Krajem aprila novi Zemunski kej

Tanjug

28. 03. 2012. u 16:59

Radovi na izgradnji i rekonstrukciji Zemunskog keja ulaze u završnu fazu, pa se očekuje da građani u njemu uživaju već pre prvomajskih praznika

BEOGRAD - Radovi na izgradnji i rekonstrukciji Zemunskog keja ulaze u završnu fazu, pa se očekuje da građani u njemu uživaju već pre prvomajskih praznika, najavljeno je danas iz Gradske uprave.

Do sada su, pored ostalog, izgrađeni kompletna obaloutvrda i nasip, a rekonstruisani su i postojeći kanalizacioni izlivi, čime je rešen problem neprijatnih mirisa i otpada.

U toku su radovi na izgradnji šetališta, tribina i stepeništa.

"Izgradnja Zemunskog keja predstavlja još jedan dokaz da aktuelna gradska vlast rešava probleme koji su godinama bili nerešeni i to na način koji će građanima doneti sigurniji, ali i znatno kvalitetniji život", rekao je gradski sekretar za komunalno stambene poslove Predrag Petrović.

Pretrović je naglasio da Zemunski kej predstavlja i primer odlične saradnje grada i opštine, koja je jednim delom bila i suinvestitor.

"Radovi se izvode tako da obezbeđuju maksimalnu usaglašenost vodoprivrednih i estetskih zahteva, što garantuje očuvanje autentičnosti sredine", naglasio je direktor "Beogradvode" Miloš Milovanović.

Beograđani će krajem aprila, završetkom radova na izgradnji i rekonstrukciji Zemunskog keja, dobiti još jedno savremeno i izuzetno uređeno šetalište, a grad bedem koji Zemun brani i od velikih tzv. stogodišnjih voda, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

FERID ABDIC

28.03.2012. 18:11

Odlichno.Sada treba raditi na strategiji preccissccavanju otpadnih voda,kako BGD-a tako i ostalih mesta u SRB.

Aleksandar

28.03.2012. 20:34

Jedva cekam da dodjem i prosetam se Zemunskim kejom . Svaka cast ,samo neka tako nastave dalje !

makiceli

05.04.2012. 09:20

koji put u zadnjih 10g a leva strana nema ni kanalizaciju ,da je samo to nego ima tu jos mnogo cega ?ne bi bilo mesta da napisem a i ko da cita sve ode u vetar!