Dečiji osmeh najveća nagrada

N. N. K. - I. D. L.

subota, 10. 11. 2012. u 20:55

Дечији осмех највећа награда
Na tradicionalnoj, 23. humanitarnoj akciji "Večernjih novosti", prikupljeno oko 300 torti. Učestvovale domaćice iz Srbije, Makedonije, Crne Gore i Republike Srpske

MIRIS šećera, voća i čokolade najavljivao je u subotu od ranih jutarnjih sati slatku, ali i humanitarnu akciju "Naj torte" u "Delta sitiju". Centralni atrijum šoping mola domaćice iz cele Srbije i regiona napunile su sa 300 slatkih remek-dela koja su mamila uzdahe posetilaca tržnog centra i pozivala na "slatki greh". Ovu tradicionalnu manifestaciju "Večernje novosti" i Fond humanosti Kompanije "Novosti" organizuju već 23. put. Kao i prethodnih godina, najlepše torte obradovale su mališane u 14 beogradskih i pančevačkih domova za nezbrinutu decu i svratišta, a ove godine su simbolično dodeljene 23 nagrade.

Deca su oduševljeno obigrivala oko stolova sa maštovitim poslasticama u obliku srca, životinja, Barbika, jelke, dok su majke pokušavale da ih zaustave, ali i da otkriju šta se krije ispod šlaga. Najveću pažnju svih privukle su torte u obliku šahovske table sa figurama Štrumpfete, Sunđer Boba, Tvitija, kao i ona sa likom Novaka Đokovića i Feliksa Baumgartnera sa njegovim istorijskim podvigom skoka sa ivice svemira, pa je domaćica čak i obeležila visinu sa koje je skočio.

Vredne ruke žena iz Srbije, Makedonije, Crne Gore i Republike Srpske umesile su su i po dve ili tri torte, kako bi obradovale što više mališana. Beograđanke su se raspitivale za recepte, tehnike i trikove za pravljenje velelepnih torti, a mnogi su foto-apartom ovekovečili šarene i slatke prizore u holu, u nadi da će ih "kopirati" kod kuće.

- Svaka joj čast kako je uspela da napravi tortu sa ovoliko štrumpfova i da ih ovako verno dočara - rekla je jedna od sugrađanki, dok se divila raskošnoj torti na stolu. - Baš bih volela da mi kaže koliko je dugo pravila figure. Kad bi samo ja to znala...

Žiri je imao težak zadatak da izabere najbolje. Torte su ocenjivali predstavnica "Nenateksa" Nataša Tomić, hotelijerski konsultant Dragan Nikolić, Jelena Mirković iz "Metalca" i Raša Vujković iz "Studija 54".

Ipak, među pravim remek-delima izdvojila se šarena torta sa mnoštvom medvedića i srca, na kojoj je pisalo "Deci s ljubavlju" koju je napravila Vesna Atković iz Rume. Drugo mesto pripalo je torti ikoni koju je za ovu priliku napravila i ukrasila Dragana Krstić iz Paraćina, dok je nagrada za treće mesto pripala raskošnoj venčanoj torti sa postoljem i stolicom, vešto izvajana rukama Gordane Narić iz Modriče.

Sve učesnice na poklon su dobile poklon-paket naše kompanije u kojem su se nalazile knjige, kape, sastojci i "alat" za pravljenje torti, dok su najbolje na poklon dobile putovanja. Takođe, kao i svake godine, "Metalac" je domaćice obradovao kompletima šerpa, a sva udruženja koja su učestvovala u akciji dobila su i specijalne zahvalnice i umetničke slike.

Zvanice je pozdravila i direktorka Fonda humanosti Kompanije "Novosti" Divna Čančarević koja je zahvalila svim učesnicama ove humanitarne akcije, kao i onima koji su pomogli takmičenje.

ZAHVALNOST DONATORIMA

KOMPANIJA "Novosti" zahvaljuje svim sponzorima koji su omogućili da i ove godine mališani uživaju u najlepšim i najmaštovitijim tortama, a domaćice koje su ih pravile dobiju vredne nagrade. Posebno zahvaljujemo udruženju "Angelčinja" iz Skoplja, "Dijamantu", "Moni", "Donkafi", "Nenateksu", "Metalcu", Srpskoj fabrici stakla, "Podravki", "Dr Etkeru", "Viledi", akademskoj slikarki Stanislavi Puzigaći, slikarki Saveti Mihić, slobodnom umetniku Slobodanu Vukoviću, "Srpskoj tradiciji", "Tofiju", "Multiaktivu", "Halo tursu", "Travelinu", turističkoj agenciji "CMC", "Adrijatiku", Prolom banji i "Dar" kozmetici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije