuznim objektima u Beogradu. Očigledno da SNS planira dobro da se "nafatira" za vreme vlasti kad im trebaju luksuzni objekti gde će da potroše pare koje su "prihodovali" od gradjana Srbije.

Poletarac

18.01.2014. 16:50

@Boško - Jel ti znas da citas? Ovde se radi o investiciji, a ne o nikakvom kreditu i zaduzivanju, ne razumem kako neko uopste moze da kritikuju ovakav projekat!

naranca

19.01.2014. 15:29

@Boško - @bosko Zato je air srbija najskuplja pa ce uskoro da propadne zbog jeftinije konkurencije.

Milena

18.01.2014. 15:21

Niste pomenuli da ce tu biti sagradjena i najveca dzamija u Evropi! Ekspanzija islama na Balkanu je u punom jeku

Janko

18.01.2014. 15:31

Realizacija ovog projekta bi mogla da reši mnoge probleme u oblasti zapošljavanja, a to je najbitnije za grad kao što je Beograd. Velelepni molovi, šoping centri, šetališta pored reka, jahting klubovi bi mogli da budu primamljivi za klijentelu iz okolnih zemalja, sa dubljim džepom. Devizni priliv zemlje bi se uvećao. Mnoge svetske metropole žive od turizma, Prag dnevno poseti više turista nego što se u Beogradu desi to za godinu dana.

nigdeposla

18.01.2014. 21:47

@Janko - Znamo mi sve to ali nije da necemo sami da gradimo,vec necemo ni da se potrudimo.Nema provizije za domaci cement,ciglu,gvozdje I pesak.

Igor Trifunovic

18.01.2014. 15:38

Sansa za veliki broj novih radnih mesta!! To je ono sto je bitno za gradjane. a ovaj projekat to definitivnio nosi.

Milica Vranesa

18.01.2014. 16:01

Raduje me bilo sta novo sto nam moze podici ekonomiju na noge. Obo je nov projekat, perspektivan i treba podrzati.

Zoric Miki

18.01.2014. 16:04

Sve kritike na racun ovog projekta mogu samo shvatiti kao zlonamernost i ljutnja sto je neko uspesniji od drugih.Takav smo narod.

Elcano

18.01.2014. 17:58

@Zoric Miki - ZM@ Gde si ti video projekat? Nema ovde još nikakvog projekta. Projekat čini projektna dokumentacija sa elaboratom i zaokruženom finansijskom konstrukcijom. Ono što je prikazano je nekakva maketa zapravo tizer fotos tj. sličica da zagolica tvoju i maštu tebi sličnih. Naime kod preživara varenje počinje balavljenjem, biologija je čudo..

Vuksa

18.01.2014. 16:11

Moze da prica ko sta hoce ali ovo je sjajan projekat! Drasticno ce promeniti Beograd, kako u vizuelnom tako i u ekonomskom smislu!

Elcano

18.01.2014. 16:12

Sjajna ideja koja doduše nije baš sasvim nova..Mnogo šta je ovde navedeno ali u ekonomiji su,pored toga da je sve moguće,ipak dva ključna pitanja i odgovora - koliko to košta i ko će da plati!! Na pitanje ko će sve to da plati nažalost još nismo dobili odgovor..Sve mi se čini da je odgovor ipak u izvesnim izborima uskoro.

Lukijan

18.01.2014. 16:14

Ja sam licno odusevljen ovim projektom i smatram da ce ovo pomoci Beogradu i Srbiji da izadju iz krize, zamislite Djilasov most ce kostati na kraju citavih 2,4 milijarde evra, tim novcem smo mogli sami da isfinansiramo najveci deo projekta Beograd na vodi.

Devojka iz Gruze

18.01.2014. 16:44

Od dolaska SNS-a na vlast u Srbiji pocinju da duvaju neki drugi vetrovi, Srbija postaje pogodno tlo za strane investicije, a za to je najzasluznija odlucna borba protiv korupcije u kojoj je Vučić ostvario značajne i u javnosti dobro poznate rezultate i prijateljstvo koje je istvario da zvaniznicima UAE!!

Gara

18.01.2014. 16:53

Uz sto vise ovakvih projekata i velikih investicija Srbija ce da zivne... Znam da to mozemo jer imamo pravog coveka, prvog podpredsednika vlade Vucica, koji pokusava da podigne sve i vrati nas na pravi put...

ALAN FORD

18.01.2014. 17:05

Ovo je takav buckuris i papazjanija da je strasno i gledati....Obala mora biti s mnogo slobodne povrsine tako da dise i da pogled na Savu bude pun...Treba lep u klasicnom maniru most za pesake koji ce pored postojecih...koji i nisu nesto sto bas krasi...bio umetnicki oplemenjen i malo s mirisom starine...Nek bude atraktivno pozoriste i scene za koncerte...galerije...luksuzni hotel...ali i kafici...Dzamija moz da se gradi i u Kuvajtu...

ALAN FORD

18.01.2014. 17:07

Uzgred ova arhitektura kao da smo u Emiratima...Ovo ne bi proslo u Budimpesti...Becu vec samo kod nas...Nema treba evropski izgled naseg grada...

naranca

18.01.2014. 20:16

@ALAN FORD - @alanford Kao da je neko pobacao velike sibice i kutije cipela po obali Save

gru

18.01.2014. 18:08

ulozice 3 milijarde, kad bude prodao za 10, znaci iznece iz zemlje 7 milijardi, zanimljiva racunica...

Dragan

18.01.2014. 18:18

Daj Boze, ali nesto mi govori da ce pre Slobodan Milosevic, Milutin Mrkonjic, Mirko Marjanovic i Nebojsa Covic da naprave Evropolis o kojem su pricali 1996. ili 1997. godine.

Gane

18.01.2014. 18:21

Zla opozicija je vrlo aktivna. Umesto, da se pokriju ušima što su se posprdali kada je Vučić rekao da će to uraditi, oni ponovo demonstriraju ono što jedino znaju - svoju jalovost i pokvarenjaštvo. Isto su se majmunisali u vezi kanala Morava-Solun, pa Kinezi napraviše studiju izvodljivosti i rekoše - moze. Sada Srbija vidi, ko ju je vodio 12 godina.

mirko

18.01.2014. 18:23

Iskreno ja bih dao i džamiju da prave samo više da siđemo na reke, kad vidim Budipmeštu i Pariz duša me boli.Više je bitno da to bude kvalitetna i ekološka gradnja a ne ovo danas što imamo najgori deo grada prema Savi . Čistija reka nego priobalje .

Киза. БГД.

21.01.2014. 13:10

@mirko - На срећу нас из Београда, такви попут тебе се не питају апсолутно ништа.

Čeda

18.01.2014. 18:51

A, šta je ovo? Ostaviste komentare ovih pljuvača, a posle toga - stop? Gde su komentari nas, koji podrzavamo Beograd na vodi?

Dragan Sweden

18.01.2014. 19:06

Treba biti oprezan da ti objekti ne lice na Tursku ili arapski svet vec iskljucivo u stilu Evropske civilizacije.

Miha

18.01.2014. 19:13

@Dragan Sweden - Ma to sigurno.. Bas ce da nas pitaju kako ce da izgleda... Sreca pa nista od ovog nece biti realizovano do 2035. god dok se ne zavrsi Prokop...

Miha

18.01.2014. 19:13

Bolje uvedite kanalizaciju za 400.000 Beogradjana koji je tenutno nemaju a nemojte nas vise zamajavati sa ovom "bracom" Arapima... Bas nam treba Turska u centru Beograda.

Djekna

18.01.2014. 19:26

"Beograd na vodi" je super ideja, ali isto tako bi trebalo pokrenuti nesto u Nisu, novoom Sadu, Subotici, Apatinu, ... Srbija nije samo Beogradski pasaluk.

Ivan Popovic

18.01.2014. 21:15

@Djekna - Dosta je Beogradu otimano,zato sto su ostali nesposobni,korumpirani i neskolovani. Ostali u Srbiji nemaju potencijal kao BG. Zajednicka firma treba da bude izmedju grada I emiratske firme,a ne da republika uzima profit. Slican primer pljacke Beograda je aerodrom ,gde grad nema ni procenat vlasnistva,vec drzava.

mile

18.01.2014. 19:44

Gledano desetinama godina unazad, preduzimljivijeg, agilnijeg coveka, politicara, nije bilo. Mnogo toga je uradio sto se tice kriminala ali i investicija. Neka su one u najavi ali su ohrabrujuce, donose optimizam a to ne skodi. E sad, dezurni kriticari biju minuse. Prethodna vlast je mogla mnogo toga da uradi a nije prstom mrdnula. Osim sto je isla po svetu i samo se izvinjavala. Radili su na sebi i za sebe. Za Srbiju bogami nisu.

naranca

18.01.2014. 19:45

Arhitektura bezlicna siva kao bilo koji grad na severnoj ili juznoj polulopti.Mostovi isti.Ne vidi se zelenilo.Jedan veliki krst sa 4s bi bio odlican,ali ga nema.Ili velika petokraka(moja preferenca).Sta kazu NASI arhitekti ili je vec provizija uzeta.Arapin dolazi da koristi ne da pomaze.

Dragoljub

18.01.2014. 20:27

Već iz ovih slika se vidi o kakvom partneru se radi, ovaj deo grada izgledaće veoma lepo. Dopada mi se što će biti sačuvane stare zgrade koje imaju odlične fasde. Spoj starinskog i modernog ako je uređen sa merom je pun pogodak. Nismo ni svesni koliko smo imali sreće da se ovaj investitor zainteresuje za nas.

nadimak

18.01.2014. 21:02

Vidim da su Sjenica i Babušnica procvetale posle izgradnje mosta na Adi pa se sve mislim kakva nas bre sreća čeka posle izgradnje ovog tornja.

sreto

18.01.2014. 21:12

Gospodo, prvo povadite iz Save i Dunava bacene sporete, frizidere, automobile, auto-gume i ostalo smece, pa tek onda razmisljajte o tako modernoj gradnji.

Arhitekt

18.01.2014. 21:13

Lepo je što se ovoliko naših sugrađana interesuje za ovaj koncept plana, ali bi trebalo imati par stvari na umu: Da li je Beogradu potrebna u samom središtu kula od 50 i više spratova? Šta mislite da li bi bilo koji stanovnik Venecije bio saglasan sa tim da im se podigne nekakav megalomanski neboder u jezgru grada? Ako se izgradi 1,5 miliona m2 na tom prostoru, kako će grad da funkcioniše bez metroa, sa prezagušenom Petljom, nefunkcionalnim novim mostom preko Ade i sl. Mislite o tome!

Diplomirani Ekonomista

18.01.2014. 22:04

@Arhitekt - Mozda ste Vi gospodine arhitekta zavidni sto niste angazovani na ovom projektu! Zasto Vi arhitekta ne napravite novi projekat i ne prezentujete premijeru kao i ostale Vase kolege iz Srbije? Pa ako Vas projekat bude bolji onda ce ovaj prvi biti otpisan. Sto se tice novog mosta na Adi u koga su ulozene velike pare, ne vidim da je nefunkcionalan jer ga ja svakog dana prelazim sa Banovog Brda. U cemu se ogleda njegova nefunkcionalnost? U ovoj zemlji sve filozov do filozofa i samo se kritikuje!

