VRTIĆ u Bloku 61 moći će da primi više od 315 dece predškolskog uzrasta, a prema najavama gradskih čelnika počeće da radi za devet meseci. Ovaj objekat će imati višenamensku salu, savremeno opremljenu kuhinju i perionicu. Površina kompleksa je 6.311 kvadrata.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas naglasio je prilikom obilaska gradilišta da se na teritoriji opštine Novi Beograd grade dva vrtića, a u toku je i izgradnja obdaništa u Obrenovcu.

Ljiljana Jovčić, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu, istakla je da vrtić u Bloku 61 nimalo neće zaostajati ni u vaspitno-obrazovnom radu ni u opremljenosti za vrtićem koji je pre godinu dana otvoren na Bežanijskoj kosi.

- Kao i svi novobeogradski objekti i ovaj će imati svoju vaspitno-obrazovnu tematsku celinu i biće tako strukturiran da će moći da organizuje različite vrste posebnih i specijalizovanih programa - rekla je Jovčićeva. - Kada 70 odsto radova bude završeno, Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu će početi nabavku opreme.ĐILAS: NAJVEĆI PROBLEM U "STEPI"

- TRENUTNO je najveći problem na Voždovcu u naselju "Stepa Stepanović" - rekao je Đilas. - Republika tamo završava depadans za 80 dece, a mi ćemo ga iznajmiti. Uskoro ćemo početi i izgradnju prvog obdaništa i škole u ovom naselju.