Imenovano još novih direktora

M. T. KOVAČEVIĆ

13. 12. 2013. u 16:58

Privremeni organ nastavio sa kadrovskim promenama u gradskoj upravi. Promene u "Beogradskoj tvrđavi" i "Javnom osvetljenju". Aleksandar Stefoski (DS) dobio podršku uprave grada

PRIVREMENI organ Beograda na sednici u petak nastavio je sa kadrovskim promenama u gradskoj upravi, koju je započeo u ponedeljak, kada je imenovao 38 novih funkcionera u sekretarijatima, agencijama i javnim preduzećima.

Nove v.d. direktora dobila su javna preduzeća "Beogradska tvrđava" i "Javno osvetljenje". Umesto Milana Tlačinca, kojem mandat ističe 25. decembra, na čelu "tvrđave" imenovan je Nikola Kovačević. "Javno osvetljenje" vodiće Aleksandar Cincar - Popovski.

Dosadašnji zamenik sekretara Sekretarijata za zdravstvo Aleksandar Stefoski (DS), i u narednom periodu obavljaće isti posao.

- Verujem da sam svojim četovorogodišnjim, stručnim radom zaslužio da obavljam isti posao i narednih šest meseci. Prethodni mandat mi je istekao 14. novembra - za "Novosti" priča Stefovski, koji nije želeo da komentariše ostala imenovanja u Gradskoj upravi.

Razrešeni su dosadašnji zamenici sekretara u Sekretarijatu za imovinsko-pravne poslove, građevinsku i urbanističku inspekciju, u Sekretarijatu za privredu i u Sekretarijatu za socijalnu zaštitu. Na njihova mesta imenovani su Predrag Vulinović, Dragana Đukića i Mirosinka Prodanović.

BOŽOVIĆ: POLITIČKA ČISTKA! POVODOM najnovijih promena oglasili su se odmah iz Demokratske stranke. - Privremeno veće je nastavkom isključivo politički motivisanih smena, još jednom prekršilo svoja zakonska ovlašćenja, čime je potvrdilo da im je isključivi cilj politčka čistka a ne obezbeđivanje funkcionisanja Grada do izbora - istakao je predsednik gradskog odbora Demokratske stranke Balša Božović.

Mladen Belojević biće šef Kancelarije za zaštitu prava pacijenata, a Velibor Pešić biće postavljen na upražnjeno mesto direktora Uprave za trezor. Zamenik direktora Agencije za poslovni prostor biće Danilo Đaković, a Goran Vujanić direktor Službe za komunikacije i kordinaciju odnosa sa građanima.

Odobrena su sredstava za finasiranje JKP "Studio B", kao i isplatu nagrada za više sportskih klubova koji su postigli uspehe na evropskim takmičenjima.

BRĐOVIĆ U "ARENI"

PRIVREMENI organ grada Beograda usvojio je osnivački akt Privrednog društva "Arena Beograd" d.o.o. i imenovao predstavnike grada u novoj skupštini ovog društva.

Za predsednika imenovan je proslavljeni odbojkaš Dejan Brđović.RADNA GRUPA ZA OPŠTINSKE BUDžETE

OBRAZOVANA je i Radna grupa za utvrđivanje kriterijuma i mera za visinu budžeta gradskih opština, koju će, osim članova Privremenog organa, činiti i četiri predsednika opština - Miroslav Miličković(SNS) iz Rakovice, Stojan Nikolić (DS) sa Palilule, Vesna Šalović (SPS) iz Surčina i Miroslav Čučković(URS) iz Obrenovca.

SPREMNI ZA IZBORE

PRIVREMENO veće je spremno da organizuje izbore.

- Ukoliko izbori budu 16. marta, mi ćemo s jedne strane biti spremni da ih organizujemo, a s druge grad će sigurno funkcionisati ne samo do tog trenutka nego i nakon njih, do konstituisanja nove vlasti - rekao je prvi čovek Privremenog organa Beograda Siniša Mali.

VESIĆ: SVE RADIMO PO ZAKONU

SEKRETAR Privremenog organa Goran Vesić, oštro je dematovao izjave Demokratske stranke, da su smene i imenovanja u Gradskoj upravi politički motivisane.

- Uradili smo upravo ono što nam nalaže zakon, umesto direktora kome je istekao mandat imenovali smo vršioca dužnosti kako bi preduzeće normalno radilo. Trebalo bi da nam je to svima u interesu - rekao je Vesić, naglašavajući da nema političke osvete i da se sve radi po zakonu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

mlan

14.12.2013. 19:05

zasto vi imenujete i postavljate svoje sumnjive kadrove.neka virma raspisise konkurs, firma neka imenuje komisiju i neka budu izabrani najbolji. dostaje partijski kadrova koji nikada nisu bili uspesni privrednici. narodu se povraca od vas i vasih kadrova. da ste pametni nebi vam narod bio gladan, zedan, go i bos.