Ives

18.01.2014. 23:20

@Arhitekt - Gospodin arhitekta je u apsolutno u pravu. Potez oko Save je najstariji urbani deo grada i neprihvatljivo je narušavati ga arhitektonskim celinama koje se ne uklapaju u postojeći ambijent, posebno ako se ima u vidu blizina Kalemegdana. Neshvatljivo je koliko smo bahati prema svojoj arhitektonskoj i sveukupnoj kulturnoj baštini.

Verifikator

18.01.2014. 23:21

@Arhitekt - Gospodine diplomirani ekonomisto (Megatrend?),mozda ste Vi zavidni sto niste,kao ekonomista,angazovani na ovom projektu?Mozda biste tacno izracunali sta bi na kom kvadratnom metru od tih 1,5 mil. trebalo da se nalazi,kolika bi dobit bila od svakog kvadratnog metra,a mozda biste nam, ulazeci u detalje,predocili i koliko kvadratnih santimetara ima jedan kvadratni metar.Steta je sto su vas,pored tolikog znanja iz ekonomije,skrajnuli na estetiku,tj. arhitekturu. Sto se mosta na Adi tice-u pravu ste!

Logic

19.01.2014. 00:00

@Arhitekt - E baš je dokazano da je most "Tri u Jedan" visoko funkcionalan čim ga Diplomirani Ekonomista prelazi svakog dana! A da li ste Vi kao Dipl. Ekonomista učestvovali nečim i ovom projektu? Ne sećam se da je bio raspisan nacionalni konkurs za izradu rešenja priobalja. Inače je poznato da se sad raspisuje tender i za nabavku toalet papira po raznoraznim ustanovama, pa me malo čudi kada je raspisan čak međunarodni konkurs za ovo rešenje. Prezentira nam se već 90% gotov projekat?

Diplomirani Ekonomista

19.01.2014. 07:43

@Arhitekt - O kom Vi urbanom delu grada govorite? Sta je tu Vama urbano? Pogledajte sa Gugle earth snimak iz satelita pa ce te videti da od mosta Gazela pa do starog savskog mosta ne postoji nikakva gradnja osim zeleznickih sina a prostor je ogroman. Deo oko Kalmegdana je najmanji prema ovom projektu. A ni ovaj projekat nije konacan. Ko zna koliko ce imati izmena.

Diplomirani Ekonomista

19.01.2014. 07:55

@Arhitekt - Vasa poruka je toliko maloumna i ne vidim sta vas toliko pogadja moj komentar kada je predhodni nije bio upucen Vama vec arhitekti. Pogledajte snimak iz satelita pa vidite sta se nalazi na izmedju Gazele i starog mosta. Onda pogledajte gradnju na NBG-u i starom gradu i videces da gusttina gradnje nije nista manja a sve funkcionise i ako nigde nema parkinga sto ovde nece biti slucaj. Izgradio je pola sveta a ti si nasao da obaras projekat a nisi ga ni video! Ne radim za dzabe! Drzavni fakultet!

Diplomirani Ekonomista

19.01.2014. 08:07

@Arhitekt - Nego kakav projekat treba da se prezentira. Nezavrsen?To su ozbiljne i velike stvari bilo da je rec o projektina puntne mreze, metroa, stabmene zone i prezentuju se gotovi. Naravno izmene projekta su legitimne. Neka se skupe nase arhitekte a mnogo ih je skolovano pa neka prezentuju projekat a ti mozes da im budes advokat posto vidim da si to arhitekti. Sto se tice novog mosta ti sledeci put kada budes isao sa Čukarice na NBG, idi okolo Gazelom, starim savskim mostom ili Brankovim mostom.

Boki

19.01.2014. 08:47

@Arhitekt - Slazem se! U Srbiji su svi dokoni, samo filozofiraju, sve znaju a ko zna u kakvim uslovima zive i kako im zivot izgleda. Raspravljaju o projektu a niko ga nije video na papiru. Bolje da svojom pamecu i radom srede svoje zivote i zarade neke pare umesto da drugima nalaze mane.

Paja

19.01.2014. 09:44

@Arhitekt - Тi živiš na komentarima i ne skidas se sa njih. Ja se pitam kakva je tvoja dobit provodeći vreme na komentarima i da li možeš da je izračunaš. Ovaj ekonomista je u pravu. U ovoj zemlji svi nešto filozofiraju a niko ništa da uradi. Zadnjih 50 godina iskolovano je toliko arhitekta na arhitektonskom fakultetu da su mogli da izgrade pola Evrope a Beograd ostao ruglo pored reke. I opet samo filozofiranje. Ko je imalo vredeo i hteo da radi otisao je u inostranstvo i tamo uspeo i zaradio. Filozofu!

Nikola

18.01.2014. 21:17

Nikakve koristi prosecan gradjanin nece imati. Arapi ulazi oni prodaju. I?Prodace stanove strancima i nekim nasim sumljivim licima a gde je proizvodnja? A najatraktivniji deo grada bice u stranim rukama? I sta smo oradili?

Predrag Nikolic

18.01.2014. 23:59

@Nikola - Ne, nego ce da dodju investitori i da dele pare neradnicima samo zato sto su "obicni gradjani".

Branko

18.01.2014. 21:19

Beograd konačno mora izaći na svoje reke, najlepši prirodni ukras. Pitanje je samo kako, na koji način. Makete koje vidim daju utisak da će biti previše zgrada, stakla, betona. Mislim da to nije dobro i da prednost treba dati urbanim sportsko-rekreativnim površinama i parkovima. Problem je u tome koliko je to u interesu kapitala, arapskog, ruskog, evropskog, domaćeg... bilo kog kapitala.

deki

18.01.2014. 22:21

@Branko - Slusaj ovog... Pa najbolje bi bilo da dodju strani investitori i naprave tebi jedan veliki park od 3 milijarde evra da se ti setas po njemu. Meni se projekat bas svidja, koliko vidim ima sasvim dovoljno otvorenog prostora i zelenila. Uporedi svetkse prestonice, London, Pariz, Njujork, pa vidi kako kod njih izgleda priobalni deo

Branko

18.01.2014. 23:10

@Branko - Lepo je da Vam se sviđa. Dodao bih samo to da je ovo 21.vek a da su priobalja Londona, Pariza i Njujorka takva od 18.-19.veka, te da su do danas samo kozmetički popravljana.

naranca

19.01.2014. 11:28

@Branko - @branko Za London nije tacno intezivno se grade poslovne i stambene zgrade.Zamenjuju stara skladista pamuka,secera,duvana itd.Sam siti poslovni centar Lon je skoro na obali Save.A ovaj toranj lici na Lon "krastavac"

Nadja

19.01.2014. 15:17

@Branko - Majko moja, koliko ogorcenih ljudi i nacionalista a ljudi hoce da uloze na nasu zemlju koja nam i onako stoji bezveze... a zaradu delimo :) Kad smo nesposobni sami da nesto napravimo, neka radi ko ima i ume..

Namena kule

18.01.2014. 21:25

Inače, kompleks će krasiti kula od 180 metara, ali joj još nismo odredili namenu. Možda hotel, možda kombinovano, poslovni i stambeni prostor... ... možda minaret ...

mina

18.01.2014. 23:07

@Namena kule - Minaret nego sta, visok 180 metara da se cuje do Stambola kako peva Odža!Nece moc tu ni casica rakijice da se popije, a kamoli prasece pecenje da se omirise. Islam nije usao silom, ulazi milom, mi ga primamo kao najdrazeg gosta. Ne verujem da ne postoji dil da se za ovo para plati napustanje jos tih million Srba iz Republike Srpske, da tamo ostane balijska republika. Vidite kako je Vucic hladan prema Vojvodi Dodiku.

dipl. ekonomski inzener

18.01.2014. 23:26

@Namena kule - Haha svaka cast veoma duhovito minaret da nadmasi hram Sv. Save najvecu crkvu pravoslavnog sveta a mozda i celog zapada. Oduvek su u regiji za vreme okupacije s minaretima pokusali nadmasiti pravoslavne crkve ali nasa zvona su uvek jace zvonila nego njihov alahuakbar pa su ga poceli 5 puta dnevno pevati.

Boris

18.01.2014. 21:29

Znaci, nevjerovatan je broj pljuvatora na svaku pozitivnu vijest! Najbolje bi bilo da se nista ne radi i da svi kukamo kako nista ne valja! Sram da vas bude sve!

Zoran

18.01.2014. 21:53

@Boris - Sta ti je ovde pozitivno? Koliko ce ti dodje od tursita tu i sta ce da ti kupi? Ko ce tu da ubiar kajmak? Onaj ko investirao.

Boris

18.01.2014. 22:04

@Boris - Pozitivno je to da uski centar grada liciti na normalne evropske gradove gdje se ljudi setaju i uzivaju pored Dunava. Ili mozda vise volis sto je tu zeljeznicka. Nevjerovatno.

Dragan S.

18.01.2014. 22:41

@Boris - Da, a turisti će da budu isključivo u "Beogradu na vodi", neće mrdnuti nigde van njega, kako bi i ostatak grada zarađivao...ne mogu da verujem koliko plitkih umova ovde ima!

Ives

18.01.2014. 23:11

@Boris - Poštovani Borise, uski centar grada već liči na normalne evropske gradove, jer je urbanistički razvoj Beograda počeo upravo na potezu pored Save. Jedino što tom delu grada jeste potrebno je da se malo ulicka i da se velelepne zgrade dovedu u red. Kad investitori naprave "Beograd na vodi", mi ćemo dobiti gomilu stakla, aluminijuma, mermera i sveukupnog kiča a onada kad odemo u Beč, Pariz, Rim ili London divićemo se arhtekturi koju mi nemamo jer smo je sami uništili.

Стеван

18.01.2014. 21:41

Да је СНС постојала, и била на власти,претходних 10 година, Србија би била Европски Јапан. Свака част, само напред!

gavrilo

18.01.2014. 22:30

@Стеван - Postojala je SNS devedesetih godina i bila je na vlasti, ali se zvala radikalna stranka. I u pravu si. Srbija je bila Japan dok su radikali bili na vlasti. Nažalost bila je kao Japan posle Hirošime i Nagasakija

passionpit

18.01.2014. 23:11

@Стеван - stevane, posetite oftalmologa, jer 1. ovo se nikada neće izgraditi, a ukoliko ste pripadnik mlađe populacije ovo je tačka predizbornog programa na kojoj su svi lagali i nikad nista nisu uradili. tako će biti i ovaj put. jer zaista, sve što su neoradikali obecali, ostvarili nisu (osim hapsenja deda mraza). 2. ovo je težak kič jer se singidunum ne nalazi na mesopotamijskom poluostrvu, u dolini tigrisa i eufrata, ovo je grad koji je uglavnom satkan od centralnoevropske arhitekture. referendum!

Стеван

19.01.2014. 14:21

@Стеван - Вероватно си мислио : Да ли знам шта пишем? Али добро. . . Разумем те. Ако за тебе, ови напори и резултати које постиже СНС нису преокрет у Србији,на боље, онда или си очекивао немогуће, или једноставно један од сталних скептика,којима нико и ништа не одговара,него се једноставно ограђују од свега и свих,неким неутрално-малоумним коментарима, који су постали устаљена фраза кад год се говори на тему власти , и бољег живота. Сам се сврстај, али позитивне промене у Србији су неминовност.

Стеван

19.01.2014. 14:22

@Стеван - Србију је у том периоду сахрањивао Милошевић..... Или мислиш да је Вучић крив за 90-е у Србији? Или Тома Николић?

