Otkrivena Delčina spomen-ploča

14. 09. 2013. u 22:00

Skup ispred zgrade u Ulici Mile Jevtović 20a u kojoj je živeo umetnik

SPOMEN-PLOČA muzičaru i multimedijalnom umetniku Milanu Delčiću Delči otkrivena je u subotu na kući u kojoj je živeo i stvarao, u Ulici Mile Jevtović 20a na Čukarici.

Otkrivanju su prisustvovali članovi Delčine porodice, predstavnici opštine Čukarica koja postavlja spomen-ploču, nekadašnji članovi grupe "U škripcu", kao i mnogobrojni prijatelji, kolege, poznanici, novinari...

Spomen-ploču je otkrio Delčin otac Delča Delčić.

Postavljanjem spomen-ploče označen je i početak prvog takmičarskog festivala perspektivnih pop i rok izvođača "Dan D", koji je posvećen uspomeni na Delču, a njegov program se odvijao uz slobodan ulaz na pozornici na platou "Šoljica" na Banovom Brdu.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Мирослав

14.09.2013. 22:29

Дотична улица налази се у Жаркову (МЗ "Церак"), а не "на Чукарици". Само насеље Чукарица од улице Миле Јевтовић удаљено је неколико километара.

Zoketa

16.09.2013. 11:23

@Мирослав - @ Rada - Pa kakve to veze ima sa onim što je čovek gore napisao?!? "Na Čukarici" ima jedno, a "u opštini Čukarica" sasvim drugo značenje. Da li bi ste vi za nešto što se desilo npr. u Batajnici rekli da se dogodilo ne u Batajnici, već "u Zemunu" (iako Batajnica zaista pripada opštini Zemun)? Ili pak da se nešto što se desilo u Belom Potoku zapravo desilo "na Voždovcu" (mada je Beli Potok zaista u sastavu opštine Voždovac)???