PRVA poslovna zgrada vrhunske "AAA" klase koju je Beograd trebalo da dobije, i dalje je u građevinskom vakuumu. Ambiciozni projekat, "B23 Ofis park", zamišljen da bude izgrađen prekoputa beogradske "Kombank arene", započet je 2008. godine i još nije dovršen.

Jedna od najsavremenijih evropskih poslovnih zgrada, koja je uz to i "zeleni" objekat, trebalo bi da ima deset spratova, da se prostire na 57.000 kvadratnih metara, a da je opslužuju devet panoramskih i četiri "obična" lifta, kao i prvi privatni helidrom na krovu jednog beogradskog zdanja.

Ovaj poslovni prostor predviđen je da primi 1.200 zaposlenih, a garaža 510 vozila. Dakle, komercijalni objekat na najvišem nivou, kojim bi mogli da se podiče biznis kvartovi najvećih svetskih metropola. Završetak izgradnje bio je planiran za kraj 2009. godine, međutim, kao i sa gotovo svim ambicioznim projektima u prestonici, ticali se se oni arhitekture ili ne, projekat je jednostavno - obustavljen.

Ni od investitora "Verana", ni od izvođača radova "Projmetala" nismo uspeli da dobijemo odgovore na pitanja u vezi sudbine i budućnosti "B23 Ofis parka".

SPA CENTAR, RESTORANI, VEŠERNICA...

PORED osnovnog prostora "B23 Ofis park" bi trebalo da obuhvata i restoran, kongresne sale, fitnes i spa centar, poštu, maloprodajne objekte, lokale, vešernicu, auto perionicu, frizerski salon...


I "TELEKOM" MERKAO PAMETNU ZGRADU

ZBOG krize mnoge moderne građevine u prestonici su i dalje neuseljene. Nikada nije obelodanjeno ni ko bi mogao da koristi B23, mada se u jednom trenutku spominjala mogućnost da u nju bude preseljen "Telekom", ali se od toga odustalo.