Стеван

19.01.2014. 14:27

@Стеван - Ствар је у приближавању Србије свету. Ни Емират Дубаи није на Алпима, па опет су саградили модеран ски-комплекс. А ако мислиш да је ово ствар референдума,онда се посаветуј са психијатром.

laza

18.01.2014. 21:41

kanal do soluna, beograd na vodi, mercedes u priboju, cipovi u indjiji, autoputevi, kosmodromi, sateliti...pa za ovog coveka su braca grim mala deca.gospode, sta nas snadje

he he

19.01.2014. 06:46

@laza - zaboravio si 10.000 kineskih milijardi koje obecava Bacevic. a od svega su uradili po maketu i nista vise

alisa

19.01.2014. 00:07

@Mis_Pigi - E veću glupost davno nisam čula. Ovo sigurno neko iz DSS-a pošto previše slušaju ove iz kruga dvojke.

HOP-HOP

18.01.2014. 21:47

Počela je predizborna kampanja, pa sada se pojavljuju razni projekti. Sačekajmo leto ili jesen, kada prodje ova predizborna euforija šta će se od ovoga ostvariti. Da ne bude kao sa Al-Dahrom velike investicije i onda ćorak.. I onda su tada, po Vučiću,ispali krivi neki paori koji se u 99% slučajeva ništa ne pitaju

Goran

18.01.2014. 23:17

@Borjana - Smaraš jer nisi iz Srbije, malo si ljubomorna, a više si kompleksaš.

jovan

18.01.2014. 23:26

@Borjana - Ch ne postoji u srpskom jeziku. Postoji č. Pošto znaš da pljuješ bez ikakvog razloga, a ne znaš srpski, gubi se van granica ove zemlje, tamo je sve lepo.

Diplomirani Ekonomista

18.01.2014. 21:54

Lepa vest! Ovo nece biti bacene pare kao sto neki misle jer ce se sve ovo prodati i drzava nece biti na gubitku. Za one koji neke stvari ne shvataju, ako npr. investitor gradi stambenu zgradu u ciju gradnju ulaze npr. 2 miliona eura nece biti na gubitku jer ce stanove prodati po vecoj ceni od one koja je ulozena u njihovu gradnju i ako nekom 2 milona eura u pocetku zvuce jako mnogo. Steta sto Beograd nije sišao na reku pre 100 godina kao sto je u svim velikim gradovima.

toma

18.01.2014. 22:20

@Diplomirani Ekonomista - naravno da nisu bacene pare....ali za ovog muhameda...dobio besplatno zemljiste sagradio zgrade i prodao po ogromnim cenama... i nije samo on zaradio ...lepo ce tu da se omrse i vucko,dacica... kaze pokrece se ekonomija srbije...pa ako nas arapi ne izvuku iz bede niko nece.... dajte projekat srbija pod vocnjacima srbija izgradila 100 fabrika za preradu voca srbija povecala izvoz tri miliona puta... u srbiji ne zaposlenost 0% beograd na vodi u tom slucaju ima smisla... pozdrav....

dipl. ekonomski inzener

18.01.2014. 23:16

@Diplomirani Ekonomista - Vise ste diplomirani nego ekonomista. Drugacije bi znali da je toranj koji je visi od 100 m veoma deficitaran. Zbog snabdevanjem energijom i vodom. Bas me zanima na ciji racun ce trosak biti kada se na vreme Emiracani toranja odtresu inace najveci sponzori islamskog separatizma na srpskoj teritoriji (Kosmet). Zarad pojena u EU Srbija kupuje Erbus od EU u ime Emiracana na kredit. Ovo je idiotizam asocialnih nesposobnjaka u privredi i politici a ne neki osecaj za uspeh. Kres 2008. je pokazao to

mile

18.01.2014. 23:27

@Diplomirani Ekonomista - Da to je jasno i pticama na grani, ali ko ce to da kupuje, neki stranci i nasi dobro stojeci sportisti i takuni, a drzava-narod, obicni gradjani koje izradjuju za 1,5 eura po satu i manje, sta ce oni imati od toga!!! Moze li se mozda izgraditi postrojenje za izradu odjece, ne znam jos nekih fabricica, ako vec ne mozemo za proizvodnju aviona, automobila i slicno!!!

Diplomirani Ekonomista

19.01.2014. 07:21

@Diplomirani Ekonomista - To sto pitas mene idi pa pitaj premijera!

Diplomirani Ekonomista

19.01.2014. 07:28

@Diplomirani Ekonomista - Ti znas sta sam ja? I pitam se na kom si fakultetu stekao zvanje dipl. ekonomski inzenjer? U poruci koju si ostavio u 23.33h nisi znao da pocnes recenicu sa velikim slovom i zavrsis sa tackom. Gramaticki uzas kao i u ovoj poruci. Ko te je naucio da se pise ,,pojena"? Rec ,,odtresu" sta je to? To se uci u prva dva razreda osnovne skole. Toliko je providno da si polu-pismen. I ti raspravljas o deficitu!

Diplomirani Ekonomista

19.01.2014. 07:34

@Diplomirani Ekonomista - S ekonomske strane normalno da nece graditi bez maksimiziranja profita! A ni ti nisi prorok da znas kakva ce ugovor sklopiti sa njim. Nece sigurno biti na stetu Srbije i gradjana. Sa vocnjacima ides na drugu temu poljoprivrede i vocarstva a to nije tema clanka. Svako dobija procenat prilikom potpisivanja ugovora. Cak je vojvoda Zivojin Misic prilikom kupovine topova od Francuza dobio procenat koji je bio kao jedan top sto Misic nije hteo da uzne nego je rekao: ,,Spakujte mi jos jedan top"!

Boki

19.01.2014. 08:40

@Diplomirani Ekonomista - Slazem se sa tobom ekonomisto! Ko god bude radio projekat Beograd na vodi, nece biti gubitak za nasu zemlju, samo boljitak!

Boki

19.01.2014. 08:41

@Diplomirani Ekonomista - Ti si zavrsio luftersku skolu a drugog ocenjujes. Ni pravopis ne znas!

Borjana

18.01.2014. 22:05

Nemam komentar na ovakvu operisanost od ukusa! A preko puta tvrdjava iz doba vizantije! Uzas od kicha!

krole

18.01.2014. 22:16

@Borjana - Pa bas prekoputa i nije. Mislim da ti ni ne znas o kom delu se tu ustvari radi! Uostalom jel ste toliko ograniceni da ne mozete da shvatite da je to idejni projekat i da nece biti kao na slici. Mi smo poznat kao narod sto svaki uspeh pljuje,neverovatno.Daj Boze da sve ovo bude ovako,da ne bude mrtvo slovo na papiru. I to ne kazem zbog korumpiranih politicara vec zbog privrede,zaposlenosti i buducnosti ove zemlje koju trenutno nemamo.

Dragan S.

18.01.2014. 22:40

@Borjana - Ma, da, sad ćemo zbog kule iz doba Vizantije da gradimo od kamena i brvana, da se sve uklopi sa našom istorijom. Gledajte malo dalje od svog nosa, gospodo!

Socrates

18.01.2014. 23:28

@Borjana - Ovde je u pitanju poslovni prostor i to je jedini nacin da neko ulozi nesto. Kao i sve, i Beograd treba i zasluzuje da zivi i, ako se okujemo u arhitekturu 19. veka i stanista retkih vrsta ptica, opet ce takvi kao vi kukati zasto se nista ne menja i zasto je potrebno 2h da se dodje od npr. Banovog Brda do Novog Beograda i zasto nema stambenog i poslovnog prostora u Beogradu. Iako i sam volim jedinstvo arhitekture, ovakav napredak moram pozdraviti...

Saracen

18.01.2014. 22:09

Slika govori više od reči!Ovaj projekat će biti ponos Srbije,a što je najvažnije,posredno ili neposredno će zaposliti pola zemlje!

Verifikator

19.01.2014. 06:22

@Saracen - Saladine, pre ce biti da je ovo Srbiji po nosu nego ponos Srbije.

Psihijatar

18.01.2014. 22:14

Sigurno ej tu i malo mesta za neku Dzamijicu...posle ove slikovnice arapskog Andersona,siguran sam da ce izbori uskoro....za ovaj grad na reci sam definitvino,ali steta,sve je samo bajka.Uvericemo se uskoro kad pocne odlaganje rokova,kad se Prokop i nova BUS stanica zavrse tek za 15 godina...ma ko vise veruje u ovakvo sto!

mila

18.01.2014. 22:24

PRELEPO!!! Konacno da ovaj centralni deo izmedu starog-novog dela Beograda izgleda,svedski.

Bgd

18.01.2014. 22:24

Ne želim da komentarišem ni pozitivno ni negativno ovaj projekat, vreme će pokazati ali meni je fascinantan broj kritičara. Zaista mi nije jasno zašto svoje znanje i talenat za sve živo traćite u ovoj zemlji. Ovde se svi razumeju u sve, u arhitekturu, ekonomiju, istoriju...ma nema oblasti za koju nisu eksperti a vreme provode kucajući tupave komentare na svaku vest, ne rade nigde ili neke manje bitne poslove. Gospode Bože...

Goran

18.01.2014. 23:15

@Bgd - To su uglavnom oni koji nisu išli preko granice i neradnici koji krive Srbiju za svoje neuspehe. Ovim projektom bi se ponosio svaki grad na svetu.

dipl. ekonomski inzener

18.01.2014. 23:22

@Bgd - jer ti smeta diskusija necega ovoliko gigantomanicnog da preti sasvim rasturiti ikakav proces ekonomske rekreacije i suverenitet kao sto pokazuje primer Grcka koja je gradila i autoputeve i Olimpju i imali su tje svinjski grip i pticji. Al Srbicke cure da li su nove ili stare bezvredne i zlonamerne vazno da su pare!

Taz

18.01.2014. 22:27

Da pogadjamo naslove narednih dana:Natasa Bekvalac i Alabar snimljeni kako prave sneska belica na Kopaoniku....Dara Bubamara:poznajem seika od 2004....Rada Manojlovic pevala Alabaru na uvce:oj Safete,Sajo,Sarajlijo...Seik kod Ivana Ivanovica...Novi investitor lumpovao do zore u jednom Beogradskom klubu....Alabar otputovao,a nije platio predsednicki apartman u Holiday Inn-u......Dacic:bio nam je sumnjiv od pocetka...... Belu ladju treba emitovati svakodnevno,to je nasa stvarnost .

gavrilo

18.01.2014. 22:32

Ljudi, nema raučka za džabe. Jel postoji neko normalan u ovoj zemlji da zapita šta se traži zauzvrat tolikih ziliona dolara koje Emirati ulažu

Радомир Батуран

18.01.2014. 22:57

Дуго живим и знам да сваки архитектонски пројекат крије симболе нечије националне идеје или нечије естетике. Дуго сам живео у Сарајеву, још дуже у Торонту. На овој макети препознајем модерну џамију, са два минарета! Помаже ли то Србија исламску експанзију за освајање Европе и света? Ко је пројектовао овај торањ. Дужан је ”свети тријумвират” бар толико да каже поданицима. Сигурно је и он Мухамед... Др Радомир Батуран, Торонто

Snouden

18.01.2014. 23:34

@Радомир Батуран - Ja recimo prepoznajem granatu. Ne znam na sta bi trebalo da lici jedna kula da vas ne bi asociralo na nesto sto vam se ne svidja? Uostalom, i raketa mnogo podseca na minaret, znaci li to da Rusi i Ameri pruzaju logistiku za islamsku ekspanziju u kosmosu?!

ndp

19.01.2014. 03:39

@Радомир Батуран - Bravo na komentar...volim ove sto kritikuju i prave se da su mnogo umni...

goran.s

18.01.2014. 23:08

mnogo brzo su sve ovo osmislili.Pa ljudi projektuju jednu zgradu pa traje i godinu dana o ovo osmo svetskocudo za dve nedelje. Moze Vucic s ovim da dobije beogradske izbore ali isto tako i da izgubi republicke.

alisa

19.01.2014. 00:11

@goran.s - Vidi se da niste upućeni, ova firma ima gotove prjekte .Oni su specijalizovani za ovu vrstu gradnje. Samo se prilagodi projekat i to je to.

