ROBNA kuća "Zemun" će u četvrtak, posle višemesečnog renoviranja konačno otvoriti vrata kupcima. Svoje trgovine otvoriće internacionalni brendovi "C&A" i "Daichamn", a na dan otvaranja "C&A" davaće popust od 20 odsto na sve artikle. Kupce namernike obradoveće popusti i u drugim lokalima koji počinju da rade u ovom prostoru.

Prema rečima Krste Sandića, generalnog direktora RK "Beograd", najveći deo prostora robne kuće zauzeće "C&A", koji će svoje artikle prodavati na dva sprata, na 1.500 kvadrata. Prodajni prostor u RK "Zemun" je nešto manji od 4.000 kvadrata. "Roda supermarket" se nalazi na površini od 750 kvadrata, dok će "Deichmann" svoje proizvode nuditi na prostoru od oko 400 kvadrata.

- Trenutno su u RK "Zemun" otvoreni i filijala "Marfin banke" i "Primadonna" koja se bavi prodajom obuće, dok je na poslednjem spratu zakupac "G Lamur" koji se bavi organizacijom specijalnih događaja - kaže Sandić. - Od 21.novembra će skoro ceo objekat biti popunjen - poznati internacionalni brendovi će otvoriti svoje prodavnice, a uz njih i domaći brendovi "Dve šmizle", "Optika" "Starčević" i "La Casa Mia".

Prema Sandićevim rečima, od kraja prošle godine su vođeni pregovori sa "C&A" i "Deichmann", a kada su sklopljeni ugovori sa njima lakše se mogao napraviti i realizovati optimalan miks zakupaca za preostali prostor. Standardni ugovori koji se potpisuju su na period od pet godina, dok sa većim zakupcima postoje opcije produženja i na duži period.

Robna kuća u Zemunu ima četiri nivoa, ukupne površine više od 6.000 kvadrata. To je prva robna kuća koja je 2008. godine otvorena kada su kompanija "Verano" i grčka "Marfin investment grupa", godinu dana ranije, kupili taj trgovinski lanac za 360 miliona evra.


SPREMAJU MNOGOBROJNE AKCIJE

OSIM popusta u "C&A" na u četvrtakšnji dan otvaranja, ljubitelji nakita, tašni i modnih dodataka uz svaku kupovinu u "Dve šmizle" na poklon će dobiti par minđuša, dok će brend obuće "Primadona" imati popust od 10 do 30 odsto. U narednom periodu RK "Beograd" spremaju mnogobrojne akcije, kako u zemunskoj robnoj kući, tako i u ostalima, a sve informacije će se redovno postavljati na sajt Robnih kuća "Beograd" www.rkbeograd.rs.