Hotel Metropol uskoro otvara vrata

A. KRSMANOVIĆ

24. 02. 2012. u 22:02

Legendarni beogradski hotel primiće u maju prve goste. Kraj petogodišnjeg renoviranja do decembra 2012. Uz 246 soba i apartmana još i restoran na krovu

SA prvim majskim danima na terasi legendarnog beogradskog hotela "Metropol" moći će ponovo da se popije kafa.

Posle velikih planova, dugogodišnjeg renoviranja i pauze usled ekonomske krize, gradilište hotela prošle jeseni ponovo je oživelo, a ovih dana počelo je uređenje na unutrašnjosti objekta. Tople boje, ugodno osvetljenje, vrhunski izrađen nameštaj i besprekorna usluga, učiniće da Beograđani zaborave godine kada je prestonica živela bez ovog kultnog hotela.

- Izuzetno nam je važno da napravimo spoj istorije i modernog - kaže Veselin Galov, direktor marketinga. - "Metropol" na "leđima" nosi bogato nasleđe, što je bio glavni motiv kupovine ovog lepotana među balkanskim hotelima. Upravo tu dušu koju je imao hotel želimo da oživimo, da vratimo značaj koji je imao u društvenom i kulturnom životu grada.

Posle prvog, takozvanog "soft openinga", gostima će na raspolaganju biti lobi, kafić i određeni broj soba. Radovi će se nastaviti i do kraja godine biće završeno svih 246 soba i apartmana, dva restorana, kongresni centar i ekskluzivni spa-centar. Najveće iznenađenje biće internacionalni restoran na krovu hotela iz kojeg će se pružati neverovatan pogled i još bolja hrana. U raskošnim salama za sastanke moći će da se okupi 1.000 ljudi.

PET ZVEZDICA HOTEL , zasada, neće biti deo nijednog svetskog lanca, već će pripadati "luksuznoj kolekciji" grčkog vlasnika "Grekotela". I pored krize, vlasnici nisu štedeli u uređenju "Metropola" koji će imati pet zvezdica. Inače, beogradski hotel blisko će sarađivati sa "Šeratonom" u Sofiji.

- Verujem da će najveće interesovanje izazvati predsednički i kraljevski apartmani koji će biti mesto gde će se sanjati najlepši snovi u Beogradu - obećava Galov. - Biće to vrhunski komfor na 170 i nezamisliv luksuz na 270 kvadrata. Apartmani će biti elegantni, sofisticirani i uređeni sa ukusom kojem niko neće naći zamerku, a pogled na Beograd nezaboravan.

BIRAJU KONOBARE, KUVARE, SOBARICE

PROTEKLIH nedelja "Metropol" je objavio oglase za sijaset radnih mesta. Zainteresovani su se javili i uskoro počinje odabir sobarica, konobara, kuvara, menadžera i ostalog osoblja. Pored besprekorne biografije zaposlene će birati i po "veličini osmeha". Veliki broj prijavljenih ima bogato iskustvo, a među budućim radnicima naći će se i legende srpskog hotelijerstva.

METROPOL U BROJKAMA * 51 godina prošla od otvaranja * 5 godina se renovira hotel
* 70 miliona evra već uloženo
* 246 soba će imati "Metropol"
* 2 restorana će imati objekat

OD ŠAKALA DO ELIZABET TEJLOR

STARI gosti moći će da prepoznaju tragove nekadašnjeg "Metropola" jer će mnogi mozaici i vitraži, posle detaljnog renoviranja, biti vraćeni na staro mesto.

Hotel je ugostio mnoge slavne ličnosti kao što je Entoni Kvin, Sofiju Loren i Elizabet Tejlor. Kuriozitet je da je u njemu najpoznatiji svetski terorista Karlos (Šakal) živeo mesec dana. A, terasa kafea je imala izuzetno značajnu ulogu u političkoj istoriji Srbije, jer su na njoj pili kafu svi koji su nešto značili i još uvek znače.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Bojan

25.02.2012. 00:41

Hvala ti Bože. Ionako je bio ruglo par godina. I nije mi jasno zašto su sve porušili ako nisu bili sigurni da će u kontinuitetu nastaviti rekonstrukciju

Giant

25.02.2012. 16:05

Uzurpirali su značajan deo parka Mali Taš i uništili postojeće rastinje! Zaposleni iz JKP "Zelenila" uopšte ne reaguju niti kontrolišu stanje zelenila. Užas!

neda komunizam napred

26.02.2012. 19:44

opet neke bg sive boje ili bež.groznokako bi tu zasijale neke jarke boje neka lepa kobinacija..