Madafaka

19.01.2014. 04:21

@goran.s - ovo je idejni projekat, nista nece da izgleda kao sto u stvari izgleda, licice dosta na ovo, za svaki objekat se raspisuje arhitektonski konkurs, i najbolji dobija i njegova zgrada se gradi...

Logic

19.01.2014. 04:49

@goran.s - Alisa, pa to je to, stvarno hvala za obaveštenje! Jedan set LEGO kockica rešava sve. Ovo mu ga dođe kao arhitektonski fast-food. A zbog ogromne internacionalne reputacije nešto kao Mekdonalds i Vapiano zajedno. Prvi Mek u Beogradu- o sreće i počasi naše! je dobio onu divnu zgradu na Slaviji, Vapiano Ruski Car... Savijamo se u natrag. "Mi ulažemo zemljište i dozvole" Pa zašto ganjate Miškovića i sl. i to su državna ulaganja, dobili su dozvole, zar ne?

mile

18.01.2014. 23:10

Ma super izgleda, jos samo vlada da povisi primanja obicnim nadnicarima i sirotinji za 180e pa ce im izgledati i vise!!!

Logic

19.01.2014. 04:32

@passionpit - Passionpit, možda je glavni arhitekt ona dama što je napravila stadion u Kataru u obliku... Pa sad zbog ravnopravnosti polova,a da je ne optuže za preterani feminizam

Бранислав

18.01.2014. 23:16

Видећемо шта ће бити. Али ова фирма из Емирата треба да обезбесди купце? Можда грешим, али ме не би изненадило да већи удио у том простору купе исламисти... Да ли нам је онда то добро решење....?

Predrag Nikolic

18.01.2014. 23:53

@Бранислав - Ne, nego cemo da biramo koga zelimo za investitora, posto se svi utrkuju...

Петар Вуксић

18.01.2014. 23:20

Ovo nece biti nase,to je sve sto ja znam...tu ce da se senluce Arapi i nista mi od toga necemo imati...doduse moci cemo da se divimo iz daljine.

Tina

18.01.2014. 23:25

Uh što me raduju i oduševljavaju razumni, razložni komentari i razmišljanja ovih dežurnih i za to zaduženih SNS komentatora... predizborna kampanja je u punom jeku... A gde će stanice, prugu, ništa o tome. Ne prave oni Beograd na vodi, nego ovim planom oni Savu zatvaraju u beton...

dipl. ekonomski inzener

18.01.2014. 23:33

Namena, naravno, za terciarnog (usluznog, to odgovara Herenmensima a?) sektora. mozda, sta drugo bi i bilo, kockarnica i javna kuca eh politikel korektnes hotel sa kazinom rojal (vracaju se Karadjordjevici a i sejkovi su rojalisti)? gde ce drugde, dragi Vucicu, trositi TV pretplatu koje placamo za svinjca i kokosinca

Diplomirani Ekonomista

19.01.2014. 07:15

@dipl. ekonomski inzener - Da ti imas i srednju skolu ne bi pisao gramaticki nepravilno i red pocinjao sa malim slovom. To se uči u prva dva razreda osnovne skole! Čak si i na forumu providan.

Bora

19.01.2014. 10:37

@dipl. ekonomski inzener - Ovako se rezonuje i komentariše kada stojiš čvrsto sa obe noge na zemlji.

Mojito

18.01.2014. 23:37

Po sadasnjem pravilniku, objekat od 180m ne moze da se gradi na teritoriji celog Beograda, zbog ocuvanja "vizura grada", bice dozvoljena gradnja od 50,100 i 150m na odredjenim delovima. Zbog te vizionarske odluke i regulative, mnogi projekti u Beogradu su propali. Ako ne bude politicke volje, propasce i ovaj.

Ozalosceni srbin

18.01.2014. 23:38

Dosta vise sa izgradnjom hotela, trznih centara i ostalih sranja. Ljudi nemaju para hleba da jedu, a ne da trose pare na trzne centre. U hotelima ne znam ko ce hteti da odesedne kada ce cene biti tri puta vece nego bilo gde u Beogradu, a i ako neko dodje sve pare idu arapima. Mi necemo videti zute banke. Sigurno ovaj projekat ne prave zato sto su humanisti vec zbog svog dzepa. Pametni ljudi i trebaju da beze iz ove bedne zemlje. Niko se ne zalaze za proizvodnju. Beda!

Zoran

19.01.2014. 00:16

@Ozalosceni srbin - Videcete nesto od proreza, ali to je sitno. Kajmak uzimaju oni koji grade te objekte i u cijem su vlasnistvu, a to su stranci.

Stranac sa iskustvom

19.01.2014. 02:38

@Ozalosceni srbin - Sav kajmak pokupice Arapi, oni koji su investirali pare, kao i Tramp koji se interesuje. Slazem se sa "Ozaloscenim Srbinom". Ne zivi se od molova, restorana, trznih centara. Tu se trose pare, a te pare neko mora da zaradi. Te centre nece sebi moci da priuste recepcionari, cistacice, osoblje koje radi po smenama (kao u McDonaldu) itd. To sto oni u Blicu kazu "donece poslove mladima" je samo poslovi za boraniju. Bez oporavka privrede, domacih firmi, znanja nista nema - domaci inzenjeri ekonomisti

mir

19.01.2014. 08:56

@Ozalosceni srbin - Pa naravno.Ti mislis oni ce da grade da bi potrosili novac jer ne znaju sta ce sa njim.Dugorocno dobro je ako nista za turizam i prestiz.A atraktivnost privlaci nove ulagace.Oni domaci sto kukaju nek oni nesto uloze sa domacim kapitalom i pamecu pa nek uzimaju kajmak.

GoraN

19.01.2014. 08:58

@Ozalosceni srbin - Zar zbog tih ljudi koje spominjes cela Srbija treba da ispasta i tone jos dublje nego sada? U tome i jeste problem sto se decenijama vise mislilo na fukaru i sto se uzimalo radnim, uglednim i uspesnim ljudima da bi se dalo onima koje pas nije imao za sta da ujede jer su sve trosili na alkohol i k.... Krajnje je vreme da se jednom kaze dosta i jasno da do znanja tim krpeljima da ako zele da jedu moraju to i da zarade a ne da cekaju da hranu, odecu, obucu i sve ostalo u zivotu dobiju besplatno.

Goran

19.01.2014. 10:15

@Ozalosceni srbin - Tržni centri su puni, treba nam još, a jel zanš zašto? Zbog novih radnih mesta recimo. Ti apartmani što se grade biće prodati strancima. Oni bi trebalo da unesu novac u zemlju. Ako uopšte znaš koliki bi to bio značaj za bilo koju državu na svetu, a kamoli za Srbiju?!

Ozalosceni srbin

19.01.2014. 12:49

@Ozalosceni srbin - Ocigledno me nisi dobro razumeo. Naravno da ne mislim da treba da se daje neradnicima i pijanicama vec da se izadje u susret mladim i perspektivnim ljudima koji hoce nesto da urade od svog zivota. 90% mladih u Srbiji gleda razne (rijaliti) emisije gde ljudi nista ne rade, psuju i za to nedeljno dobijaju vise od prosecne plate u Srbiji. Tako mi motivisemo nase mlade ljude da se izgradjuju. Nadam se da si sad shvatio. Pozdrav!

Novac je religija svoje vrste!

18.01.2014. 23:52

Pa cekajte molim vas, ova kula je zamisljena drugacije, kao neki cvet, to se vidi na ranijim maketama. Da li je to sad promenjeno ili...? Ili je to jedna nova kula a ona kao "cvet" ostaje? Molim onog ko to zna pouzdano da postira! Hvala. Inace, draga braco Srbi, uozbiljimo se, verujmo da je doslo vreme za nas, za nass Beograd, za modernu Srbiju, za sretan zivot i za nass ponos, sve istovremeno! Moramo svi kao jedna dusa verovati u to. Arapi-nearapi, svi smo braca na ovakvom projektu!

Aca

19.01.2014. 01:34

@Novac je religija svoje vrste! - Ta kula (cvet) je trebala da se gradi na mestu današnje luke i nema nikakve veze sa ovim projektom, već su novinari greškom objavili render rađen za potrebe drugog projekta. Nažalost, ona najverovatnije nikada neće biti izgrađena, a sa svojih 65 spratova i visinom od 250m ipak deluje impresivnije od ove koja bi trebala da bude građena na obali Save, ali ne verujem ni da će ona biti izgrađena, jer mi liči na predizborni marketing.

Realista

19.01.2014. 00:03

Komentari na ovaj članak mogu lepo da objasne današnju Srbiju pod šljivama i ovaj naš narod napaćen svojom dugogodišnjom razjedinjenošću, zavisnošću i glupošću. Kao prvo odmah u oči upadaju stranački, većinom opozicioni komentari, tipa "neka komšiji crkne krava". Za mene to su ljudi slabe ličnosti, bez morala. Potom dolaze oni koji svojom glupošću, neznanjem i nemogućnošću da postignu bolje, pljuju sve što je napredno, i to su kompleksaši. Na kraju dolaze teoretičari zavera e oni me uvek nasmeju

HappyEnd

19.01.2014. 00:46

@Realista - Kažu "Donose pare i kupce". To znači priliv par hiljada Arapa ( neće Bg sigurno biti destinacija za elitu) i sličnih koji će u Bg dolaziti na odmor i "relaksaciju" od života pod vrelim pustinjskim suncem i još surovijeg života po striktnim religijskim pravilima. Ukratko, Srbija će vajdu od ovoga videti samo ako uvede porez na prostituciju...ali ni to neće moći da spere odvratan ukus činjenice da nam se nacija pretvorila u slugenjare i prostitutke. Živi bili pa videli...i emigrirali

Realista

19.01.2014. 02:37

@Realista - U prilog gornjem tekstu može se dodati i situacija da na Blicu ne možete pročitati niti jedan članak vezan za današnje objavljivanje namera za izgradnju Beograda na vodi, a na hrvatskim portalima to je vest sa naslovne strane. Svima bi trebalo biti jasno da postoji žešća cenzura informacija od strane pojedinih medija, čiji je kapital upitnog porekla, a sve sa namerom držanja naroda u mraku, lažima, podelama i stalnoj netrepeljivosti. Pitanje je za nagradu, kome li to samo koristi?

Goran

19.01.2014. 10:12

@Realista - Nikad nisam glasao za njih, a i neću...ipak ovaj projekat potpuno podržavam.

Stevan

19.01.2014. 10:29

@Realista - Čoveče pričaš ko da si naleteo i glavom udario u šljivu.ljudi komentarišu članak o Beogradu na vodi.Iz komentara vidim da je većina komentarisala veoma realno jer u svemu postoje prioriteti i redosled ulaganja.Prvo se obuče košulja,odelo. Šešir ide na kraju.Narod koji je realno gladan,slabo se leči,nema posla,treba da bleji u bajke i šarene laže predizbornih kampanja.Kome to danas u Srbiji treba?Zašto Nemci ne ulažu u dvorce iz bajki?To je radio njihov kralj Ludvig za kojeg znamo da je bio dilav

Realista

20.01.2014. 01:51

@Realista - Ajmo sad svi u glas> Mlada partizanka bombe bacala> Tito i partija

Viktor

19.01.2014. 00:18

Treba posetiti bilo koji od Arapskih Emirata i videti kako žive i koliki je procenat nezaposlenosti i puno toga što mi ni u snovima nemamo.Treba Bogu da zahvalimo da neko hoće da gradi kod nas nešto velelepno imajući u vidu koliko smo mi bogati frustracijama iz prošlosti da često nemožemo prepoznati put u lepšu budućnost.Pa zar mislite da sve što je izgrađeno u Dubaiju vlasništvo tih emiraćana,ne,nije,a ipak se lepo živi.Kako je tamo, treba pitati naše ljude koji su bili tamo, bar kao turisti.

borislavnemanjic

19.01.2014. 01:25

@Viktor - Znas onu poslovicu...videla zaba da se konj potkiva pa i ona ... Emirati imaju naftu i novac. A mi imamo ludake koji vladaju. Ljudi zive i umiru u krajnjoj bedi zato sto nam nicu sve veci trzni centri, ali zato nam je industrija i proizvodnja sravnjena sa zemljom. Podignut je most da se napale mase umesto da je popravljeno 10 ruiniranih. U stvari, mozda si ti dovoljno bogat da otplacujes sve ovo, ne znam ni zasto ti se obracam.

naranca

19.01.2014. 23:31

@Viktor - @Viktor Zive dobro jer imaju naftu.Sistem im je nazadni,srednjevekovni feudalizam.

Bojan @@

19.01.2014. 00:31

Da se ja pitam napravio bih 4 ovakve od 180 metara,pa jos dve od 280 metara i jednu najvecu na celom balkanskom poluostrvu od recimo 500 metara ...Bar da imate vise razloga da pljujete,glupo je pljuvati samo jednu,ovako pljujete 7 kula....he he he he he

Киза. БГД.

21.01.2014. 12:58

@Bojan @@ - @ "Bojana": ... Али се, наравно, апсолутно ништа не питаш. Хехехе Х 1000.

Railman

19.01.2014. 00:32

Da li je vredno graditi taj Beograd na vodi, i izmestati Glavnu zeleznicku stanicu u Prokop? Godinama putujem vozom i sada umesto da dodjem u centar grada, bicu u tamo nekom ruglu od stanice. A da ne pricam o monumentalnom zdanju stanice i osecanju kada se spustam sa Slavije i iscekujem putovanje, recimo na more u Crnu Goru!

Verifikator

19.01.2014. 00:56

@Railman - Jesi li bio u Parizu?Jesi li video da su im zeleznicke stanice u centralnom delu Pariza?Jesi li video da je i u Becu Zapadna stanica na kilometar od dvora,na drugu stranu na kilometar od Senbruna?I sta se sada cudis i bunis?!Beograd ce biti jedini grad u koji ces kad stignes morati jos i taksi do njega da uzmes.Imas li ti bar malo maste?Zamisli kako ce se sadasnja zeleznicka stanica lepo adaptirati u kockarnice.A i ti Zemunci! Sta ce njima Lido kao plaza i sve one retke pticurine na Ratnom ostrv

Madafaka

19.01.2014. 04:16

@Railman - zeleznicka stanica zauzima dobar deo desne obale save, sto je inace, za tvoju informaciju najskuplja zemla u ovom delu sveta, tako da im nece biti problem da te razocaraju sa prokopom :D ne bi smelo kociti razvoj grada utiscima ljudi pre mora :D

zora

19.01.2014. 07:11

@Railman - Railman je egoista koji misli iskljucivi na svoju njusku.Jadan kako ce na stanicu koja nije u centru grada. Sigurna sam da ce se autentican izgled sadasnje stanice zadrzati jer se radi o istorijskom blagu.

Dragan Popovic

19.01.2014. 09:31

@Railman - Railman, ni nas u Beogradu niko ne pita gde treba da se nalaze zeleznicka stanica, skola, park, kafane, kafici, trzni centar, groblje ili crkva u tvom selu. Zasto bi onda u Beogradu neko trebao da pita tebe?! Vi tamo uredjujte svoje selo na nacin na koji vama odgovara a mi cemo da to radimo u nasem Beogradu. Ako ne umes da dodjes do stanice gradskog saobracaja i udjes u vozilo i vozis se 3 stanice do strogog centra, ne znam zasto uopste dolazis u Beograd i ostavljas ovce, svinje i koze same?!

BG

19.01.2014. 09:51

@Railman - Kad smo vec kod udaljenosti od centra da gospodi iz provincije nesto objasnim: do centra grada (Terazija, Trga Nikole Pasica ili Trga Republike) od sadasnje zeleznicke stanice moraju da se menjaju 2 prevoza (1 do Slavije i 1 od Slavije). Od Prokopa dovoljan je samo jedan prevoz i 5-7 minuta voznje.

A mi ..?!

19.01.2014. 14:10

@Railman - Ti si mi dokaz za sve sto sam napisao u dva komentara.Znaci zasto bi NAS neko pitao sto cemo svi mi da placamo u tvom Beogradu,ali dugovi su nam zajednici .I da uredjujemo nasa sela ,svInje I ovce,tako Vi razmisljate,i zato imamo na istoku ekspanziju Bugarske I nezadovoljnih,zato nas I ne podnose u Sandzku,Raskoj ako hoces,zato nas ni Vojvodina vise ne yarezuje.Narod nije glup,samo je medijski prevaren I uplasen.

naranca

19.01.2014. 23:28

@Railman - @ami? Svi preziru BGD a svi bi da se uvale u njega................................?

aleksandar_kv

19.01.2014. 00:38

Beograd ce da lici na Teheran.Uzgred,gradi se Beograd na vodi,a bolnice i domovi zdravlja su nam kao stale,putevi,pruge i ostala infrastruktura u katastrofalnom stanju,ostali delovi Srbije u jadu i bedi.Vise nemam komentara....

Madafaka

19.01.2014. 04:13

@aleksandar_kv - aleksandre, sta ove arape bole q za nase bolnice i puteve, oni ce svoje pare da uloze gde hoce. putpuno si u pravu sto se bolnica tice, ali za beograd na vodi srbija daje samo zemlju i dozvole

Goran

19.01.2014. 10:10

@aleksandar_kv - Ma najbolje ništa da ne radimo. Nemaju oni interes u bolnicama, to moramo sami od tih para koje će biti uneti u zemlju. Svaki bi se grad na svetu ponosio ovim projektom.

MAMBA

19.01.2014. 00:48

Ovo ce upropastiti priobalje. Prvo sto se nisu obnovile stare fasade, kao na primer predratni izgled poste kraj glavne zaeleznicke stanice jer je to bila jedna od najlepsih fasada na Balkanu. A ovo sto vidimo lici na plan a s brda s dola...Pogledajte kako se grade Budimpesta, Prag...Paris...Po Beogradu nicu kontejneri tipa Usce ...Merkator...jedino Delta city lici na nesto.

Jabre

19.01.2014. 04:21

@MAMBA - Za to trebaju pare koje Srbija nema a ovo je nešto sasvim novo što će stvarati novac a finansiraju Emirati. Možemo da guslamo šta treba ali bez novca će i dalje da propada grad i cela zemlja. Da li si kad video reke po Srbiji ? Pune su šporeta, kesa, olupina automobila, akumulatora i ostalog smeća kamo sreće da svaki grad dobije ovako nešto bar neće biti smeća i akomulatora u reci.

zora

19.01.2014. 07:07

@MAMBA - Vidim da si veliki poznavalac.Zasto nisi dogovorio sa Emiratima da nam obnove fasade za koje Srbija nema para.Mozda bi nam to uradili a da nemaju zaradu.

medic-zo

19.01.2014. 00:57

Aleksandre_kv, izvini ali ti imas problem sa svojim vizuelnim predrasudama. Gde ti je osecaj za moderno, vidis li da ceo svet ide u vis, da svaki grad ima po neki moderni landmark po kojem se prepoznaje. iskreno, svidja mi se toranj , ali mi se ne dopada ona niska gradnja okolo njega. To je sve trebalo dici na jos pet-8 spratova, da stvarno lic na monumentalne moderne gradove. Drugo, i te zgrde koje pominjem su nekako prejednostano iscrtane kao neosoc. blokovi. Bas sam razocaran zbog toga!!!

Krle

19.01.2014. 01:15

mladi moderni politicari, moderni virtualni izlazci iz krize. Kolko da namestimo metara u visinu? Os 180, 230? Mislim nije problem, samo reci. Software je tu, 3D stampac je upravo stigao. Radimo makete.

Deki

19.01.2014. 01:53

Najlepša bi bila ova džamija uz vodu, kažem bila, jer se to neće desiti. Na arapskom se kaže džamha, čudi me da još nije uveden u škole...

nesa

19.01.2014. 03:14

Ovo je sarena laza u cilju Vuciceve predizborne kampanje.Stanica Prokop nije zavrsena,niti trenutno tamo ima radova,pa se postojeca ne moze tamo izmestiti,a dok se ne izmesti nema ni pocetka radova,pogotovo ne do kraja ove godine.Dakle,bice to jednog dana,ali ne sada.Ono sto je vaznije,odbijeni su izraelci koji su hteli da ulazu u izgradnju staklenika,da zazivi opet srpsko selo,jer imamo kvalitetnu zemlju i podzemne termalne vode koje bi zimi grejale staklenike.Gladni, bicemo poslusniji

Fijala

19.01.2014. 03:27

Projekat Beograd na Savi ili Europolis je definisan pre 20 godina. Njegov glavni inicijator bio je inzenjer Milutin Mrkonjic sa grupom strucnjaka iz CIP - a. To se nigde ne pominje, ali narod zna...

Vizionar

19.01.2014. 03:30

Ova kula meni mnogo lici na Dzamiju. To se sada ne vidi ali kada se "vidi" bice kasno.

salekosmajac

19.01.2014. 04:00

beograd na sta lici sa raspalim ulicama, sivilom lutalicam koje setkaju, raspalih skola , bolnica. bolje to srediti zaposlite ljude. pa srbija se i ovako prazni nestaje ggradite van bg( mada mislim da je z amnoga mesta kasno) za 20 godina sem bg , ostace starci po srbiji. ovo se srecom nece ispuniti kao ni ukidanje 100 agenicja, otkirce ko je pokrao izbore 10 milijardi investicija godisnje, kanal do grcke, 10000 milijardi od kineza,arapi i zemlja u vojvodini. samo sarena laza

Klaka

19.01.2014. 04:09

Opet će biti Beograd na vodi a Srbija u blatu.Ajde da se svi preselimo u Beograd.

Dera

19.01.2014. 11:20

@Klaka - Pa nije to tako , velike mocne sredine su i veliki potrosaci , treba ih snabdevati pocev od hrane , vode , pa da ne nabrajam cime sve ne , a to je izvanredna prilika koju dobija cela Srbija !

Jabre

19.01.2014. 04:18

Odličan potez ove vlasti i da je DS ovo napravio pohvalio bi ih, Emirati će da finansiraju budućnost Srbije. I u Americi ne gradi vlada zgrade i velike projekte nego firme, možemo biti srećni što je neko došao sa tom idejom. Grad bi propadao a ovako će možda da privuče velike firme, ne može ko u komunizmu da se sve rasporedi podjednako pa da je jedna zgrada u Nišu jedna u Subotici, ako Srbija ostvati profit od ovoga a sigurno hoće biće više novca i za ostali deo zemlje !

sale

19.01.2014. 11:23

@Jabre - Komentar ravan detetu iz obdaništa-gluposti-tko je putovao bar malo po zemljama (starim članicama) EU-mogao je da uoči da su svi delovi zemlje podjednako razvijeni.Nemačka je ulagala ogromna sredstva da bi standardno istočni deo,posle ujedinjenja,približila zapadnom.Ovde se sve ulaže samo u jednu sredinu-i ondah mi svi se čudimo kad svi hoćeju u BGe-a ostali deo Srbije zaostaje.Da malo podvučemo crtu-da vidimo šta se gde i koliko uloženo.

Jabre

19.01.2014. 15:03

@Jabre - Твоје размишлјанје је равно детету, западна Немачка је била једна од најбогатијих држава у Свету све основне школе имају базен у Баварској и са тим поредиш Србију која има БДП 30 милијарди. Јел можеш да улоших ти паре истовремену у нов ауто, продавницу да отвориш, нови трактор да купиш, нову кућу ? Или се постепену улаже да се профит прво оствари на једном месту па онда на друго да се уложи ? За разлику од тебе сам добро упознао Немачку.

naranca

19.01.2014. 15:23

@Jabre - @'jabre Nemacka je bila meseceva povrsina.a onda su budale sa zapada pocele da ulazu u nju kao izlog i bedem protiv komunizma.Onda je sve "evropeizirano" i sad zive od juznjacih kredita. Mozes da kupis sve to sto si rekao ako uzmes kredit od Bundes banke:).A onda :)

sale

19.01.2014. 17:58

@Jabre - Sredstava koja imamao-iako su ona relativno mala-treba da se srazmerno rasporedjuju na celoj teritoriji države a ne da se sve sliva u samo jedan centar.To je bila poenta koju ti očigledno nisi shvatio.De su projekti za jedan Niš,N.SAD-da ne govorimo o Zaječaru,Leskovcu-il misliš da samo sredine sa preko 1000000 glasača treba da imaju projekte a ostale tko šiša?A ako si upoznao nemačku kao što kažeš ondah nas prosvetli -pa nam lepo objasni kakav je odnos malih i velikih sredina u Nemačkoj

kiki

19.01.2014. 05:28

C c c kolko zlobe u ovom narodu!!Nikako nevalja!!Ako gradimo sta ce nam to,ako neko ulaze,s ta ce nam to...pa dobro bre ljudi sta bi vi!?!?!Daj svakom po million dolara I da se nista ne radi da bleja po ceo dan strasno idiotskog li naroda stvarno!Nije ni cudo kako nam je s obzirom kolki smo baksuzi!!

Marin

19.01.2014. 11:10

@kiki - E svaka ti cast na komentaru ovaj narod u svemo sto se radi vidi nesto sto ne valja pa ako su toliko pametni ma neka izadju u javnost i neka kazu sta je dobro......................

jovandeka

19.01.2014. 07:02

Ovaj nam nesvrstani mažnjava najcenjeniji prostor u Evropi da bi napravio kulu i spavaonice.Imamo mi najveću spavaonicu u Evropi na Novom Beogradu,pa nam ne treba još jedna.Ovaj projekat je" iznenadio" i samog Vučića,kojem je izraz lica cijelo vreme pokazivao čudjenje.Ovakav projekat u Srbiji su mogli ponuditi studenti 1.godine arhitektonskog fakulteta.Gde su ti mostovi da vrtovima preko Save,gde su te velelepne poslovne kule,a gde posebno novi izrazi u arhitekturi,Ovo je jad.

Dera

19.01.2014. 11:14

@jovandeka - Taj prostor je sada brlog . Tacno je da ima dobrih projektanata ali nemaju boziji dinar u dzepu , za razliku od ovih koje ti u svom neznanju probas da omalovazis . Moj ti je predlog da ne " razmisljas " Cuti i cackaj nos !

naranca

19.01.2014. 12:46

@jovandeka - 'jovandeka@"Spavaonica"NBGD E ta bivsa spavaonica je sada najveci biznis centar u Srbiji.Stvari se menjaju .Nije vise 1976.Mogu i ja da projektujem cardak ni na nebu ni na zemlji ali da li je ti izvodljivo?

naranca

19.01.2014. 12:48

@jovandeka - @dera Za projekt ciscena i velikog parka i setalista pod Kalemegdanom na treba ni jedan "boziji dinar" Ali za megalomanske "Arapske Ajfelove kule" treba.

svasta

19.01.2014. 07:29

Grcija sa toliko obale i ko zna koliko ostrva ne moze da zivi od turizma ali ce zato Srbija ziveti od Beograda na vodi.

iz glave

19.01.2014. 07:45

читав век изгарамо за туђим идејама и интересима - хвала елито српска и домановићевска... а наше бисере расипамо светом

Немања

19.01.2014. 07:46

Вучића не волим и никада нећу гласати за њега,али нека се гради.Они цигле неће довући из Арабије,имаће ту посла и за нашу привреду.Све што се гради је добро

lepo ali

19.01.2014. 07:46

Da bi ovo cudo videli oni iz uze Srbije moraju dva dana da putuju vozom do Beograda.

Dali Los Angeles

19.01.2014. 08:00

Odlicna zamisao,ali se bojim da ce to biti preveliki saobracajni i infrastrukturni pritisak na tu stranu reke.Mislim da je sve to trebalo graditi na novobeogradskoj strani kako bi se zastitilo staro urbano jezgro Beograda.Sada cemo na toj strani imati totalni kontrast u arhitekturi, sto ce devastirati Stari grad.Ili je moderno,ili nije.Ne treba mesati babe i zabe.I,svakako bi trebalo napraviti bar jedan freeway sa 6 traka koji bi bez semafora i zastoja povezivao Beograd na vodi sa ostatkom grada

Nadja

19.01.2014. 14:43

@Dali Los Angeles - Fala bogu neko nesto pametno da kaze..... Narod komentarise kao da nije citao tekst, gore napisan.... Neka dodju i grade... i ovako smo propali, skroz!!!

naranca

19.01.2014. 15:08

@Dali Los Angeles - daliLa "bar jedan freeway sa 6 traka"- To?U centru???Jesi ti studirao arhitekturu po Bilom Klintonom?

душан вуковић

19.01.2014. 08:16

Ниче џамија а наши лидери се веселе.

Sasa

19.01.2014. 08:20

samo da se obala prvo ocisti i da se uvede malo reda sa splavovima. Od ukrasa Save splavovi su postali ruglo isto kao i setaliste na Novom Beogradu. Moze li da se vrati sjaj setalista iz 80tih.

Zoran

19.01.2014. 08:40

Otkud ovolika ravnica u Beogradu? Koji je ovo deo Beograda? Sudeći prema železničkom mostu, oni će i Kalemegdan da sravne u stilu - sta će nam ta "starudija". Poravnaće nas kao Dubai, jos samo pesak da donesu.

naranca

19.01.2014. 15:05

@Zoran - @zoran Kad su to komunisti radili to("sta ce nam starudija)2 je bilo bilo "divljastvo primitivizam itd" A sada je to isto moderno,progres,bozanstveno itd

Stefan Perovic

19.01.2014. 08:43

Zasto ne prikazu pravi projekat?Uopste nije ovo sto stoji gore na slici,nego se gradi jedna velika djamija slichna onoj u Njujorku,oko koje je bila frka,tako da ce Beograd postati novi Teheran.

fotka

19.01.2014. 08:51

Fotka mi lici da se Novi Beograd preseljava preko Save sa blokovima zgrada guseci arhitekturu starog Beograda. Oblast uz Savu starog Beograda treba da bude zeleni pojas, koga Beograd ima vrlo malo, umesto da se zagusi 'kosnicama' od blokova zgrada zarad sto veceg profita. A kula je posebna prica. Lici na minaret na reci, ili u najboljem slucaju na lansirnu raketu. Zar to treba Beogradu?

Dragan Sweden

19.01.2014. 08:57

Niko ne pominje ekologiju. Beograd takvom gradnjom ce postati ekoloski unisten.Te dve reke koje spajaju Beograd su premale da bi izdrzale takvu gradjevinu.Jos ako se doda da ta planirana gradjevina ne lici na evropsku civilizaciju onda je zaista ogroman promasaj.

kica

19.01.2014. 09:39

gledajuci slike buduceg beograda na h20 mogu da konstatujem da je lepo zamisljen. Upravo je zamisljen tako da se tu vrti para. Mnostvo barova, kafana, hotela, stanova... Kad smo vec kod stanova, zar vam nije palo na pamet ko ce tu da zivi, i koliko ce kostati kvadrat stana? Prsecan srbin sa prosecnom platom o tome moze samo da sanja, a kupci ce biti iskljucivo stranci sa veoma dubokim dzepom, i nas poneki "tajfun". Bolje bi bilo da su ulagali u regionalni razvoj da svako mesto ima ulicu, skolu..

bg

20.01.2014. 02:12

@kica - Zivece poslovni ljudi koji ce zahvaljujuci ovom projektu otvoriti ili dovesti svoje velike firme u Srbiji ili Beograd. I platice stan skupo. A narod ce ziveti gde je dosad i ziveo samo sto ce imati posao u nekoj od ovih firmi. Nisam sns bot samo sam oprimista koji bi voleo da nesto krene da se radi u ovoj zemlji a da ne bude vezano iskljucivo za ljubljenje skuta EU vec i za saradnju sa emiratima,rusima,kinom.A i oni ce kroz ovaj projekat naci poslovan put do nase zemlje.Nisam za minaret naravno.

Dusan Petrovic

19.01.2014. 10:04

Ipak je tu nesto veoma vazno izostavljeno.Samo nemogu da se setim.A da ,mesto za splavove na Savi.Mnogo ce bre da nedostaju.

Goran

19.01.2014. 10:17

Ne mogu da verujem kakve budalaštine pišu klinci i oni koji nikad nisu videli sveta. Sreća pa vas je malo.

naranca

19.01.2014. 12:39

@Goran - @goran Nesreca je sto je vas mnogo.Ali u" Novostima "svi imaju pravo glasa.

Bane

19.01.2014. 10:31

Dragi citaoci ima istine u svim vasim tekstovima po malo ali treba se odluciti ici napred i iskoristiti ucesce stranog kapitala ili ostati kao sto je sada.Ratno ostrvo je pominjano pre 50 godina da se nesto uradi i eto tako stoji.Tacno je da su bolnice zapustene i fasade na zgradama ali sa razvojem Srbije se automatski otvaraju radna mesta obrce se vise kapitala.Za fasade na zgradama sada trebaju sami stanari da podnesu troskove bilo im je lepo da kupuju stanove za 2000 eura i to kakve.

seljak LA

19.01.2014. 10:39

Narod je zaposljen pa ce ko savremen covek da ode i da potrosi neku paru. E Vule Vule zaebao si stvar i sa EU, sta mislis da drugi investiraju u tvoju drzavu a da ti budes shef, aha oce to, al malo morgen. Ko ulaze taj ce i da vlada........

naranca

19.01.2014. 12:37

@seljak LA - @seljakLA "Ko ulaze taj ce i da vlada."-samo u malim i slabim drzavama!!!!!!Ne u USA,UK,Rusiji........A sad da li smo mi ti, to je pitanje?

seljak LA

19.01.2014. 13:12

@seljak LA - @naranca, tema u novinama je Srbija, a ne neke amerike, uk-aei i rusije. Nas je pocepao ovaj rat ko svinja torbu ne moze ni najbolji sajdzija da nas sastavi bar za par decenija, da smo mi Srbi slozni bar 85-90% mogli bi svi da nas cibnu za onu stvar, sta mi radimo medjusobno,ubijamo se koristimo droge zivimo neki zivot od danas do sutra, slabi smo, a to hijene koriste, oni ce uloziti i skidati kajmak a nama surutka radicemo za 200-250e mesecno. Ja necu al narod nas mora. a tek nasi lopovi......

naranca

19.01.2014. 15:01

@seljak LA - SeljakLA. Nismo slabi.Toliko su nas napadali i bombardovali ,sankcionisali ....a jos smo relativno OK.Ne treba da razvijamo kako vi u USA kazete gubitnicki mentalitet.A jos manje nam trebaju oni iz inostranstva da nas u to ubedjuju.Sa Rus i Kin mozemo dobro da se proguramo.A tehnologije sve manje zderu naftu tako da arapi pokusavaju da se "presele" po svetu.da sebe obezbede .a ne Srbiju ili druge....

seljak LA

19.01.2014. 17:24

@seljak LA - @naranca, ja u klin ti u plocu, ja o samostalnosti a ti o udruzenju, pa dobro kako hoces, sa rusima ces nauciti da pijes spiritus, a sa kinezima da jedete razne gmizavce a po mogucstvu i pse , pa prijatno

naranca

19.01.2014. 21:11

@seljak LA - @seljakLA Bolje i to nego da jedem i pijem osiromaseni uranijum.A pse jedu tvoji demokratski Korejanci kojih ima dosta tamo u tvome Meksiku.Srbija ne moze da bude "samostalna".Mora da ima prijatelje.A najbolji su joj za sada Rusi i Kinezi.Rusi piju spiritus?A americki senatori nose odranu mrtvu vevericu kao kapu:)

Slobodan Popovic

19.01.2014. 10:41

Srbija treba da zahvali ovoj vladi i Aleksandru Vucicu da neko hoce da gradi kod nas nesto velelepno imajuci u vidu koliko smo mi bogati frustracijama iz proslosti da cesto ne mozemo prepoznati put u lepsu buducnost., vec smo skloni samo da kritikujemo. Ako neko misli da sve sto je izgradjeno u Dubaiju vlasnistvo tih gradjana nije, ipak se lepo zivi. Kako je tamo, treba pitati nase ljude koji su bili tamo, bar kao turisti.

A mi.. ?!

19.01.2014. 11:01

Mozda nisam shvatio iz teksta bitno,a ko to finansira.Srbija ili grad Beograd.Ako je ovo prvo,onda definitivno jasno da je Beograd Srbija.U drzavi gde narod pije cijanid vodu,gde vise od plovine drzave nema vodovod,kanalizaciju,puteve...ovo bi onda bilo samaranje ljudi koji nesrecom zive van Bgd.Kakav razlog imamo da ostali finansiramo mostove o gradove na vodi.Ako finansira grad neka im je sa srecom.Jad i cemer,svi ste isti.

A mi ..?!

19.01.2014. 14:02

@A mi.. ?! - Znaci Vi ste izlog a mi ostali memljivi magacin,kojih se I Vi vise stidite.Izlog ce biti dragoceniji kada je kompletna radnja sredjena.Ako ste razumeli.Objasni mi zasto da mi finansiramo mostove I bahanalije po Beogradu,kada vam lepo ljudi kazu ,posto ne znate tuga I cemer je po ostatku Srbije.A Vi bi izlog..cccc...

Neša

19.01.2014. 11:01

Samo trpajte pare u Beograd! A to što Srbija umire, zabole "gospodu" sa Senjaka i Dedinja! Provizija je teška droga!

Tutinac

19.01.2014. 11:17

„Haj šutite!“ Poštovani, pozdrav iz (gotovo) najnerazvijenijeg grada u našoj zemlji, za koji možda niste ni čuli. Taj grad je Tutin, ma kakav mu akcenat mi dali, on je najnerazvijeniji. Čitam ove komentare „s vrha“ i vidim nezadovoljni ste što će ljudi nešto da vam sagrade. Evo, ako nećete vi da vam grade po Beogradu, hoćemo mi da nam grade to po Tutinu, šta god, samo da se malo razvijemo. Evo, vidim ostalo mi još malo karaktera, pa rekoh da završim. Kao što rekoh, pozdrav iz Tutina. H.G. :)

naranca

19.01.2014. 12:30

@Tutinac - @tutinac Jedino je Tito i komunisti gradio po "Tutinima" pa su ih svrgli nezadovoljni "Tutinci".Moderni kapitalisti bacaju na vecu gomilu.Svuda u svijetu.

Sale

19.01.2014. 11:23

Lazima i obmanama vladajuce kaste nikad kraja. Ovo je samo predlog i nista vise, pitanje je sta ce na kraju biti, a najava kao da je "kula" vec izgradjena. Samo da dodju izbori da ove manipulatore proteramo sa vlasti, upropastise ovu zemlju i otrovase ovaj narod svojim lazima!!!!

Dera

19.01.2014. 11:27

EU ima alternativu , povlaci pametne poteze i neces biti nicija kolonija !!! Juzni tok , auto industrija, poljoprivreda, ovaj projekat , nafagas , skladista gasa,....itd. cestitke Vucicu i preporuka da "kocnicare " iz vlade najuri u naj kracem mogucem roku !!!

sale

19.01.2014. 11:32

Mi Srbi još fantaziramo.Kako će da gradimo grad svemirske tehnologije-kad su nam ulice oronule-fasade na zgradama sive i otpadaju sa zgrada,vozači autobusa se prebijaju svaki dan,narod nema za leb,jedan deo države ne znamo dal je naš ili čiji je.Bolje bi bilo da se pozabavimo realnim problemima-nego da mlatimo preznu slamu.Prvo neka završe novu železničku stanicu koju su davno započeli,i nek završe prvo sve što su započelii-pa nek onda misle o sledećem.

Srbin100%

19.01.2014. 12:52

@sale - A ti ne mislis da bi veci deo tih problema resili kada bi uposlili sve te ljude koji su uzrok tih problema,potcenjujes ovaj projekat iz sebi znanih razloga a on upravo predstavlja najbolju mogucnost da kapacitete naseg glavnog grada koji bi se sa ovim projektom ozbiljno ukljucio u trku za poslovni centar ovog dela evrope

Александар

19.01.2014. 13:54

@sale - на основу чега причаш ... ови развлише земљу (пре њих неке демократе) а ти причаш о наводној трци са за пословни центар овог дела европа :) то што се бавиш политичком промоцијом за своју ( твоју ) странку је лепо али мене и многе праве Србе баш брига за то !! Ову земљу твој другар Вучић као и остали политичари пре њега распродају , краду свој народ а ја и остали Срби нећемо имати ни петопарац од ових ракета на води и осталих послова које стално рекламирају ... Живи били па видели ;)

naranca

19.01.2014. 12:24

Sve bi bilo dobro da je nas projekt,nase investicije i nasi radnici,pa makar i mnogo manje.Ovako je sve mnogo sumnjivo.

naranca

19.01.2014. 23:19

@naranca - Pa kako bre Dusan dobi 29 minusa od 22:30 do 22:35.Izgleda da su se ljubitelji arhitekture vratili iz kafane?

emi

19.01.2014. 12:32

deluje isuvise lepo, ali hajde bar da mislimo pozitivno i da se nadamo.....ne vidim na maketama deo starog pristanista od brankovog mosta do kalemegdana, koji nikako ne bi trebao da se menja, jer bi beograd izgubio identitet. popravi da, ali nikako da se menja.

Srbin100%

19.01.2014. 12:50

Obecavajuce deluje ozbiljnost sa kojom su partneri iz UAE i nasa vlada pristupili realizaciji ovog strateskog projekta i svakako da se moramo ozbiljno pripremiti za pocetak radova koji ce simbolicno oznaciti teznje Srbije da u sto kracem vremenskom periodu premosti jaz izmedju nas i razvijenih zemalja

miki

19.01.2014. 12:54

Ha, ha, ha, koji ce nam ovo, dajte posao ljudima, a ne da se jos ukrade zemljista za male pare.

Beogradjanin

19.01.2014. 13:42

Dragi beogradjani, podrzavam ovu akciju samo da se ne vidi ruglo koje stoji na tom delu Beograda. Beograd mora da bude ziv a ne da bude poznat samo po nocnom zivotu. Kula od 180 metara treba da bude dostupan svim Beogradjanima ili posetiocima Beogradu, tako da bude toranj vidikovac da svi vide panoramu Beograda. Naravno da bude neka kombinacija hotela i tornja vidikovac. Da bude dva lifta za hotel i za vidikovac. Nikako samo hotel. Beograd nema toranj vidikovac kao mnoge evropske metropole.Pozz

MahidevranSultana

19.01.2014. 14:28

Ma sta se lozite, nema od ovoga nista. Da bi to uradili moraju da sklone zeleznicku i autobusku stanicu, a na to se, iz nekog misterioznog razloga, niko do sada nije usudio. Verovatno ispod ta dva mesta lezi neko ogromno, dlakavo i agresivno cudoviste koje ce pojesti ceo Beograd ako se te dve stanice sklone. Nikakve finansijske nemogucnosti mi ne padaju na pamet.

Vukašin

19.01.2014. 16:12

@MahidevranSultana - Železnička stanica se seli na 'prokop', a autobuska na mesto buvljaka, parking preko puta buvljaka i ostatak zemljišta postaje još jedan blok itd... To je po urbanističkom planu... Prati malo dešavanja i planove, vise me brine šta će biti sa istorijskim zgradama u Karađorđevoj ulici...

Zoketa

20.01.2014. 12:20

@MahidevranSultana - @ "Vukašin": Železnička stanica se "seli" u Prokop (a ne "na Prokop") još od 1969, dakle već punih 45 godina, i svi vidimo kako je preseljena. Prati malo više stvarni život oko sebe, a malo manje kojekakve "planove" još iz vremena komunizma.

Dusan

19.01.2014. 14:37

Najobicnije ruglo kao i gradjevine u Emiratima.Bolje se ugledajte na ostale Evropske gradove koji su najlepsi na svetu.

Jabre

19.01.2014. 14:52

@Dusan - Да си био кад у којем видео би да сви већи градови имају такве зграде.

Nadja

19.01.2014. 15:24

Jedva cekam da pocne da se gradi..... Bravo!!!Bice radnih mesta i novac ce valda turisti da trose i kod nas....

Dusan

19.01.2014. 19:37

@Nadja - Ako volis da ugadjas i cistis za raznim budalama za bednu platu samo izvoli.Mislim da je bolje da se otvaraju firme gde ce ljudi da rade za normalnu platu.

nadja

20.01.2014. 08:37

@Nadja - Cistila sam i kod nasih, za 8h nisam jela a kafu sam pila snogu... kicma mi je pucala a u stvari sam se pogodila da radim kao bebisiterka i kuvam za njih...Tako dve ipo godine... Sad ne radim a imam kredit za stan i dvoje dece na pragu za fakultet. Neka dodje ko hoce samo da nas izvuce iz bede!!!I moji roditelji su radili kod "svaba" da im nije te penzije sad za tih 15g od ove poljoprivredne od 1600d (hiljadu i sesto dinara) crkli bi gladni!!!

Sava mala

19.01.2014. 16:46

Najbolje da sve unistimo, jednu od najstarijih ulica Beograda, mesto na kome se nalaze najlepse zgrade koje su nazalost isprljane teskim saobracajem, Geozavod u koji niko ne zeli da ulozi novac za restauraciju, mesto na kome se nalazi najstariji teretni lift u gradu, lagumi-sve sto bi moglo da predstavla turisticku ponudu grada. Da li u drugim gradovima fotografisete beton i staklo ili nesto drugo? Projekat je mozda dobar ali ne sa te strane Save.mislim da masine za pranje fasada kostaju manje

Dusan

19.01.2014. 19:33

@Sava mala - Upravo tako staklena fasada se pere stalno dan i to kosta da ne nabrajam dalje troskove odrzavanja visokih zgrada.

slajka

19.01.2014. 16:47

Kada su u pitanju ovakvi projekti treba ih podrzati, jer ne mogu nam naskoditi od njih mozemo imati samo korist.Na zalost za ovakve projekte nemamo novac i investicije su dobro dosle.

Dusan

19.01.2014. 17:10

Znaci bice zenskih nindzi u Beogradu i muskaraca koji nose carsave koliko hoces kad se zavrsi minaret kula.

naranca

19.01.2014. 17:25

Mislim da bi trebalo u BGD da otvorimo arhitektonski fakultet.Posto,ocigledno nemamo nase domace.

slajka

19.01.2014. 17:34

Kada su u pitanju ovakvi projekti treba ih podrzati, jer ne mogu nam naskoditi od njih mozemo imati samo korist.Na zalost za ovakve projekte nemamo novac i investicije su dobro dosle.

Мирослав

19.01.2014. 18:33

@slajka - Није дефинисана намјена торња. Веома сумњиво. Минарет???

Vladaimir

19.01.2014. 18:42

Ja sam gotovo uveren da taj projekat treba da sačeka,zato što mislim da je važno za Beograd da se pokrenu neka preduzeća kao što je na primer DMB Rakovica!I još mnoga koja su u stečaju ili imaju poteškoće da imamo polji gradski prevoz a da se vozimo u prljave buseve koji su većina u raspadu i itd!!! A ne da pravimo kule i grad na vodi,neka gospoda malo prošetaju i malo vide kako ljudi loše žive a ja sam video neke kako jedu iz kontenjera!Treba malo da se zapitaju šta je važno!!!

milentije

19.01.2014. 18:57

Doslo je vreme da sa pravim ljudima u politici, da se realizuju i pravi projekti, to je samo pocetak koji Srbija ide nabolje . Za sva obecanja koja su ispunjena gradjani vide i cene to, a to se pokazalo na pojedinim mestima gde su bili izbori, i najboli su nagradjeni.

Djordje

19.01.2014. 21:02

@milentije - Beograd na vodi bi trebao da bude u nekom nacionalnom stilu, u duhu istorije, kulture i tradicije Beograda, stari srpski stil, secesija, barok, srpski stil, vizantijska, raska, moravska skola itd. Nikako ovakvi ultramoderni projekti tj. staklare i goli stubovi……………………………………….. Srbijo osvesti se!!!

Realista

20.01.2014. 00:52

@milentije - Aha i obaveznu u obliku tocka sa volovskih kola i drvenim nelakiranim klupama posto je to "etno"!

Ха! Ха! Ха!

20.01.2014. 13:57

@milentije - @ KvaziRealista - ... А ти си "Realista" отприлике таман колико сам и ја Марсовац.

naranca

19.01.2014. 21:22

Toranj od 180 metara stoji u plicaku reke Save!!!!!I za kratko vreme postaje Piza a onda zuta podmornica.

Sabotage

19.01.2014. 21:59

Pa dokle vise sa tim arhitektonskim izivljavanjem na nasem gradu !!!! Sta most , pa posto ce taj da bude ??? opet staklo, metal , mermer ...i ko ce to da vam pere ..... Sta ce nam bre ta raketa ? Imamo mi naseg Pobednika ...neka hvala .... mani te se tih skorojevicskih gluposti .... Nadam se da necete zaziveti toliko na vlasti da vam se ostvare ove nebuloze dosta nam je jedan djilas !!!!

Logic

19.01.2014. 22:59

@Sabotage - Kako ko će to da pere? Pa mi;to su ona nama obećana radna mesta - kako neko reče, zaposlićese pola Srbije - ima da nam krene i izvuče nas iz krize. Šta mislite, od kojih doprinosa može da se obezbedi ona fantastična penzija od 20000 din svakome?

naranca

19.01.2014. 22:35

Ljudi to su Arapi iz feudalnog sistema.Seik ima zemlju i on gradi sta hoce i kako hoce.Ne pita nikoga nista.Bezite od njih.Sa njima mogu da diluju samo US marinci.

Srbin

20.01.2014. 01:27

Samo je bitno da ne budemo ugovorom nesto VISE obavezani od onog sto nam vlast prezentuje javno. I bitno je da je sve ovo u nasem vecinskom vlasnistvu.Jer krize u Srbiji ce biti i prolaziti kao sto je bilo u zadnjih 1000 godina ali bitno je cija zemlja ostaje kad kriza prodje...Bitno je i da nam ne uvale minaret,ipak nije u redu kolika god da je kriza koliko god da nemamo para kao drzava,minaret u Beogradu....ne. Ne trebaju da nas prodaju. I naravno,da bude dovoljno parking mesta.

VladimirFR

20.01.2014. 12:40

@Srbin - @Srbin: Dzamija ce svakako biti, sa minareima, jer ce klijenti biti mahom arapi.Ja tu vidim pocetak invazije: prodajemo im zemlju, proizvodicemo im hranu, sada ce dolaziti i da se nastane poslovno, onda, kada pocnu da budu sahranjivani u njihova groblja, taj deo Srbije ce im i pripadati.To se naziva tihom invazijom, oni tamo u pesku nemaju nista, osim nafte, u Srbiji imaju neke perspektive, ali je vazno da poznajemo njihove mentalitete, da bismo bili oprezni.Mislim da su prefiganiji od nas!

saxon

20.01.2014. 23:31

@Srbin - Da ali ni ti a ni tvoji unuci (u nadi da ih imas) neće dočekati nestanak nafte jer su tek poceli da buše da drastično većim dubinama (izgugluj) a drugi izvor tecne energije (u stabilnom obliku) ne postoji ili ako postoji veruj mi da nećes saznati za to jer moćnicima to nije u interesu.

Srbin

20.01.2014. 01:36

Ne najbolje da vlasnici te zemlje narednih 100 godina budu Miskovic,Beko i ostali tajkuni a da nam grad bude ruglo.I da radite za 20 000 u maksiju. Sramota

zoran

20.01.2014. 10:38

hoce li iko da pita nas stanovnike beograda da li odobravamo arhitektonska resenja koja ce uskoro napraviti od grada bezlicnu masu betona i stakla po ugledu na emiratske gradove?

Darak

20.01.2014. 10:41

Пешачки мост 2-3 метра висине, а јел пројектована и скакаоница за бордове???

nina

20.01.2014. 12:02

Šteta što se ovim kao vođa tima bavi građevinski inženjer a ne urbanista kiji ima prave reference u radu na urb. uređenju grada koji bise prvo pozabavio problemom uređenja saobraćaja u bopaklu pa tek onda najvišom zgradom vidikovcem na najnižim kotama u rupi dakle. sve dotle dok kroz uske ulice predviđamo tramvaje i podzemne garaže u centralnoj zoni i ovakvog beograda projekat na Savi je fatamorgana i jeftin populizam kojii će biti finansisko dužnički kamen o vartu Srbije

PITANJE

20.01.2014. 17:54

@Miljan Beograd - zasto ne pisete da se gradi prava dzamija u okviru ovog projekta?vi srbi trebali biste da budete upoznati sa tim

Papak

20.01.2014. 18:19

A kako zamisljaju da dignu ovaj soliter kad prema postojecim zakonima u Beogradu nije dozvoljena gradnja solitera visih od 100 metara ako se nevaram,valjda a stambene zgrade do 8 spratova tako nesto kako god 180 je nemoguce jer bi kako zakon kaze zaklanjalo spomenike koji turisti jako cesto posecuju

Mali Perica

20.01.2014. 19:37

Da li je moguće da je glavna tema komentara - džamija??? Pa, da li vi znate da je za svojih 2 milenijuma i kusur postojanja Beograd najmanje imao - pravoslavaca? A čisto da ne ulazimo u istorijske zabune, VelikoSrbi - Beograd je nekad imao više džamija nego cela ostala Srbija. I verovali ili ne - Srbi su mirnije živeli tad, bez obzira na versku ili nacionalnu pripadnost... Ako ne verujete Malom Perici - ne stidite se i slobodno pitajte bilo kog iole obrazovanijeg čoveka.

Vladimirrrrrr

21.01.2014. 22:09

@Mali Perica - Kad smo vec kod istorije, do pre 600 godina Beograd nije imao ni jednu dzamiju. Nije ih bilo ni u Istambulu.

Budjoni

20.01.2014. 22:23

Burdz-mala lici na "Raketlu" ! Bolje da je prava, da ukrcamo projektante i konsultante pa da ih lansiramo na Mars. Ionako imaju marsovske ideje ! Srbija bi usla u svetske svemirske sile. A potom da razmislimo da li da primimo Europu? Arapi i PPV bi da okuju Savu i naprave pocetak kanala Sava- Morava-Solun. Svi beogradjani se krste na Sv. Jovana Krstitelja. Ovi prevazilaze i Diznijevu mastu. Jos su u pesku sa kanticom i lopaticom a hteli bi da grade sa 200.000 radnika sa platom od 200 evrica.

Киза. БГД.

21.01.2014. 13:25

Безмало половина Београда и најближих му приградских насеља - предграђа ни данас у 21. веку нема чак ни канализацију, а ко о чему - госн ППВ о арапским стотинама хиљадама милијарди које само што нису стигле, и овим новокомпонованим исламским чардацима ни на небу ни на земљи... Да није баш до те мере жалосно и морбидно, можда би неком неупућеном несрећнику и било макар мало смешно.

Miro Markovic

21.01.2014. 21:14

Na obali Save treba podici zgradu Opere i baleta a neke bezvredne kule. Knez Mihailo nam je ostavio prelepo Narodno pozoriste, ali Sribja jos uvek nema svoju zgradu opere. Vreme je odavno doslo da se jedan takav kulturni objekat podigne na obali Save, nekadadnje granice izmedju kraljevine Srbije i Austro-ugraske carevine. Kraljevina Srbija je izasla kao pobednica 1918. u Prvom svetskom ratu i kroz muziku treba da tu veliku pobedu zauvek slavi.

Zigi

22.01.2014. 21:28

Čemu? Toliko puno problema i stvari u Srbiji treba rešiti i uraditi, a oni prave Diznilend.Ovo je kao kada Lane Gutović kao Pustolov pušta mrak.

zis

12.03.2014. 02:18

Mogu metro da urade,bolje bi bilo,korisnije a i s tim parama bi mogli da srede ceo grad,ociste i urede ulice i da sve zgrade fasadiraju,izgledao bi grad svetski,ne ovako nabudze neke staklene zgrade a ostatak grada trune,sve sivlji i raspaliji!